29.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ve Aziz Yıldırım resmen aday


21420972.jpg
[h=2]
F.Bahçe Başkanı, haftalardır merakla beklenen kararını dün resmi siteden taraftara duyurdu.
[/h]

Kongre üyeleri için hazırladığı kitapta 3 Kasım’daki rakibi M. Ali Aydınlar’a yüklendi. Kimlerin, F.Bahçe taraftarlarını tek tek takip ederek tazminat davaları açtığını biliyorsunuz. Kimlerin oyunculara Aziz Yıldırım aleyhinde ifade vermeleri için baskı yaptığını biliyorsunuz. Kimlerin elleriyle şampiyonluğu verdiği rakibin kutlamalarında onur konuğu olduğunu biliyorsunuz. Kimlerin Fenerbahçe adına çirkin pazarlık masasında baş köşede oturduğunu biliyorsunuz.F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, adaylığını dün resmi siteden açıkladıktan sonra kongre üyelerine dağıtılmak için bastırdığı kitabı da ortaya çıktı. Yıldırım kitabın önsözünde Mehmet Ali Aydınlar’a yönelik ifadeler kullanırken, kitabın içinde bir bölüm de Aydınlar’ın 3 Temmuz sürecinde yaptıklarına ayrıldı.
Kitapta en önemli detaylardan biri de Aziz Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektuplara da yer verilmiş olması…
İşte 360 sayfalık o kitaptan önemli başlıklar:

Aydınlar’ın TFF Başkanlığı dönemi:

-SİZ , kimlerin Fenerbahçe’yi ele geçirmek için, Fenerbahçe’yi lekelemekten çekinmediğini ve kimlerin Fenerbahçe adına çirkin pazarlık masalarında baş köşede oturduğunu çok iyi biliyorsunuz.

Arıboğan ve Helvacı ile dostluğu:

-SİZ, kimlerin kendi kulübünün stadına giremezken, elleriyle şampiyonluğu verdiği rakibin kutlamaların da onur konuğu olduğunu, Fenerbahçe Başkanı ve yöneticilerinin savunmalarını dahi almadan haklarında kararlar alınırken, kimlerin bu Fenerbahçe düşmanlarına kucak açıp mesai arkadaşlığı yaptığını biliyorsunuz.

İbrahim Akın’a baskı iddiası:

-SİZ, şike davasında yargılanmış oyunculara baskı yaparak Aziz Yıldırım aleyhinde ifade vermesini isteyenlerin kimler olduğunu çok iyi biliyorsunuz.

Aydinlarin açtığı twitter davaları:

-SİZ, kimlerin sosyal medyadaki Fenerbahçe taraftarlarını tek tek takip ederek, tazminat davaları açmak için bürolar kurduğu ve taraftar avı başlattığını biliyorsunuz.

Cumhuriyet’in kulübünü Cumhuriyet’in değerlerine inanmayanlara teslim etmem

Aziz Yıldırım, kongre kitabında, 29 Ekim’in anlamına vurgu yaparken, Aydınlar’ın adaylık için gücü taraftardan almadığını söyledi.
“Aslında siz tüm gerçekleri biliyorsunuz... Çünkü bütün bunlar sizin gerçekleriniz...
Yapılacak seçim öncesinde mahkeme kapılarına düşürülen oylarınızla Aziz Yıldırım’ı özgür kıldığınız için ve tarihe tanıklık etmeyip bizzat tarih yazdığınız için bu seçime zorlandığınızı çok iyi biliyorsunuz.


GÜCÜ NEREDEN ALIYOR?


