06.11.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kopenhag 1-0 Galatasaray



22034875.jpg
[h=2]

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü maçında Galatasaray deplasmanda Kopenhag'a 1-0 mağlup oldu. Bu sonuçla sarı kırmızılılar hem Devler Ligi hem de UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etme şansını riske atmış oldu.
[/h]


Maçın henüz 6. dakikasında bulduğu hızlı hücumda Braaten'in ayağından gelen golle geriye düşen sarı kırmızılılar, 90 dakika boyunca rakip kaleyi çok zorlayamadı ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı.




Stat:
Parken


Hakemler:
Martin Atkinson, Peter Kirkup, Simon Long (İngiltere)


Kopenhag:
Wiland, Jacobsen, Bengtsson, Mellberg, Claudemir (Dk. 88 Margreitter), Delaney, Sigurdsson, Jorgensen, Gislason (Dk. 55 Bolanos), Braaten, Toutouh (Dk. 75 Kristensen)


Galatasaray:
Eray, Melo, Aydın (Dk. 62 Ceyhun Gülselam), Selçuk İnan, Drogba, Burak Yılmaz (Dk. 86 Amrabat), Bruma, Chedjou, Semih Kaya (Dk. 76 Umut Bulut), Eboue, Riera


Gol:
Dk. 6 Braaten (Kopenhag)


Sarı kart:
Dk. 84 Riera (Galatasaray)



JUVE İLE REAL MADRID YENİŞEMEDİ



Grubun diğer maçında da Juventus kendi evinde Real Madrid ile 2-2 berabere kaldı.
Bu sonuçların ardından Real Madrid 10 puanla lider, Galatasaray ve Kopenhag dörder puanla 2. ve 3. sırayı paylaştı. Juventus ise 3 puanla grubun son sırasında kaldı.

22035355.jpg




Fatih Terim yönetiminde İspanya’nın Real Madrid takımına 6-1 yenilen G.Saray, daha sonra göreve getirilen İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile çıktığı iki maçta, deplasmanda Juventus ile 2-2 berabere kaldı, İstanbul’da da Kopenhag’ı 3-1 yendi.




BÜYÜK DOSTLUK


UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda bugün oynanacak Kopenhag - Galatasaray karşılaşması öncesi sıkı güvenlik önlemleri alan polis, Türk taraftarlara karşı dostluk örneği sergiledi.
Kopenhag belediye meydanını dolduran ve ünlü alışveriş caddesini sarı-kırmızıya çeviren taraftarlara broşürler dağıtan, birlikte hatıra resimleri çekilen Kopenhag polisi, taraftarlara şapkalarını giydirip, birlikte zafer işaretleri yaparak dostluk örneği sergiledi. Polis, belediye meydanında hatıra resmi çekilmek isteyen grupların da fotoğrafını çekti. Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen Türk taraftarlar, Danimarka polisinin bu tutumunu hayranlıkla izlediklerini belirterek, "Umarız bir gün bizim polisimiz de aynı anlayış ve dostluk örneği sergiler" dedi.



AYDIN VE RIERA İLK 11'DE


UEFA şampiyonlar ligi B Grubu'ndaki dördüncü maçında Kopenhag ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray'da, teknik direktör Roberto Mancini, İstanbul'daki maçtan farklı olarak kaleci Eray, Riera ve Aydın'a ilk 11'de yer verdi.

Mancini, İstanbul'da Galatasaray'ın 3-1 kazandığı maçın kadrosundan farklı bir ilk 11'i sahaya çıkardı. Savunmada Riera'ya, orta sahada ise Aydın'a forma giydi. İlk 11'de, 6 yabancı oyuncuyu tercih eden Mancini, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Juventus maçlarında ilk 11'de oynattığı ancak İstanbul'daki Kopenhag maçında beklettiği Riera'nın yanı sıra Melo, Drogba, Bruma, Chedjou ve Eboue'yu tercih etti. Diğer yabancılardan Dany ve Amrabat ise yedek kulübesinde görev bekledi.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25046174.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
1,5 yılda neler yapacak göreceğiz

22036310.jpg
[h=2]

Başbakan Erdoğan, Aziz Yıldırım’ın tekrar başkanlığa seçildiği Fenerbahçe kongresini değerlendirdi.
[/h]


BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Aziz Yıldırım’ın yeniden başkanlığa seçildiği olağanüstü genel kuruldaki vaatlerini yorumladı. Finlandiya gezisi öncesinde havalimanında konuşan Erdoğan, “F.Bahçe camiası takdirini bu istikamette kullanmıştır. Bana düşen sadece, ‘Hayırlı olsun’ demektir. Tabii söylenenlerin, vaatlerin ne denli temelinin olup olmadığını herhalde şu 1.5 yıllık süre içerisinde F.Bahçe camiası görecektir” dedi.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25053589.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kulüp başkanlarına üçüncü dönem sınırı

