Arda attı Atletico turladı

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
ardaturan_toplu_11032014_b.jpg




Atletico Madrid, Milan'ı konuk ettiği rövanş maçında rakibini 4-1'lik skorla devirerek 17 yıllık aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.
Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Atletico Madrid, ilk maçta 1-0'lık skorla mağlup ettiği Milan'ı bu kez 4-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.



Milli futbolcu Arda Turan, ilk 11'de başladığı maçın 40. dakikasında takımını 2-1 öne geçiren gole imza attı.




Arda affetmedi



Karşılaşmanın ilk yarısına Atletico Madrid hızlı başlayarak golü bulsa da, daha sonra kontrolü alan Milan, Kaka'nın golüyle umutlandı ancak son bölümlere doğru sahneye çıkan Arda Turan, attığı kritik golle takımını tekrar öne geçiren isim oldu.



3. dakikada Essien'in kaptırdığı top sonrası gelişen Atletico Madrid atağında sağ kanatta topu alan Koke'nin ortasında Diego Costa arka direkte uçarak yaptığı vuruşla ağları buldu: 1-0.



Golden sonra oyunun kontrolünü alan Milan, ilk ciddi atağını 27. dakikada gerçekleştirdi. Sağ kanatta topla buluşan Poli'nin ortasında ön direkte topu kontrol eden Balotelli, rakibinin pozisyonunu da bozmasıyla istediği vuruşu yapamadı ve meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.



27. dakikada Milan aradığı golü buldu. Yine sağ kanatta topu alan Poli'nin arka direğe doğru yaptığı ortada Kaka kafa vuruşunu yaptı. Juanfran'a da çarpan top kaleci Courtois'yı çaresiz bıraktı ve skora denge geldi: 1-1.



40. dakikada ise sahneye Arda Turan çıktı. Diego Costa'nın göğsüyle indirdiği topa ceza sahası yayı üzerinde bekletmeden sert bir vuruş yaptı yıldız futbolcu. Rami'ye de çarpan top, Abbiati'yi çaresiz bıraktı: 2-1. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.




Raul Garcia işi bitirdi




Atletico Madrid, maçın ikinci yarısına da oldukça hızlı başlasa da, oyunun temposu ilerleyen bölümlerde düşmeye başladı.



48. dakikada ani gelişen atakta Diego Costa'nın pasında ceza sahasına sokulan Gabi'nin çizgi üzerinden yaptığı sert vuruşta top direğe çarpıp auta çıktı.



71. dakikada kaleyi hafif sağ çaprazdan gören noktadan Gabi'nin kullandığı serbest vuruşta kale önüne yönelen topa iyi yükselen Raul Garcia, De Jong'un üzerinden yaptığı kafa vuruşuyla topu Abbiati'nin sağından ağlara gönderdi: 3-1.



Bu golün hemen iki dakika sonrasında Milan gole yaklaştı. Sağ taç çizgisi yakınındaki Kaka, ön direkteki Robinho'ya aktardı pasını. Onun sağ çaprazdan bekletmeden yaptığı sert vuruşta top üst direkten geri geldi.



85. dakikada Jose Sosa'nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topu önüne alan Diego Costa, iki rakibinin arasından sıyrılarak vuruşunu yaptı. Uzak kale direğinin içine
çarpan top ağlara gitti ve fark üçe çıktı: 4-1.



Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde ise gol sesi çıkmadı ve 90 dakika sonunda sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılan Atletico Madrid, çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu.


http://www.sahadan.com/haberler/159400/Arda-atti-Atletico-turladi
 
Üst