Siz, Fenerbahçe Başkanı olabilecek “Güce” sahip olduğundan bahsedenlerin bu “Gücü” Büyük Fenerbahçe Taraftarı’ndan ve Kongresi’nden almadığını çok iyi biliyorsunuz.
Siz kulübünüzün, diğer kulüplerin yarı oranında hisse satmasına rağmen mali açıdan en güçlü kulüp olduğunu, kulübünüzün tüm yaşatılanlara rağmen 2013 döneminde 90 Milyon TL vergi verdiğini,
Aynı zamanda Olimpiyatlara en çok sporcu veren, amatör branşların ülkemizdeki öncüsü olan bir spor kulübü olduğumuzu iyi biliyorsunuz.
Hepsinden önemlisi siz, Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet’in değerlerinin kulübü olduğumuzu ve Aziz Yıldırım’ın bu kulübü bu değerlere inanmayanlara teslim etmeyeceğini çok iyi biliyorsunuz.
Şiz karşı karşıya olduğunuz şeyin sadece bir seçim olmadığını, bunun aslında bir 3 Temmuz hesaplaşması olduğu nu, ve siz var oldukça Aziz Yıldırım’ın son sözünün Fenerbahçe olacağının çok iyi biliyorsunuz.
Yine de son söz sizin....”


BİR ZÜMRENİN KULÜBÜ DEĞİLİZ


“Fenerbahçelilerin kendi emek ve alınteri ile yaptığı tüm tesislerin sadece size ait olduğunu ve Avrupa’da benzeri dahi olmadığını, ve artık zengin zümre tarafından yönetilmeye muhtaç olmayacak kadar kurumsal bir kulüp olduğunu biliyorsunuz.”

Aydinlar , Aykut Kocaman’a ne dedi!

YILDIRIM 360 sayfalık kitabın ilk bölümünde Aralık 2010 yılından 3 Temmuz sürecinin sonuna kadar geçen tüm süreci ayrıntıları ile anlatıyor. Ayrıca Yıldırım’ın 3 Temmuz süreci sonrası Fenerbahçe resmi sitesinde yaptığı tüm açıklamalar bu kitaba konuldu. Kitapta ayrıca 3 Temmuz’da medyada yer alan haberler küpürleri ile yer alırken, dava sürecinde meydana gelen hukuksuzluklar dile getiriliyor.

‘Durum çok vahim’

Kitabın sonraki bölümü ise Aydınlar’a ayrılmış durumda. Eski TFF Başkanı’nın Aziz Yıldırım ile yaptığı konuşma ve bu konuşmanın ardından Aykut Kocaman’dan aldığı yanıta yer verilirken, Aydınlar’ın sürecin başında söylediği “Durum çok vahim” sözüne dikkat çekiliyor.

Finansal durum...

Mehmet Ali Aydınlar dönemi TFF’de yapıldığı iddia edilen hukuksuzluklara da değinilen kitabın geri kalan bölümlerinde 1998 yılından bu yana Aziz Yıldırım’ın yönetiminde amatör branşlarda ve tesisleşmelerde elde edilen başarılar eski durumlar örnek verilerek açıklanmış. Kitabın son bölümünde ise Fenerbahçe Kulübü’nün finansal durumunun detaylı analizi yer alıyor.


F.BAHÇE’Yi KULLANAMAZSIN!

Mehmet Ali Aydınlar, adaylığını resmi siteden yayınlayan Aziz Yıldırım’ı kulübün imkan ve güçlerini kendisine karşı kullanmakla suçladı..

F.BAHÇE’de hafta sonu yapılacak seçimli olağanüstü genel kurula doğru gerginlik arttı. Başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar yaptığı yazılı açıklamada, Aziz Yıldırım’ın başkan adaylığının kulübün resmi sitesinden yayınlanmasına tepki gösterdi ve “Kulübün mevcut imkan ve güçlerinin herhangi bir başkan adayı lehine kullanılmaması” gerektiğini söyledi. Aydınlar FB TV’den de Yıldırım’ın seçim propagandasının yapıldığını iddia etti. İşte Aydınlar’ın o açıklaması;
F.Bahçe’nin resmi internet sitesinde “Bilgilendirme” başlığı altında bir haber üzerine açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. 22 Ekim’de başkanlığa aday olduğumda, demokratik bir seçimin başkan adayı olacağımı düşünüyordum. Ancak, F.Bahçe’yi yöneten zihniyet, kongre üyelerimizin seçimlerine de müdahil olmak amacında. Hiçbir demokratik kuruluş yönetimde olan başkanı tarafından bu şekilde kullanılamaz. Resmi müracaatla istemiş olduğum kongre üyelerine ait bilgiler, “gizli belgedir paylaşılamaz” bahanesiyle verilmemiştir.