19718978.jpg
[h=2]

Hükümet, çalışmaları devam eden ‘Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Taslağı’ ile spor kulüplerinin başkanlarına 3 dönem sınırı getirilmesini planlanıyor.
[/h]

HÜKÜMET, 2 yılır tartışılan Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Taslağı ile başkanlara 3 dönem sınırı getirecek.
Ak Parti’nin Kızılcahamam toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önce Fenerbahçe’nin borcuna rağmen banka kurma girişimini eleştirdi.
Ardından söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kulüp başkanlarının üç dönem seçilmesiyle ilgili bir madde koymayı düşündüklerini söyledi.


‘ÇALIŞMAYI BİR AN ÖNCE TAMAMLAYIN’


Başbakan, çalışmalara yönelik yorum yapmazken, “Çalışmalarınızı bir an önce tamamlayın” dedi. Taslak, gençlik kulüpleri, spor kulüpleri, gençlik ve spor kulüpleri ile kulüplerin kurdukları federasyonlar ve konfederasyonları kapsıyor. Taslak, kulüplerin borçlanması, taşınmazların satılması gibi konularda yönetim kurulunun yetkilerini de düzenliyor. Taslak, spor kulüpleri yönetimlerinin seçim ve denetimlerini de yeniden belirliyor.


ANAYASA MAHKEMESİ TASLAĞA KARŞI


Odalar ve borsalarda başkanlar için yapılacak benzer bir yasal düzenleme daha önce yapılmış ama Anayasa Mahkemesi, iptal etmişti. TOBB ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 40. maddesiyle getirilen, “Üst üste iki dönem yönetim kurulu başkanlığı yapmış olanlar, aradan iki seçim dönemi geçmedikçe aynı göreve yeniden seçilemezler” hükmünün iptali başvurusunu kabul eden yüksek mahkeme “seçme ve seçilme hakkının ihlali” olduğuna hükmedip düzenlemeyi iptal edip yürütmeyi durdurmuştu.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25053644.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Önce şampiyon yapsınlar


19699035.jpg
[h=2]

Fikret Orman, Almeida ve Fernandes ile sözleşme uzatma konusunda maddi uyuşmazlıklar olduğunu ama öncelikle bu oyuncuların performansına baktıklarını söyledi. Orman, “Başarı elde edilmiş değil. Beşiktaş’ta başarı şampiyonluktur” dedi.
[/h]

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, sözleşme yenilemek için görüşmelerin sürdüğü Almeida ve Fernandes için acele etmeyeceğini belirtirken, onlardan öncelikle şampiyonluk beklediğini söyledi.
NTVSpor’a konuşan Orman, “Beşiktaş, bir başarı elde etmiş değil. Geçen sezon da başarılı değildi. Beşiktaş’ta başarı şampiyonluktur. Bu oyuncularımızın da saha sonuçlarını izlememiz lazım. Acele edecek bir durum yok. Maddi konularda uyuşmazlıklarımız da var” dedi.


BAŞBAKAN’DAN TARİH BEKLİYORUZ


ORMAN ay sonunda stadın temelini atmak için Başbakan’dan tarih beklediklerini belirterek, “Kaba inşaat ihalesini canlı yayınla yapacağız. Maalesef her şey bir yerlere çekilmek isteniyor. Bu stadın maliyeti 140-160 milyon dolar civarındadır. Bizse bunu yarı fiyatına yapma gayretindeyiz. Ağustos 2014’te açılışını yapacağız. Planlarımız ona yönelik. Normalde temeli daha önce bitirmemiz gerekiyordu. Bu açığı kaba inşaatla kapatmaya çalışacağız” dedi.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25053675.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
KKTC futbolda Rum Kesimine katılmayı kabul etti


22029618.jpg
[h=2]

FIFA VE UEFA başkanlarının da katıldığı törenle atılan imzalarla, KKTC’ye yönelik spor ambargosu belli ölçülerde kalkıyor. Türk takımları KKTC’de kamp ve maç yapabilecek ancak KKTC ekipleri Avrupa kupalarına katılamayacak.
[/h]

KIBRIS’ta 1955 yılından bu yana devam eden yeşil sahalardaki ayrılık, Kıbrıs Türk FutbolFederasyonu’nun (KTFF), Rumların temsil ettiği Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun (KOP) Ada üzerindeki otoritesini tanıması ve KOP’a üye olmayı kabul etmesiyle sona erdi.

