08.11.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Legia Varşova 0-2 Trabzonspor



UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda yenilmeyen Trabzonspor, deplasmanda Legia Varşova’yı da 2-0 mağlup etti. Fırtına, grupta bir sonraki maçında Trabzon’da Apollon’dan bir puan alması durumunda gruptan çıkmayı garantilemiş olacak.

Legia-Var%C5%9Fova-Trabzonspor1-300x170.jpg




Varşova’daki mücadelede ilk yarıda gol sesi çıkmazken, maçın golleri 71. dakikada Dosa Junior (kendi kalesine) ve 79. dakikada Olcan Adın’dan geldi.

J Grubu’ndaki diğer maçta ise Lazio kendi sahasında Apollon’u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçlarından ardından Trabzonspor, grupta yenilgisiz liderliği devam ettirirken Lazio da ikinci sıradaki yerini korudu.

Başbakan’dan son dakika sürprizi

Öte yandan Başbakan Erdoğan Legia Varşova -Trabzon maçının ve 85. dakikasında maçı izlemek üzere stada giriş yaptı.


MAÇIN AYRINTILARI



DK. 79:
Olcan Adın ceza sahasında düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.. 0-2

Dk.71:
Colman’ın kaptığı topta çok adamla gelen Trabzonspor’da karambolde hamle yapan Malouda topu filelere gönderdi. 0-1

Dk. 54:
Trabzonspor’da Kaleci Onur sakatlanarak yerini Zeki Ayvaz’a bırakıyor..

- Mücadeleye Trabzonspor başlıyor…

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nda grubunun dördüncü maçına Legia Varşova Stadyumu’nda çıkıyor. Mücadeleyi Fransa Futbol Federasyonu’ndan Ruddy Buquet yönetirken. Buquet’in yardımcılıklarını Guillaume Debart ve Laurent Stien yapıyor.


İLK 11′LER:


TRABZONSPOR:
Onur, Bosingwa, Bamba, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Olcan, Zokora, Mierzejewski, Malouda, Henrique


LEGIA VARŞOVA:
Skaba, Dossa Junior, Jodlowiec, Brzyski, Bereszynski, Rzezniczak, Helio Pinto, Furman, Dvalishvili, Kucharzyk, Kosecki


http://www.theworldline.com/legia-varsova-0-2-trabzonspor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Beşiktaş'ın stadı harika olacak

Türkiye’nin ilk akıllı stadı olacak olan Vodafone Arena için Barclays Center model alındı.

22057552.jpg




Yeni statta maç sonrası oturduğunuz yerden özetleri izlerken mobil uygulama ile yemek siparişi de verebileceksiniz.NEW YORK Maratonu için ABD’deydik. Hem İstanbul Maratonu’nun hem de BeşiktaşArena’nın sponsorluğunu yapan Vodafone’un davetlisi olarak. Ziyaretin 2 amacı vardı.
İstanbul Maratonu öncesi dünyanın en büyük maratonlarından biri olarak gösterilen New York Maratonu’nu yerinde görmek ve yenilikleri izlemek.
Beşiktaş’ın yeni stadı için örnek salonları görmek.
Dilerseniz önce yeni yapılacak olan Beşiktaş Stadı’nda neler değişecek onlara bir göz atalım. Vodafone ekibi bu yıl NBA’da mücadele eden Brooklyn Nets takımının kullandığı 17 bin 500 kişilik Barclays Center’de incelemeler yaptı. Önce New York Islanders Hokey Takımı’na da ev sahipliği yapan bu salonun özelliklerine bir göz atalım:


BARCLAYS CENTER


KAPASİTE: 17 bin 500 kişi. Konserlerde 19 bin kişi.
ETKİNLİK: Yılın 365 gününün 225 günü etkinlik var.
SOSYALLEŞME ALANI: Maçlardan sonra restaurantlar açık. Yemeğinizi yerken maçın önemli anları ekranda izleniyor.
DIŞ MEKAN: Salonun dışındaki dev ekranda duyurular ve sponsor tanıtımı ile maçın önemli anları gösteriliyor.
TV KANALI: Barclays TV adı altında salonun kendi televizyon kanalı var.
EKRANLAR: Salonun içinde toplam 800 adet ekran var.
KAMERA: Salonun 160 adet kamerası var.
İNTERNET: Salonda 2.1 Gbps internet kapasitesi ve 300 kablosuz bağlantı noktası var.
SKORBOARD: Dünyanın en büyük skorboardlarından biri ve full HD ekrana sahip.
MOBİL UYGULAMA: Maç görüntülerini cep telefonundan izlemek, bilet satın almak, yiyecek ve içecek siparişi vermek, forma satın almak gibi tüm işlemler bu uygulama ile hayata geçiriliyor.
YUKARIDAKİ özelliklerin her biri Beşiktaş’ın yeni stadyumu için de düşünülen yenilikler. Hatta bir adım daha öne geçme planları da var yetkililerin. Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Beşiktaş Arena ile hayata geçilecek. Böylece oturduğunuz yerden hem maçı izleyecek hem de yemek siparişi bile verebileceksiniz.

TÜRKİYE’NİN İLK AKILLI STADYUMU OLACAK


BARCLAYS’te inceleme yapan Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, şu değerlendirmede bulundu: “Vodafone Arena’nın Türkiye’deki ilk akıllı stadyum olmasını hedefliyoruz. Barclays Center’a da edindiğimiz deneyimle Vodafone Arena’da fark yaratmak istiyoruz. Bunun için Vodafone Arena’da da Barclays Center’da olduğu gibi Cisco’nun Stadium Vision teknolojisini ve orada olmayan akıllı biletleme ve geçiş teknolojilerini kullanacağız.”


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25069143.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
En kritik seçim


22057837.jpg
[h=2]

Kamerunlu yıpratıcı, Senegalli yaratıcı ve teknik, Nijeryalı ise hızlı...
[/h]

Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü’nü tek zorlayan mesele bu. Kafasında çeşitli senaryolar olsa da hangi Afrikalı yıldızını kulübeye çekeceğine karar vermiş değil.


PİERRE WEBO’SUZ SENARYO


1- YANAL ’ın ilk düşüncesi Webo’nun olmadığı bir 11. Tıpkı Bursaspor maçında olduğu gibi Webo’yu ikinci devre oyuna sokup G.Saray savunmasının düştüğü anlarda başarılı oyuncudan faydalanabilir. Ersun Yanal eğer Webo’yu kulübeye çekerse, Emenike’yi hücumun en önünde oynatacak. Yanal maçın kötü gitmesi durumunda orta alandan bir oyuncu eksiltip Webo ile Kuyt’ı da katarsak 4 hücumcuya dönebilir. Skor iyi giderse takımını rahatlatmak için Webo’yu 70. dakikadan sonra oyun düzenini bozmadan sahaya sürebilir. Webo’nun takım rakip sahaya yığıldığında daha etkili olacağını düşünen Yanal böyle bir tercih yapabilir.

EMMANUEL EMENIKE’SİZ SENARYO


2- ERSUN Yanal’ın ikinci senaryosu Emenike’yi kulübede bekletmek. Bu senaryoda Webo, Moussa Sow ve Dirk Kuyt rakip savunmayı yorduktan sonra Emenike, 60. dakikadan sonra oyuna girer ve yüksek fizik gücüyle rakip savunmayı dağıtır.
Yanal’ın bu senaryo üzerine de durduğu biliniyor. Webo’nun klasik santrafor özelliklerine sahip olması bu durumu biraz daha olası hale getiriyor.
Son haftalarda bir hayli formda olan ve gollerine devam eden Emenike’nin maçın başına kalabalık Galatasaray savunması arasında kaybolmaması için Yanal kendisini kulübede oturtmayı düşünebilir.


MOUSSA SOW’SUZ SENARYO


3- OLASILIĞI en düşük senaryo. Ama olmama ihtimali de yok. Sow son haftalarda Kuyt ve Alper’den sonra en çok koşan oyuncu. Bu üçlü içinde yaratıcılık özellikleri en yüksek olan oyuncu olması da senaryonun şansını düşürüyor.
Yanal bu ihtimali tek şart ile düşünebilir. O da şu... G.Saray, hücum ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkarsa Sow yerine Emenike ve Webo’nun yan yana oynaması tercih edilebilir. Açık oynayacak bir Webo’nun duvar olma özelliğinden, Emenike’nin ise süratindan, kontrataklarda faydalanalir Ersun Hoca...