‘KULÜP ÇALIŞANLARI, LOBİ FAALİYETLERİNDE BULUNUYOR’


F.BAHÇE’nin resmi yayın organı olan FBTV’de başkan adaylarının hiçbirinden bahsedilmezken, kanal mevcut başkanın seçim kampanyasını yürütmektedir. Değerli sporcularımızla çekilen fotoğraflar kampanyayı tamamlayıcı unsur olarak kullanılırken, tahminimiz 1 Kasım günü çıkacak F.Bahçe Dergisi de mevcut başkanın kampanya kitapçığı olarak tarihe geçecektir. Verilen mesajdan da anlaşılmakta ve açıkça görülmektedir ki, başkan adayı olarak Aziz Yıldırım’la değil, topyekun F.Bahçe Kulübü’nün temel ilke olarak tarafsız kalması gereken ancak bu önceliği unutmuş bileşenleriyle yarışa girmekteyim! Kulüp çalışanları, kongre üyelerimiz üzerinde baskı kurarak, lobi faaliyetlerinde bulunarak seçimin sonucuna etki için kullanılmaktadır.

Hodri meydan!

MEHMET Ali Aydınlar, dün gece big chef’te kongre üyeleri ile bir araya geldi. Aydınlar kongre üyelerine yaptığı konuşmada Fener TV’ye çıkmasının önüne set çekildiğini söylerken kongre öncesi Başkan Aziz Yıldırım’a meydan okuyarak, “istediği yerde, istediği televizyonda açık oturum yapmaya hazırım. Aziz Yıldırım ile karşı karşıya gelirim. Benim alnım ak, tertemiz” dedi.

3 Kasım'da görecekler!

GELİNEN bu noktada, bugüne kadar F.Bahçe’yi yönetmekte olan zihniyete dair birçok noktanın altını çizmiş ve bu zihniyetin kulübü nereye götürdüğünü kamuoyuna anlatmaya çalışmıştım. Üzülerek görüyoruz ki, yaşananlar bu konudaki haklılığımızı ortaya koymaktadır. Buradan açıkça F.Bahçe’de değişimi, yenilenmeyi ve parlak bir geleceğe adım atmayı arzu eden tüm kongre üyelerine seslenmek istiyorum. Yaşanan olaylar F.Bahçe’nin gelmiş olduğu noktayı gösterme adına dikkatle takip edilmesi gereken gerçeklerdir. Koşullar her ne olursa olsun değişim isteğinin koymuş olduğu iradeye hiçbir anti-demokratik yaklaşım engel olamayacaktır. Bu gerçeği anlayamamış olanlara 3 Kasım günü her şeyi açık ve net bir şekilde gösterecektir.”


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25000814.asp


 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İşte Mancini çalımı


21840971.jpg
[h=2]
İtalyan hoca, ‘Galatasaray’ı defansif oynatır’ iddialarını çürüttü.Sarı kırmızılıların çehresini değiştiren Roberto Mancini daha ilk 5 karşılaşmada, Terim’in 7 maçlık istatistiklerini alt üst etti. Cimbom, daha az şut atıp, daha az pozisyon bulan ama dikine oynayıp kazanırken, skor üreten bir takım hâline geldi.
[/h]

SAVUNMACI... Galatasaray, Roberto Mancini ile anlaştığında İtalyan hoca için yapılan yorumdu. ama Mancini sistemiyle, anlayışının ‘defans yapma’ yönünde olmadığını gösterdi. Eski bir hücumcu olan İtalyan hoca, ilk 5 maçında Fatih Terim’in 7 karşılaşmada yakaladığı rakamları alt üst etti. Empoze ettiği oyun anlayışı rakamlara yansıyan Mancini, eskiye göre daha az pas yapan, daha az şut atıp gol pozisyonuna giren, ama daha dikine oynayıp, çok skor üreten bir ekip ortaya çıkarmayı başardı.

CİMBOM YİNE SALDIRIYOR AMA DAHA BİLİNÇLİ...