SPP BLATTER VE PLATiNi DE iMZALADI


ZÜRİH’teki FIFA merkez binasındaki dün gerçekleşen zirvede KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile KOP Başkanı Kostakis Kutsokumnis’in, 2007’den bu yana devam eden müzakerelere son noktayı koyarak attıkları imza, Kıbrıs Türk futbol takımlarının KOP üzerinden uluslararası karşılaşmalar yapabilmesine olanak tanıdı. Protokolü, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini de imzaladı.

ULUSLARARASI TEMAS RUM ONAYINA BAĞLI


PROTOKOLE göre, KOP’un FIFA ve UEFA üyeliklerinde bir değişiklik olmayacak. Türk federasyon, üyesi olacağı KOP’un onayı alınarak uluslararası kurumlarla temas kuracak. Anlaşma, KKTC takımlarının Avrupa kupalarına katılmasına olanak sağlamıyor. Ancak Türkiye’den KKTC’ye giden takımlar burada kamp ve maç yapabilecek.

1955’te EOKA ayırdı


TÜRK ve Rumların ortak federasyonu, 1960’da kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nden önce, İngiliz yönetimi sırasında 1955 yılında ikiye ayrıldı. Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamayı amaçlayan EOKA örgütü, 1955’te Kıbrıslı Türklerin en eski takımı Çetinkaya’yı maçlara sokmadı. Lefkoşa’daki stada yazılan ‘Türkler ve köpekler giremez’ pankartı, Türklerin ortak federasyondan ayrılmasına neden oldu.


İŞTE PROTOKOL


1-KTFF, KOP’un yönetmelik ve tüzüklerine uygun olarak KOP üyeliği için başvuru yapacak. KTFF’ye üye tüm kulüpler dolaylı olarak KOP’un üyesi olacak.


2-KOP, KTFF’nin kapasite ve yetkilerini tanıyacak, kendi üyeleri arasında, uluslararası sporun ilkeleri ve FIFA ile UEFA’nın tüm yönetmelik ve tüzüklerine bağlı kalarak şampiyona organize edebilecek. KOP yönetimi Türklerin de locağı komiteyle, Kıbrıs Türk futbolundaki sorunları ele alacak ve kararlar alabilecek. Kararlar KOP yönetimin onayına tabi olacak.


3-KTFF, KOP’un onaylanmış üyesi olacağı için genel kurul toplantılarına ve KOP Yönetim Kurulu’nda temsil hakkı olacak. KOP ise, KTFF’nin genel toplantılarını izlemek hakkına sahip olacak.


4-KOP ve KTFF’nun kuracağı komite şu alanlarda faaliyet gösterecek:

· Kıbrıslı Türklerin KOP Genel Kurulu, Yönetim Kurulu ve diğer komitelerdeki temsili.

· Transfer ve statü düzenlenmesi.

· Türk takımların KOP organizasyonlarında yer alması.

· FIFA ve UEFA’nın gelişim programlarına katılım.

· Kıbrıslı Türklerin uluslararası dostluk müsabakaları düzenlemesi.

· UEFA’nın bölgesel kupalarında Türk takımların yer alması

· Türklerin UEFA antrenörlük diplomaları alması,


5-KOP ve KTFF, anlaşmayı iptal etme hakkına sahip. Anlaşmadaki hiçbir örnek katılımcılara yasal hak oluşturmaz.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25050246.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mancini: Tek yapmamız gereken Juventus'u yenmek



22035293.jpg
[h=2]

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, 1-0 kaybedilen Kopenhag maçı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu…
[/h]

Takımının ve kaleci Eray’ın performansını beğendiğini belirten İtalyan teknik adam, tek çarelerinin Juventus’u yenmek olduğunu söyledi…

İşte Mancini’nin açıklamaları…


Sonuç kötü ama kaybetmeyi düşünmedik. Şimdi Juventus'u yenmek zorundayız. Mağlup durumda 5 hücumcu ile bastırmak ile olmaz, Ceyhun'u oyuna almak benim tercihimdi. Eray gayet iyi oynadı. Sneijder'in olmamasına rağmen çok pozisyona girdik ama atamadık. Bizim gol yememeyi öğrenmemiz lazım. Oyunlarından dolayı oyuncularımı kutluyorum. Tek yapmamız gereken Juventus'u yenmek.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25053364.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bekletip parlattı


22036311.jpg
[h=2]

Kadrosundaki 24 futbolcusunu da kullanan sarı lacivertli teknik adam Sow, Emenike ve Webo’dan verim almak için de ilginç bir taktik izledi.
[/h]

F.BAHÇE Teknik Direktörü Ersun Yanal bu sezon tam 24 oyuncusunu da kullanarak tüm takımından verim almayı başardı. Yanal zaman zaman bazı futbolcularını kızağa çekerek, hem hırslanıp hem de daha iyi çalışmalarını sağladı. Bunun son örnekleri Emenike ve Webo olurken, özellikle Sow konusunda izlenen politika Senegalli’nin takımın en önemli gücü olmasını sağladı.