22057811.jpg


SAHASINDA pazar akşamı Galatasaray’ı ağırlayacak olan sarı lacivertliler, zorlu karşılaşmada güçlü hücum hattına güveniyor.
WEBO, Sow ve Emenike üçlüsünden sadece Emenike’nin sarı lacivertli formayla Galatasaray’a golü yok. O da bir ilki başarmak istiyor.

WEBO’NUN GOLLERi



Hafta Rakip Gol

3 Sivas 1

4 Kasımpaşa (D) 2

10 Bursa (D) 1

TOPLAM 4


168 dakikaya, 1 gol ortalama

Pas yüzdesi: 63

Top kaybı: 75

Ofsayt: 9

Gol pozisyon: 12


SOW’UN GOLLERi


Hafta Rakip Gol

5 Elazığ 3

8 Erciyes (D) 1

9 G.Antep 1

TOPLAM 5


126 dakikaya, 1 gol ortalama

Pas yüzdesi: 77

Top kaybı: 77

Ofsayt: 5

Gol pozisyon: 12


EMENiKE’NiN GOLLERi




Hafta Rakip Gol

8 Erciyes (D) 1

9 G.Antep 2

10 Bursa (D) 1

TOPLAM 4


142 dakikaya, 1 gol ortalama

Pas yüzdesi: 59

Top kaybı: 66

Ofsayt: 4

Gol pozisyon: 11


Derbi biletleri satışta


PAZAR günü F.Bahçe ile G.Saray arasında oynanacak derbi maçın biletleri bugün tekrar satışa çıkacak. Saat 10.00 ile 17.00 arası satışa çıkacak biletleri, sarı lacivertli kulübün kongre üyeleri maçın oynanacağı Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki Migros Tribünü altında bulunan Biletix gişiesinden alabilecek.


MUHTEŞEM ÜÇLÜ 10 TAKIMI SOLLADI


TAKIM ATTIĞI GOL


Trabzon 12

MP Antalya 11

G.Antep 11

SB Elazığ 11

Bursa 10

T.Konya 10

G.Birliği 9

Kayseri 9

Karabük 7

K.Erciyes 6


F.BAHÇE, derbiye neşeyle hazırlanırken, teknik direktör Ersun Yanal’ın önünde ise zor bir seçim var... Yanal’ın alacağı karar belki de derbinin kaderini belirleyecek... Webo, Sow ve Emenike üçlüsünden hangisi kesilecek?
Henüz bu 3 oyuncudan kimin kulübeye gönderileceğine karar veremeyen Yanal’ın, üç ismin de formda olması nedeniyle bir hayli zorlandığı ortada. Yanal, kimi kesse de tartışmalara neden olacak.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25069340.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
14 gollük rekor


22057447.jpg
[h=2]

Cristiano Ronaldo, bir takvim yılı içinde Şampiyonlar Ligi’nde 14 gole ulaşan tarihteki ilk futbolcu oldu.
[/h]


Ronaldo’dan tarihi gol
REAL Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo, Juventus maçında attığı golle Devler Ligi tarihinde bir takvim yılı içinde 14 gole ulaşan tarihteki ilk futbolcu oldu.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25069069.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bize gelen her rakip duvar örüyor


22057692.jpg
[h=2]

Bilic, Kayserispor maçında farklı bir sistemle oynayacaklarını söyledi.
[/h]

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen sezona göre daha az gol yediklerini ancak rakiplerin kendilerine karşı çok kapandığını söyledi. Bilic, Kayserispor, karşısında taraftarın yüzünü güldüreceklerinin sözünü de verdi.Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, geçen sezon takımın çok gol yediği için tenkit edildiğini hatırlatarak, “Bu sezon daha az gol yiyoruz ama daha az da atıyoruz. Çünkü rakipler adeta bir duvar örüyorlar” dedi.
Bilic, Kayseri maçı öncesi futbol komitesinden Ahmet Kavalcı ve Erdal Torunoğullları ile durum değerlendirmesi yaptı. Kayserispor deplasmanında farklı bir sistemle oynayacaklarını söyleyen Bilic, “Geçen yıl Beşiktaş çok gol yediği için eleştirildi. Bu yıl geçen yılki gibi gol yemiyoruz ama çok gol de atmıyoruz. Çünkü bize kapalı defans oynuyorlar” diye konuştu.