HÜCUM hattını ‘baştan yaratan’ Mancini, rakibe göre taktik değiştirdi. 5 maçta tek yenilgisini Akhisar’a karşı alan İtalyan hoca, daha sonra üzülmedi. Rakip kaleye 56 şut atıp, 26 gol pozisyonu bulan Cimbom, 12 kez fileleri sarstı. Sadece 8 gol şansı verdi. 2186 pas yapan Aslan, oynadığı dikine futbolda aşırı agresiflikten uzaktı. Öyle kiG.Saray, 5 maçta 78 faul yaptı. Bu rakam, Terim’li 7 maçta 112’ydi. Takımı hücumdan ‘kesmeyen’ tecrübeli teknik adam, oldukça bilinçli ve oturmuş bir atak anlayışının benimsenmesini sağladı. Kısacası Mancini’nin Aslanı imha planını, ‘Daha az ama öz gol girişimi ve daha fazla gol’ olarak belirledi.

13 şampiyonluk yaşamayı başardı

FATİH Terim, Galata-saray’la 6 Türkiye Ligi 2 Türkiye, 4 Türkiye Süper Kupası ve 1 de UEFA Kupası kaldırdı.

TERİM’İN KARNESİ


RAKİP SKOR*

F.Bahçe
1-0

G.Antep 2-1

Bursa (D) 1-1

Eskişehir (D) 0-0

Antalya 1-1

R.Madrid 1-6

Beşiktaş (D) 2-1


Hakan ÜNSAL


İtalyan DNA’sı Ada ruhu

TERİM ile Mancini’nin G.Saray’ı arasındaki en büyük fark; Sneijder... Terim’le ‘Yürüyen Hollandalı’, Mancini ile ‘Uçan Hollandalı’ oldu. Takım, ürettiği pozisyonları golle bitirmesini de biliyor. Hem de Burak devreye girememişken... Drogba pivot forvet, kanatlarda iki santrafor Burak ve Umut var. Mancini’nin DNA’sı İtalyan ama ruhu İngiliz. Hücum futbolu oynayan G.Saray, defansta kırılgan hâl alırsa, Mancini bunu çözmek zorunda kalabilir. Fenerbahçe derbisi, Galatasaray galibiyetiyle biterse bu takım şampiyon olur.

Roberto Mancini 12 kupa kaldırdı

LAZIO, Inter, Manc-hester City ve Fiorentina ile 12 kupa aldı. Avrupa kupalarında şampiyon olamadı.


MANCINI’NİN KARNESİ


RAKİP SKOR*

Juventus 2-2

Akhisar (D) 1-2

Karabük 2-1

Kayseri (D) 4-2 Kopenhag 3-1

* Tüm skorlarda G.Saray ilk takımdır.

NOT: 3-0 tescil edilen Beşiktaş maçı skoru 2-1 baz alınmıştır.


Ali Naci KÜÇÜK


10 numara ‘özgürlük’


MANCINI’nin sahada tanıdığı özgürlük başta Sneijder olmak üzere takım üzerinde pozitif etki yarattı. Fatih Hoca, Sneijder’ın orta sahaya gelip pres yapmasını istiyordu. Ve bu oyuncuyu solda kullanmaya çalışıyordu. Sneijder, Mancini ile 10 numara özgürlüğüne kavuştu. İkinci nokta ise Terim döneminde G.Saray’ın belli bir oyun planı vardı. Fatih Hoca bu futbolu her rakibe karşı uyguluyordu. Ama Roberto Mancini, her zaman rakibe göre taktiksel sistem ve kadro belirliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25000725.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kasımpaşa 3 - 2 Trabzonspor



21950014.jpg
[h=2]
Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasının kapanış mücadelesinde Kasımpaşa, Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Üst üste üçüncü galibiyetini alan İstanbul temsilcisi bu galibiyetle puanını 18'e yükseltti ve Fenerbahçe'nin ardından 2. sıraya yükseldi..
[/h]

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip orta sahada kurduğu baskının karşılığını kısa sürede aldı. 18. dakikada yaklaşık 35 metreden ve kaleyi sağ çaprazdan gören bir bölgeden şutunu çıkartan Kerem Şeras haftanın en güzel gollerinden birine imza attı. Golle beraber silkelenen ve daha derli toplu bir oyun ortaya koymaya başlayan Karadeniz temsilcisi ise Henrique'nin fırsatçılığını ortaya çıkartmasıyla 24. dakikada karşılaşmaya tekrar beraberliği getirdi. İlk yarının bu skorla bitmesine ise Adem Büyük izin vermedi. Oyunda kaldığı süre boyunca Trabzonspor ceza sahası çevresinde fırsat kollayan Adem kornerden doğan karambol pozisyonunda 'önüne gelen fırsatı tepmedi' ve takımını tekrar öne geçirdi.