1-SOW’A ‘ÇALIŞMADAN OLMAZ’ DEDİ


moussa Sow düşük fizik gücüne rağmen antrenmanlarda durgun ve isteksizdi. Bir anda kendini kadro dışında buldu. Bu duruma önce tepki gösteren Senegalli, Başkan Aziz Yıldırım’ın da Yanal’a destek vermesiyle farklı bir tavır aldı. Antrenmanların en çok çalışan ismi olan Sow şu anda takımın da en formda oyuncusu.

2-FORMSUZ WEBO’YU KAZANDI


webo, Kamerun Milli Takım formasıyla kaçırdığı inanılmaz golden sonra düşüşe geçerken moral olarak da çöktü. Son haftalarda F.Bahçe’nin en formsuz ismi oldu. Golcüsünü önce oynatarak kazanmayı planlayan Yanal bunda başarılı olamayınca kızağa çekti. Ve Bursa’da 2. yarı oyuna sokarak hem karşılaşmanın hem de deneyimli forvetin kazanılmasını sağladı.


3-EMENIKE’DE ACELE ETMEDİ


Nijerya Milli Takımı ile harikalar yaratan Emenike, Fenerbahçe forması altında bir türlü golle buluşamıyordu. Yanal, flaş transferini özenle hazırladı. Bir anda taraftarın önüne atıp tepki çekmemesini istedi. Hazır olduğunu düşündüğünde de sahaya sürdü ve Nijeryalı son 3 maçta 4 gol atarak takımının kurtarıcısı oldu.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25053602.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Muslera rotayı Ada'ya çevirdi



22035814.jpg
[h=2]

Milli takım kalecilerinin, İngiltere Premier Lig hayalini gerçekleştirmek istediğini öne süren Uruguay basını, bu transferin gerçekleşmesi halinde Galatasaray’ın kasasının da dolacağını belirtti.
[/h]


G.SARAY
’IN tecrübeli kalecisi Muslera’nın sezon sonunda sarı kırmızılı takımdan ayrılmayı düşündüğü iddia edildi. Uruguaylı tecrübeli kalecinin rotasının İngiltere olduğu ve bu hayalini kesinlikle gerçekleştirmek istediği öne sürüldü.
Uruguay basını Muslera’nın Galatasaray kalesinde üçüncü sezonunu geçirdiğini belirterek, milli kaleci için artık hava değişimi vaktinin geldiğini yazdı.


Çocukluk hayali


Muslera’nın çocukluk aşkı olarak nitelediği Premier Lig’de oynama hayalini bu sezon sonunda hayata geçireceği yönünde görüş belirten Fıchajes adlı internet sitesi ise, Galatasaray’ın bu transferin gerçekleşmesi halinde kasasını dolduracağını da belirtti.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25053506.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Fener filede aman vermedi

AVRUPA Voleybol Konfederasyonu (CEV) Erkekler Challenge Kupası’nda F.Bahçe Grundig, Polonya’nın Politechnika takımını 3-0 yendi. Kupada ikinci tur ilk maçında Politechnika’ya konuk olan sarı lacivertli ekip, başkent Varşova’daki karşılaşmada, 17-25, 17-25 ve 14-25’lik setlerle galip geldi.

Halkbank’tan set yok


şampiyonlar ligi F Grubu’nda üçüncü maçını oynayan Halkbank, Hypo Tirol’u Avusturya’da 3-0 yenerek yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Mavi beyazlılar deplasmandaki maçı 25-19, 25-22 ve 25-21’lik setlerle kazandı.



http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/25053448.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Webo, Çizme’nin 11’inde


BURSASPOR maçının kaderini değiştiren Pierre Webo, İtalyanların da dilinde. Çizme’nin önemli spor gazetesi La Gazzetta dello Sport’un yaptığı “Avrupa’da Haftanın İlk 11’i”ne F.Bahçeli futbolcu da girdi. Gazete, takımını galibiyete sürükleyen lider olarak gösterdiği Kamerunlu’ya, 10 üzerinden 7.5 verdi. F.Bahçe’nin Webo’yu kurnazlıkla bir koz olarak kullandığına da dikkat çekti.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25053598.asp
 
Üst