18 Mart Çanakkale - Özel Resimler

Whiteroot

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Mar 2012
Mesajlar
75
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
Anafartalar Grup Komutanı Albay Mustafa Kemal Bu öyle alelâde bir taarruz değil, herkesin başarılı olmak veya ölmek azmiyle harekete hazır olduğu taarruzdur. Hattâ ben komutanlara şifahen verdiğim emirlerde şunu ilâve etmişimdir: "- Size ben taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir."
canakkale01ix9.jpg

Gönüllü Bombacı "Henüz 13 yaşında bir küçük delikanlı... Fotoğrafın üzerinde bir not... "Gönüllü Bombacı" Başka bir bilgi düşülmemiş... Duruşuyla, kararlığıyla, gözlerinden okunan özgüveniyle "Gönüllü Bombacı"... Ne yapmıştı da ona bu sıfatı layık görmüşlerdi?"
canakkale02gr1.jpg

Seyit Onbaşı Türklerin vatan sevgisiyle dolu olan göğüsleri ihtiraslara karşı daima demirden bir duvar gibi yükselecektir.
canakkale04rz6.jpg

Siperlerde Düşman Gözetleyen Mehmetçikler "Çanakkale Muharebeleri, bir hayat müdafaasıdır. Çanakkale Muharebelerinin sonunda ya kanlı bir ölüm yahut şanlı bir yaşamak vardır. Yaşamak, ancak bu muharebeleri kazanmakla mümkün olacaktı. Türkler, Çanakkale’yi yaşamak için müdafaa ettiler."
canakkale05ys6.jpg

Arıburnu'nda 19 ncu Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, Esat Paşa ve diğer komutanlar "O kahramanlar, başlarında fedakâr subayları olduğu halde, durdurulamayan saldırılarıyla ilk düşman hattını bire kadar boğdular. Bundan başka önlerine rastlayan, yardıma gelen bütün düşman birliklerini perişan ettiler. "
canakkale06vt3.jpg

Kahraman Mehmet Çavuş "Sağ kolumu kaybettim. Zararı yok. Sol kolum var. Onunla da pekâlâ iş görebilirim. Beni üzen ve yeniden birliğime katılarak, düşmanla çarpışmama engel olan şey, yaramın henüz kapanmamış olmasıdır. Hastahaneden çıkıp, harbe iştirak edemediğim için beni mazur görünüz. Affediniz komutanım." - Mehmet Çavuş'un hastaneden yazdığı mektuptan-
canakkale03cg3.jpg

Çanakkale'de Bowet zırhlısını batıran top ve eratı "O gün sahil bataryalarımızda bulunan askerler, subaylar ve komutanlar cidden takdir edilecek bir fedakârlıkla, yani cesaretin sabrın sonuna kadar toplarını kullanmışlar, vazifelerini ifa etmişlerdir. Düşünün ki birçok çökmeler, infilâklar, yangınlar, kayıplar arasında, daimi ateş karşısında, tahrip edici ateşler altında, bunlar hiç titremeden vazifelerini yapmışlardır." Mustafa Kemal ATATÜRK
canakkale08dl4.jpg

Cephe Gerisinde Ekmeklerini Paylaşan Mehmetçikler Müjde mert ve asil Türk! Müjde çok zulüm görmüş büyük ve sevgili vatan! Artık diriliyorsun.”
canakkale09fx5.jpg

57 nci Alay 1 nci Tabur Komutanı Binbaşı Zeki Bey "27nci ve 57nci Alayların komutanlarının, subaylarının ve askerlerinin kahramanlıkları sayesinde o siperler içinde bulunan düşman kâmilen yok edildi. Bombalarla parça parça oldular. Siperler elimize geçtiği zaman içerileri düşman cesetleriyle doluydu. O, müthiş bir şeydi"
canakkale11bk1.jpg

Çanakkale muharebe sahası gerisinde istirahat eden birlik "Türk askerinin savaş ve dövüş hususunda haiz bulunduğu vasıfların başlangıçta lâyıkıyle takdir edilmemiş olması, İngilizler için felâket olmuştur Türk askerinin ne yaman muharip olduğunu, İngilizler, ancak dövüştükten sonra anlamışlardır." İNGİLİZ GENERALİ OGLANDER
canakkale12fl2.jpg

Arıburnun’da Ele Geçirilen Düşman Siperlerindeki Ganimet Yığını Kahraman, sabırlı askerlerimiz bütün bu yangınlara bomba infilaklarına göğüs geriyorlar, imrenilecek bir azimle yerlerini koruyorlar ve düşmana karşılık veriyorlardı. Mustafa Kemal ATATÜRK
canakkale13js5.jpg