İkinci yarıya orta sahadan Soner'i çıkartıp forvete Janko'yu koyarak başlayan Karadeniz temsilcisi orta sahada aldığı rizikonun karşılığını kalesinde gol olarak gördü. Scarione orta sahadan topla ilerledikten sonra ceza sahasına Malki ile duvar pası yaparak girdi ve şık plase vuruşla farkı ikiye çıkardı. Bu gol olduğunda ise dakikalar 61'i gösteriyordu. Trabzonspor'u umutlandıran ve farkı bire indiren gol ise bir 'dejavu' ile geldi. ceza sahası dışından kullanılan serbest atışta geçen sezon olduğu gibi topun başına Olcan geçti ve harika bir vuruşla yine kaleci Isaksson'u avlamayı başardı. 75'de Aykut Demir'in hakeme itirazdan aynı dakika içinde çift sarı karttan kırmızı yemesi ile 10 kişi kalan Trabzonspor maçı çevirme şansını da böylece yitirdi.

Kasımpaşa bu sonuçla üst üste 3. maçını kazanırken puanını 18'e çıkardı ve liderFenerbahçe'nin ardından 2. sıraya yükseldi. Trabzonspor 14 puanda ve 9. sırada kaldı.

Stat:
KasımpaşaRecep Tayyip Erdoğan

Hakemler:
Özgür Yankaya, Volkan Narinç, Baki Tuncay Akkın

Kasımpaşa:
Isaksson, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Donk, Sancak Kaplan, Castro (Dk. 90+3 İlhan Eker), Kerem Şeras (Dk. 90 Barış Başdaş), Adem Büyük (Dk. 86 Viudez), Scarione, Babel, Sanharib Büyüksal

Trabzonspor:
Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Giray Kaçar, Bamba, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Soner Aydoğdu (Dk. 46 Janko), Zokora (Dk. 87 Aykut Akgün), Malouda, Olcan Adın, Henrique

Goller:
Dk. 18 Kerem Şeras, Dk. 40 Adem Büyük, Dk. 61 Scarione (Kasımpaşa), Dk. 24 Henrique, Dk. 68 Olcan Adın (Trabzonspor)

Kırmızı kart:
Dk. 76 Aykut Demir (Trabzonspor)

Sarı kartlar:
Dk. 31 Donk, Dk. 90 Kerem Şeras (Kasımpaşa), Dk. 72 Yusuf Erdoğan, Dk. 77 Onur Recep Kıvrak, Dk. 77 Olcan Adın, Dk. 89 Janko (Trabzonspor)


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24999690.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Güvercinler de dopingli çıktı


21951196.jpg
[h=2]

Belçikada yapılan testlerde yarış güvercinlerinde uyarıcı maddeye rastlandı. Dopingli kuşlar, ömür boyu men cezası aldı!
[/h]


SPOR dünyasını kasıp kavuran doping kabusu hayvanlara da sıçradı. Son olarak Belçika’da spor için kullanılan yarış güvercinleri de dopingli çıktı. İtalyan La Gazzetta dello Sport gazetesinin haberine göre, Belçika Yarış Güvercinleri Federasyonu Başkanı Stefaan Van Bockstaele, hayvanlara yapılan testlerde kokain dışında insanların uyarıcı olarak kullandığı opioid türü ağrı kesici “Mobistix” bulgularına rastlandığını belirtti. Van Bockstaele “Bu ülkem için affedilemez bir skandal” açıklaması yaptı. Dopingci güvercinlere ise, “ömür boyu yarışlardan men” cezası verildi.

