'Chelsea'nin şansı yüzde 80'

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
mancini_sampiyonlarligilogo_01102013_b.jpg




Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ile futbolculardan Wesley Sneijder Chelsea maçıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Roberto Mancini, rakiplerinin tur şansının daha fazla olduğunu belirterek kendilerini zor bir mücadelenin beklediğini söyledi. İtalyan hoca, "Chelsea'nin genç bir kadrosu var. Premier Lig'de zirvedeler. Bunun nedeni çok iyi kadroya sahip olmaları. Bence turu geçmek için %80 şansları var" diye konuştu.

Mancini Chelsea maçının taktiğiyle ilgili olarak, "Bence maçta her taktikle oynayabiliriz. Bunun bir sorun olacağını sanmıyorum. Hepsini 11 kişiyle oynuyoruz. Burada önemli olan mentaliteniz ve sahada göstereceğinzi performans" ifadesini kullandı.

Chelsea önünde Drogba ile Sneijder'den çok iyi bir performans beklediğini dile getiren Mancini, "Chelsea maçında 90 dakika kendilerinden Mourinho'ya düşman olmalarını isteyeceğim. Maçtan sonra isterlerse gidih Mourinho ile yemeğe olabilirler" ifadesini kullandı.



MANCINI YABANCI SINIRLAMASINDAN ŞİKAYET ETTİ




Roberto Mancini yabancı kuralı nedeniyle kadro konusunda sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Yabancı kuralı nedeniyle bazı oyuncularımdan yeterli derecede kullanamıyorum. Ligde tüm oyuncularımı kullanmak istiyorum ama olmuyor. Ama Chelsea maçında tüm yabancılarını kullanma fırsatı bulacağım. Takımda değişiklikler olabilir. Wesley muhtemelen ilk onbirde olacak" dedi.

İtalyan teknik adam Chelsea'den övgüyle bahsederek, "Avrupa'nın en formda ekiplerinden biri. Geçen yıl Avrupa Ligi'ni bir önceki yılda da Şampiyonlar Ligi'ni kazandılar. Bu tip kupada her yıl mücadele ediyorlar. Bu onlar adına önemli" dedi.

Mancini son olarak, "İstanbul'da çok mutluyum. Galatasaray Türkiye'nin en iyi takımı. Ama futbolda geleceği asla bilemezsiniz. Premier Lig'e bir daha geri dönermiyim bilmiyorum. Ancak Manchester City'de yaptıklarımla gurur duyuyorum" diyerek sözlerini noktaladı.



SNEIJDER: CHELSEA MAÇINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ




Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesyey Sneijder ise takım olarak bu tura kadar muhteşem işler yaptıklarını ancak daha fazlasını istediklerini söylerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasında yer aldık. Ancak çok daha fazlasını istiyoruz. Takım olarak son haftalarda çok formdayız. Chelsea ile yüksek seviyede maç oynayacağız. Tüm takım arkadaşlarımın Chelsea önünde yüksek motivasyonla oynamalarını bekliyorum."



JUVENTUS'A ATTIĞI GOL VE MOURINHO




Hollandalı yıldız, eski hocası Jose Mourinho ile Inter formasıyla Devler Ligi şampiyonluğu yaşadıklarını anımsatarak, "Mourinho ile saha dışında dostuz. Ama maçta işler farklı olacak. Artık birbirimize rakibiz. Rakibimizi yenmek istiyoruz ve Chelsea'ye büyük saygı duyuyoruz" dedi.

Sneijder, Juventus'a attığı golle turu geçtiklerini ancak bunu gereğinden fazla büyütmemek gerektiğini belirterek, "O gol dünyayı değiştirmedi belki ama bize turu getirdi" dedi.



'MANCINI Mİ MOURINHO MU?'




İki deneyimli teknik adamı kıyaslayan Sneijder, "Teknik adamların hepsi birbirinden farklıdır. Kariyerim boyunca kötü teknik adamlarla da çalıştığım oldu. Mourinho ile Mancini rüştünü ispatlamış iki önemli teknik adam. Bunu Mancini burada olduğu için söylemiyorum. İkisinin de farklı özellikleri var" ifadelerini kullandı.

Sneijder, 10 üzerinden '7 veya 8 oynadığımda Galatasaray bambaşka bir performans sergiliyorsa o zaman 8 oynamamı umalım. Şaka bir yana Chelsea'yi geçebilmek için hepimizin en iyi oyunumuzu oynaması gerekiyor. Taraftarımızın da desteği ile çok güzel bir şeyler elde edeceğimize eminim.'



'GALATASARAY'DA MUTLUYUM'




Hollandalı kendisiyle ilgili çıkan transfer dedikoduylarıyla ilgili olarak, "Galatasaray'da mutluyum. İyi bir takımda oynuyorum. İngiltere Premier dünyanın en iyi liglerinden biri. Ama burada mutluyum" ifadesini kullandı.


http://www.sahadan.com/haberler/158896/Chelseanin-sansi-yuzde-80
 
Üst