GEÇEN SENE ÇOK ATIP ÇOK YİYORDUK


Takımın mücadale anlamında sezon başındaki çizgisini koruduğunu söyleyen Hırvat hoca, “Fakat rakipler bize karşı neredeyse tüm takım defans yapıyor. Bunu Kayseri’de çözeceğiz. Rakibimiz hem teknik hem de çok koşuyor. Önlem aldık, taraftarımızı güldüreceğiz” dedi.
10. hafta itibarıyla Beşiktaş 15 gol atıp 10 gol yedi. Esasen Kartal 16 gol atıp 9 gol yedi ama 2-1 yenikken çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen derbi G.Saray’ın lehine 3-0 tescil edilmişti. Beşiktaş geçen sezonun 10. haftasındaysa 19 gol atıp 13 gol yemişti.



Tolga Zengin sevindirdi


KAYSERİSPOR ile yarın karşılaşacak olan Beşiktaş’ta önceki gün idmanı yarım bırakan kaleci Tolga’nın dün takımla yeniden çalışması sevinç yarattı. Ağrıları süren Serdar, ile bireysel hazırlıkları süren Muhammed, Franco ve Mustafa Pektemek ise idmana katılmadı.Siyah beyazlılar son idmandan sonra bugün özel uçakla Kayseri’ye gidecek.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25069252.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
"Almeida ve Fernandes blöf yapıyor"




22052123.jpg
[h=2]

Beşiktaş ile sözleşme yenilemekte geç davranan Fernandes ile Almeida'nın blöf yaptığı idda edildi.
[/h]

Fernandes'in Beşiktaş ile sözleşme yenilemesi için toplamda yaklaşık 20 milyon Euro istediği haberini şaşkınlıkla karşılayan Portekiz medyası bu rakamı abartılı buldu. Fernandes ve Almeida'nın Türkiye'de aldığı ücreti ülkesi Portekiz'de kazanmasının imkansız olduğunu hatırlatan Sport TV yorumcuları vatandaşlarına Beşiktaş'da futbolhayatına devam etmesi tavsiyesinde bulundular. Portekiz'den ne Almeida'ya ne de Fernades'e şimdilik herhangi bir teklifin bulunmadığının altını çizen yorumcular bu her iki futbolcunun da eninde sonunda Beşiktaş ile masaya oturarak getirilen şartları kabul edeceğini savundu. Spor gazetelerinden Abola ve Record ise, özellikle Fernandes'in ezeli rakip Fenerbahçe'ye gideceğini sanmadıklarını belirtti. Türk basınında çıkan Fenerbahçe Fernandes ile ilgileniyor haberini gerçekçi bulmayan gazeteler 27 yaşındaki yıldız futbolcunun Beşiktaş'da kalacağını vurguladı.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25064573.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yabancı futbolcu sınırı kalkacak mı?

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun’da yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Suat-K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7-300x150.jpg





Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spor kulüpleri başkanlarının 3 dönemden fazla başkanlık yapmamasıyla ilgi yasal bir çalışmaları bulunmadığını söyledi.Samsun’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Spor kulüpleri başkanlarının 3 dönemden fazla başkanlık yapmamasıyla ilgi yasal bir çalışma olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine Kılıç şunları söyledi:“Allah’tan medyanın oluşturduğu gündeme her defasında takılmıyoruz. Kendi gündemimizi, kendimiz belirliyoruz. Spor kulübü başkanlarının üç dönemden fazla görev yapmamasına yönelik olarak bizde bir çalışma yok. Ama kulüplerden, bakanlığa gelen taslakta bu gibi öneriler var. Spor hukukçuları tarafından hazırlanan ve bakanlığımıza intikal ettirilen taslakta da bu gibi öneriler var. Ama hükümette ve bakanlığımızda bir kişinin 3 dönemden fazla kulüp başkanlığı yapmaması yönünde bir irade ya da karalılık söz konusu değil. Bu yönde bir tartışmada biz kendi aramızda yapmadık. Kulüpler yasasını getirmeye kararlıyız. Kulüpler yasasını getireceğiz. Kulüpler yasası daha ziyade kulüplerin mali yönüne, borçlanma planlarını temlikle ilgili unsur ve şartları gözeten ve bunlarla ilgili düzenlemeler içeren yaklaşımlar olacak. AK Parti siyaseti bildiğiniz gibi üst üste en fazla 3 dönem milletvekili adayı olmayı, 3 dönem belediye başkanı adayı olmayı, kurala bağlayan ve sınırlama getiren bir siyasi hareket. Ama kulüp başkanlarıyla ilgili böyle bir kısıtlama düşüncemiz şuan söz konusu değil.”

YABANCI OYUNCU KONUSU


Bakan Kılıç yabacı oyuncu sınırlandırmasıyla ilgili soru üzerine şöyle konuştu:“AB üyesi ülkelerin vatandaşı olan futbolcuların hangi statüye tabi olacağına yönelik görüşün belirlenmesi için futbol kulüpleri tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na yapılmış bir başvuru var. Türkiye Futbol Federasyonu AB mevzuatında, AB vatandaşı olan sporcularla ilgili statünün ne olduğunu öğrenmek üzere bu yazıyı bizimle istişare ederek Avrupa Birliği Bakanlığına intikal ettirdi.Avrupa Birliği Bakanlığı’nda AB vatandaşı olan futbolcuların statüsü ile ilgili görüşün oluşması bekleniyor. Bu görüş oluştuktan sonra bize ve Futbol Federasyonuna intikal edecek. Bu sezonla ilgili bir beklenti acelecilik olur. Ama gelecek görüş doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu gelecek sezonla ilgili olarak kararı gözden geçirebilir. Bu özerk bir yapıya sahip olan TFF’nin kararı olacaktır. Zaten mevcut sınırlama kararı da özerk TFF’nin kararıdır.”


http://www.theworldline.com/yabanci-futbolcu-siniri-kalkacak-mi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
NYC İstanbul Maratonu'na örnek oluyor


22057602.jpg
[h=2]

New York Maratonu'nu Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ izledi ve İstanbul Maratonu için notlar topladı.
[/h]

Ve New York Maratonu… Bir spor organizasyonun bir kente neler kattığını çok basit iki rakamla açıklayayım.
New York Maratonu’nun şehir ekonomisine katkısı 340 milyon dolar.
New York Times’ın ertesi günkü satışı tam 4 milyon.
Bu iki rakam bir kentin maratona ilgisini çarpıcı bir şekilde yansıtıyor. Sadece maraton mu? Hayır. Maraton öncesi düzenlenen fuar da ayrı bir ilgi görüyor. Satış yapan spor firmalarından, bağış toplayanlara ve sponsorlara kadar herkes burada.
Fuarda Vodafone İstanbul Maratonu’nu da bir standla yer aldı. Fuar deneyimi bile İstanbul Maratonu için yapılacak ve atılacak çok adımımızın olduğunu gösteriyordu. Bu adımların ilki spor ve “orada olma” kültürü. “O da neyin nesi” demeyin. Bu maratonda koşabilmek için kişi başı tam 358 dolar ödüyorsunuz. Çarpın 358’i doları 50 bin ile. Bu rakam organizasyona kalıyor. Yarış sabahı neredeyse sabah saat 6’da start yerinde olmak zorundasınız. Tam 3 saat 40 dakika da orada bekliyorsunuz. “Gık” bile demeden. Ve sonra soğuğa, yağmura aldırmadan koşuyorsunuz. Bunlar sporcuların “orada olmak” adına yaptıkları.