100 kilometre hız yapıyorlar


Yarış güvercinleri, zaman zaman saatte 100 kilometre hızla uçabilirken, 800 kilometrelik kıtadan kıtaya yarışlarda da kullanılabiliyor. Hayvanları koruma örgütü PETA ise, kuşların bu tür yarışlarda kullanılmasının yasaklanmasını istiyor.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/25000762.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Skandal maça tekrar yok


21951194.jpg
[h=2]
Alman Futbol Federasyonu’nun spor mahkemesi, Hoffenheim-B.Leverkusen karşılaşmasında, ağlardaki yırtıktan kaleye giren topa gol kararı veren Felix Brych’in hata yaptığını belirterek, “Kural hatası değil, hakem hatası var” dedi.
[/h]



Ve bu görüşle birlikte, Hoffenheim’ın maçın tekrarlanması yönündeki itirazı reddedilmiş oldu.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25000758.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Slaven Biliç 11'i mecbur kalmadıkça değiştirmiyor



21945295.jpg
[h=2]
Süper Toto Süper Lig'e çok iyi bir başlangıç yaparak üstüste ilk 4 maçını kazanan ancak son 5 haftada sadece 1 galibiyet alabilen Beşiktaş'ta Hırvat hoca Slaven Biliç zorunlu durumlar olmadıkça ilk onbirini değiştirmiyor. Tolga,Serdar Kurtuluş,Escude,Sivok,Motta,Atiba, Veli,Olcay, Fernandes, Gökhan Töre ve Almeida onbirini oynatan Slaven Biliç bu kadroyu sadece sakat ve cezalı oyuncular olursa değiştiriyor.
[/h]

Defansta Sivok, Escude ikilisini hiç bozmayan Hırvat hoca son iki maçta Sivok'un sakatlığından dolayı Ersan Gülüm'e şans tanıdı. Stoper mevkii için gelecek vaad eden futbolcu olarak transfer edilen Kolombiya'lı Pedro Franco ise ilk 9 hafta süresince 1 dakika bile şans bulamadı. Ligin ilk 8 maçında 18 kişilik kadroya giremeyen Franco sadece son Akhisar maçında kulübede oturabildi.



SAĞ BEKTE SERDAR KURTULUŞ RAKİPSİZ, SOL BEK MOTTA'NIN




Serdar Kurtuluş sağ bek mevkisinde 9 maçın tamamında sahada yer alarak bu mevkide rakipsiz olduğunu gösterdi. Sol bekte ilk maçlarda Ersan Gülüm'ü deneyen Hırvat hocanın ısrarları sonucunda transfer edilen Motta ise takıma katıldığı 4.haftadan itibaren Biliç'in değişilmezleri arasına girdi.Geçtiğimiz sezonun devre arasında
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan alınan Gökhan Süzen ise bu mevkide hocanın hiç düşünmediği bir isim.Gökhan Süzen sadece son Akhisar Belediye maçında yedek kulubesinde kendine yer bulabildi.



OĞUZHAN ZORLUYOR




Slaven Biliç orta sahada Atiba,Veli,Fernandes,Olcay ve Gökhan Töre beşlisinden vazgeçmez iken zaman zaman sakatlık ve cezalı durumunda Necip ve Muhammed'i ilk alnernatif olarak görüyor.Sakatlığı geçen Oğuzhan Özyakup Atiba'nın yokluğunda ilk onbirde çıktığı Akhisar maçında etkili
futbol oynayıp bir de gol atınca Slaven Biliç'in bu ideal beşliyi Oğuzhan için bozup bozmayacağı merak konusu olmaya başladı.

Orta saha oyuncularından Dentinho az da olsa şans bulurken Mehmet Akgün ise yedek çıktığı Bursa,Rize ve Akhisar maçlarında yeşil çimlere ayak basamadı.Fenerbahçe'den transfer edilen Sezer Öztürk ise İbrahim Toraman ile kavga edip süresiz kadro dışı bırakılıncaya kadar hiç bir maçta 18 kişilik kadroya girememişti.Kerim Frei ise Hırvat hoca tarafından zaman zaman oyuna sonradan dahil edilerek takıma adapte edilmeye çalışılıyor.