Çanakkale'de Bir Subay Grubu Birçok milletlerin askerlerini bir araya getiriniz. Hangilerinin Türk olduklarını size hemen söyleyeyim. Renkleriyle, elbiseleriyle değil, hareketleri ve tavırlarıyla belli olurlar.
canakkale14tv8.jpg

Çanakkale'de Atlı Topçu Subayları "Ey Türk oğlu! Bu öksüz, mazlum vatanı kurtarmak için şehit olan asker! Altın destanı tarihlere yeniden işledin."
canakkale15dd8.jpg

Kolordu Komutanı Esat Paşa ve Kurmay Subayları "Çanakkale Muhabereleri, aynı zamanda gençliğin bizzat katıldığı muharebedir. Subay, astsubay, asker sıfatıyla orduya katılan binlerce mektepli, fikirle ahlâkın birleştiği her noktada, kudretlerinin büyüklüğünü ispat etmiştir."
canakkale16fy6.jpg

7 nci Tümen Karargâhı Abdurrahman Bayırı'nda düşmanın çekilmesini müteakip sahili ve düşman siperlerini seyrederken Çanakkale Muharebeleri neleri gerçekleştirdi? Bugünü kurtardı. Maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade etti.Vatanımızı, bizim için sonsuz vatan yaptı"
canakkale18jz6.jpg

Çanakkale’de siperlerde düşman bekleyen askerlerimiz Aziz Şehitlerimiz, Ruhlarımızı, hatıralarınızın güzelliği, ulviliği içinde yıkadık, yükselttik. Biz de sizi işittik ve yemin ediyoruz. Sizden aldıklarımızı, memlekete karşı son vazifelerimizi yaparak ödeyeceğiz... Size minnettarız, size borçluyuz.
canakkale20ny2.jpg

Atlı Bir Kumanda Heyeti Çanakkale Muharebeleri tarihimiz için bir şereftir. Bunun sayesinde Balkan Muharebesinin lekesini silerek dünyanın gözünde askerlik haysiyeti kurtarılmıştır.
canakkale21nh1.jpg

Çanakkale Seddülbahir’de çıkarma iskelesi Avrupa’da hiçbir asker yoktur ki – bu ifademin altını çiziyorum – savunmada Türklerle karşılaştırılabilsin. Örnek olarak Çanakkale. Orada bizim gemilerimizin ateşleriyle büyük kayıplara uğrayan birlikler, Türk birliklerinin dışında birileri olsaydı, yerlerinde kalamazlardı. Halbuki Türkler, bütün muharebe süresince yerlerinden ayrılmadılar..! General Townshend
canakkale28ka0.jpg

askerler116fz.jpg





bayramnamazi2oo.jpg



cumhuriyet7cb.jpg



biryuzukhikayesi6re.jpg



bomba2nb.jpg



siper18rm.jpg

galatakoprusu3pg.jpg



esirler5rz.jpg



cocuklar2mr.jpg

seyit20onbac59fc4b1sp0.jpg
 

Megane-FU*

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Haz 2011
Mesajlar
2,173
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Allah hepsinden Razı olsun ...
 

EmreFurkan

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Ara 2011
Mesajlar
374
Tepki puanı
0
Puanları
0
Ne kelimeler yeter onları anlatmaya,nede ediceğimiz teşekkürler onlara layık olur.Her gidişimde ayrı bir ruh haline bürünüyorum ve Çanakkaleye gezmeye gidipte sesli müzeye girmeden kimse dönmesin diyorum.
Allah (C.C) hepsinden kat kat razı olsun.
 

ÖzgürYaşam

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
0
Puanları
0
çanakkaleye gitmek nasip olmadı bu sene kesin gideceğim , hayatımda eksiklik var gibi geliyor bana :)
 

laguna60

Kadir ÇAKIR,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 May 2011
Mesajlar
2,284
Tepki puanı
58
Puanları
0
Yaş
47
​allah razı olsun onlardan
 

Whiteroot

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Mar 2012
Mesajlar
75
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
Allah Razı olsun Biz şuan onların sayesinde Bu topraklarda Yaşıyoruz Ama Bu nesil Hak etmiyor Gençler Olarak
 

GoKaLp

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Mekanları Cennet olsun Büyük İnsanlar...
 

MatraX_07

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Mar 2011
Mesajlar
2,647
Tepki puanı
0
Puanları
0
Mekanları Cennet Olsun
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,472
Tepki puanı
1,645
Puanları
113
Yaş
55
​Çanakkale Şehitliğini herkesin en az bir kere gezmesinde fayda var...
 
Üst