BAŞKANLA BULUŞMA



YA seyirciler... Milyonlarca New Yorklu sokaklara dökülüyor. Tam 2 milyon insan o gün sokaktaydı. “Orada olmak” ve atletleri alkışlamak için. Tüm kent o gün maraton heyecanını yaşadı. Otel fiyatları o hafta boyunca 3 hatta 4 kat arttı. Bunun bilinciyle sahip çıkıyordu New York organizasyona. İstanbul adına maratonu Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ izledi. Gümüşdağ, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ile de yarış öncesi bir araya geldi.
Sayın Başkan sizi Başkanımız Kadir Topbaş adına İstanbul Maratonu’na davet ediyorum.
Kadir Bey’i bizzat tanıyorum. Kendisine selamlarımı iletin. Bu sene değil ama gelecek yıl ilk baharda İstanbuldayım.
Biliyorsunuz bizler de İstanbul Maratonu’nu düzenliyoruz.
Elbette biliyorum. Siz de çok başarılı bir organizasyon yapıyorsunuz. Tebrik ederim. İstanbul, Kudüs ve Atina gibi şehirler medeniyetin anavatanları. Bu şehirlerde yapılan maratonlar çok anlamlı.



SİYASETÇİ KONUŞMADI


BLOOMBERG daha sonra Gümüşdağ’dan izin istedi ve starta geçti. New York Maratonu’nun startı İstanbul’dan farklıydı.
Amerikan Ulusal Marşı’nı çocuklardan oluşan bir koro okudu. Yarış böyle başladı.
Startta kategorilere göre en seçkin 5 atlet anons edildi.
Ve bir ayrıntı.. Startta hiçbir siyasi, konuşma yapmadı. Tam 50 bin kişi aralıklarla New York sokaklarına dağıldı. Finish alanında ise onları elinde finish ipiyle belediye başkanı ve emniyet müdürü bekliyordu.



İSTİKLAL MARŞI



Yarış sonrası Göksel Gümüşdağ ile bir araya geldik:
Nasıl buldunuz maratonu?
Çok güzel. Ama emin olun biz de en az buradaki kadar başarılıyız. Kadir Bey’in (Topbaş) talimatlarıyla Spor AŞ. ve İstanbul GSGM ortaklaşa olarak mükemmel bir çalışma içinde. Dünyanın en önemli maratonlarını yerinde izleyerek nasıl daha da mükemmelleştirebiliriz onun çalışmasını yapıyoruz.
Ne tür yenilikler olacak?
İstiklal Marşımız’la başlayacak bu sene İstanbul Maratonu. Tüm dünya bunu uyguluyorsa biz de uygulamalıyız. Ayrıca elit atletleri bizler de anons edeceğiz. 15 bin adet bere dağıtacak sponsorumuz. İstanbul ismini dünya bu maratonla da duyacak.
Bloomberg ile de görüştünüz.
Kendisini Kadir Bey adına davet ettim. Bu sene değil ama gelecek yıl için gelmeyi çok istediğini söyledi.


YAŞ ARALIKLARI



20 yaş altı: %1

20-29: %13

30-39: %32

40-49: %33

50 yaş üstü: %21

%40: Maratona katılan evlilerin oranı (%27’i bekar, %28 bilinmiyor,%5 sevgilisi var)


RAKAMLAR




300

Bağış yapılan yardım kuruluşu

109

Katılan ülke

330 milyon

TV izleyicisi

1 milyon dolar

Güvenlik harcaması

30.144 bardak

Meyve suyu

93. 600 şişe:

Tüketilen su

1.800

Enerji içeceği (Galon)

55.000 bardak:

Kahve

15.000:

Bere ve şapka

106:

Dağıtılan saat sayısı

956. 171:

Bugüne kadar maratona katılan kişi

3.844:

Katılanlardan mesleği yöneticilik olanlar

2374:

Portatif tuvalet sayısı

80:

Fotoğrafçı sayısı

2500:

Lazanya (kilo)

678:

Domates sosu (galon)

117:

Zeytinyağı (galon)

2.000:

Vejetaryen makarna (galon)

2.500:

Limonlu-kekikli tavuk (kilo)

38:

Medikal istasyon

52.000:

Ağrı kesici


14.000:

Yara bandı


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25069191.asp
 
Üst