ALMEİDA VAZGEÇİLMEZ




Forvette Almeida'dan hiç bir şekilde vazgeçmeyen Slaven Biliç'in bu bölgedeki alternatifleri bu sezon oynadığı maçlarda hiç gol atamayan Mustafa Pektemek ve sakatlığını tamamen atlatıp Eskişehir maçında attığı gol ile Beşiktaş'a 3 puan kazandıran Ömer Şişmanoğlu.Beşiktaş için şu ana kadar hayal kırıklığı yaratan futbolculardan olan Eneramo'nun ne zaman, tam anlamıyla hazır olacağı da merak konusu.Transfer olur olmaz menisküs ameliyatı geçiren Eneramo Akhisar maçı öncesi yine sakatlandı.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24997128.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Townsend, gazeteciyle çarpışıp sakatlandı


21944269.jpg
[h=2]
Tottenham'ın hafta sonu Hull City ile oynadığı maçta ilginç bir olay yaşandı. Galli yıldız Gareth Bale'in ayrılığı sonrası takımın sol taraftaki yeni yıldızı olan ve milli takıma kadar yükselen Townsend, saha kenarında görevini yapan Daily Mail muhabiri Graham Chadwick ile çarpışarak sakatlandı.
[/h]

Bir pozisyonda hızını alamayan Townsend önce Chadwick'e çarptı ardından reklam panolarının arkasındaki boşluğa düştü. Kısa süre oksijen maskesiyle nefes alması sağlanan futbolcunun bileğinden sakatlandığı tespit edildi.Sağ bileği bandajlanan Townsend yaşadığı kısa süreli şokun ardından yeniden sahaya döndü. Townsend'in çarptığı Chadwick ise başından yaralanırken, deneyimli gazetecinin alnı sargıya alındı.
21944268.jpg



http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24996009.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Pellegrini ile Mourinho arasında tokalaşma krizi


21946294.jpg
[h=2]

İngiltere Premier Lig'de dün oynanan Chelsea-Manchester City maçının ardından konuk ekibin menajeri Manuel Pellegrini, meslektaşı Jose Mourinho'nun elini maçtan sonra sıkmadı.
[/h]



"El Nino" lakaplı İspanyol yıldız Torres'in son dakika golüyle Chelsea maçı 2-1 kazanırken, Londra ekibinin menajeri Mourinho golün sevincini tribünlere koşarak taraftarlarla birlikte yaşamıştı. Portekizli teknik adamın bu hareketi için "Kendisinden farklı bir şey beklemiyordum zaten" yorumunu yapan Şilili meslektaşı Pellegrini'nin kızgınlığı nedeniyle Mourinho ile tokalaşmak istemediği iddia edildi. Mourinho ise Torres'in golünden sonra oğlunun yanına gitmek için kale arkası tribünlere koştuğunu ve gol sevincini oğluyla yaşamak istediğini söyledi.

Portekizli menajer, "Kendisini anlıyorum, maçı son dakikada kaybetti. Sonuçtan dolayı üzgünse anlarım, benim yaptığım yanlış bir şeye üzüldüyse de anlarım. Eğer yanlış bir şey yaptığımı düşünüyorlarsa özür dilerim" diye konuştu. İki teknik adam, İspanya'nın Real Madrid takımında halef-selef olarak görev yapmıştı. İspanyol takımını Pellegrini 2009-2010 sezonunda, Mourinho ise 2010-2013 yılları arasında çalıştırmıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24997725.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Elazığspor'da Buruk dönemi


21944820.jpg
[h=2]
Elazığspor Kulübü Sportif Direktörü Yasir Elmacı, teknik direktör Okan Buruk ile 2 yıllığına anlaşmaya vardıklarını söyledi.
[/h]

