TSK'dan Mazot Kaçakçılarına Ağır Darbe

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında tespit edilen 600 metre ve 300 metre uzunluğundaki kaçak akaryakıt boru hattının imha edildiğini bildirdi.


oto-tsk-dan-mazot-kacakcilarina-agir-darbe-5668815_400.jpg




Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında tespit edilen 600 metre ve 300 metre uzunluğundaki kaçak akaryakıt boru hattının imha edildiğini bildirdi. Boru hattının imha edilmesinin ardından Suriye sınırında bir patlamanın meydana geldiği ve bunun üzerine bir traktörün yandığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ziyaret Hudut Karakolu (Narlıca/ Hatay) sorumluluk sahasında Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen içi mazot dolu 600 metre uzunluğunda boru hattı tespit edildiği bildirildi. Olayla ilgili olarak HatayValiliği'ne, Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na ve Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verildiği ve söz konusu boru hattının Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edildiği kaydedildi. Ayrıca, Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakolu (Narlıca/ Hatay) sorumluluk sahasında Mobil Yol Kontrol Unsurları (MYKU) tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen, 300 metre uzunluğunda boru hattı tespit edildiği ifade edildi. Tespit edilen bu durum üzerine Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verildiği ve söz konusu boru hattının MYKU tarafından kesilerek imha edildiği belirtildi. Boru hattının kesilmesini müteakip Suriye tarafında borunun bağlı olduğu pompanın hava yapması sonucu patladığı ve bölgede bulunan jeneratör ile akaryakıt yüklü olan bir traktörün alev aldığı kaydedildi. Yangın çıkmasıyla birlikte traktör ve yaklaşık 20 ton akaryakıtın yanarak imha olduğu belirtildi.

- ANKARA


http://www.sondakika.com/haber/haber-tsk-dan-mazot-kacakcilarina-agir-darbe-5668815/
 
Üst