Elmacı, yaptığı açıklamada, son haftalarda alınan mağlubiyetler neticesinde Norveçli teknik direktör Trond Sollied ile yolları ayırma kararı aldıklarını belirtti.Sollied'in istifasının istenmesinin ardından gecikmeden teknik direktör arayışlarına başladıklarını aktaran Elmacı, Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk'ün daveti üzerine dün akşam kente gelen Okan Buruk ile bir araya gelerek şartları görüştüklerini ifade etti.Elmacı, "Görüşmemiz olumlu geçti. Hocamızla 2 yıllığına anlaşmaya vardık. Özel işlerini halletmek için İstanbul'a döndü ve yarın geri gelecek. Yarın bir imza töreni düzenlemeyi düşünüyoruz" diye konuştuBuruk'un, bordo-beyazlı ekibin yarın Ziraat Türkiye Kupası'nda Pendikspor ile yapacağı maçı tiribünden izleyeceğini aktaran Elmacı, çarşamba günü ise takımın başında antrenmanlara çıkacağını bildirdi.Elmacı, yeni teknik direktörün takıma ve kentte hayırlı olmasını diledi.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24995675.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Beşiktaş derbilerde gülemiyor


20798772.jpg
[h=2]
Beko Basketbol Ligi'nde son olarak Fenerbahçe Ülker'e mağlup olan Beşiktaş, son iki sezondur futbol ve basketbolda oynadığı derbilerde başarılı sonuçlar alamıyor.
[/h]

Kadın ve erkek basketbol ile futbolda A takımlar seviyesinde son 2 sezonda Galatasaray ve Fenerbahçe ile toplam 17 derbi maça çıkan siyah-beyazlılar, sadece 1 kez galip gelirken, 16 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. "Kara Kartallar", son 2 sezonda futbolda 5, basketbol erkek ve kadınlarda ise 12 kez Fenerbahçe ve Galatasaray ile karşı karşıya geldi.



Tek galibiyet futbolda


Beşiktaş, son 2 sezonda derbi maçlardaki tek galibiyetini futbolda elde etti. Siyah-beyazlılar, geçen sezonun ikinci yarısında 3 Mart 2013'te BJK İnönü Stadı'nda karşılaştığı Fenerbahçe'yi, Olcay Şahan'ın 90+3. dakikada attığı golüyle 3-2 mağlup etti. Bu galibiyet, Beşiktaş'ın son 2 sezonda elde ettiği tek derbi galibiyeti oldu.


Futbolda 5'te 1

"Kara Kartallar", Spor Toto Süper Lig'de son 2 sezonda oynadığı 5 derbi maçta sadece bir kez kazanabildi. Beşiktaş'ın son 2 sezonda oynadığı derbi maçların sonuçları şöyle:


Beşiktaş-Galatasaray: 3-3, 1-2 (2012-2013), 0-3 hükmen (2013-2014)

Beşiktaş-Fenerbahçe: 0-3, 3-2 (2012-2013)


Basketbolda erkeklerde 8'de sıfır


Beşiktaş, basketbol erkeklerde şampiyon olduğu 2011-2012 sezonundan bu yana derbi galibiyetine hasret kaldı. Siyah-beyazlılar, basketbolda son 2 sezonda Fenerbahçe ve Galatasaray ile toplam 8 maça çıkarken, bu karşılaşmaların tamamında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlıların, Beko Basketbol Ligi'nde ve Spor Toto Türkiye Kupası'nda son 2 sezonda Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı maçlar ve sonuçları şöyle:


Beko Basketbol Ligi:

Beşiktaş-Galatasaray: 60-64, 72-76 (2012-2013), 82-87 (2013-2014)

Beşiktaş-Fenerbahçe Ülker: 74-83, 70-78 (2012-2013), 69-77 (2013-2014)

Spor Toto Türkiye Kupası:

Beşiktaş-Galatasaray: 67-69 (2013-2014)

Beşiktaş-Fenerbahçe Ülker: 57-63 (2012-2013)


Kadınlarda 4,5 yıldır derbi galibiyeti yok


Beşiktaş, kadın basketbolunda ise 4,5 yıldır derbi galibiyeti alamadı. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki son derbi galibiyetini 15 Mart 2009'da 80-61'lik skorla Fenerbahçe karşısında elde eden siyah-beyazlılar, daha sonra ligde oynadığı 17 derbi maçta galibiyet yüzü göremedi. Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı'nın son 2 sezonda ligde Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında elde ettiği sonuçlar şöyle:


Beşiktaş-Galatasaray: 43-81, 59-73 (2012-2013)

Beşiktaş-Fenerbahçe: 54-95, 67-89 (2012-2013)


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24996007.asp
 
Üst