Özel koleksiyon

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
21951163.jpg
[h=2]

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezilerinde ve katıldığı açılışlarda çekilmiş, Ankaralı koleksiyoncu Muhammet Yüksel’in arşivinde yer alan fotoğraflar 10 Kasım’da sergilenecek.
[/h]



Fotoğraf karelerinde Atatürk, Gazi Çiftliği’nin açılışına katılırken, İzmir’de kız ve erkek liselerini ziyaret ederken, yurt gezilerinde halkı selamlarken görülüyor. Arşivlerden, Atatürk’ün Şapka Devrimi’ni başlattığı Kastamonu ziyaretinden bir kare de çıktı. Fotoğraflara yurt genelindeki arşivleri tarayarak ulaştığını söyleyen Yüksel, “Bu fotoğraflar bugüne kadar çok fazla paylaşılmış fotoğraflar değil. 10 Kasım’da Atatürk konulu fotoğraf sergisi açarak bu özel fotoğrafları herkesle paylaşmak istiyorum” dedi.


21951162.jpg
21951161.jpg



Bayram afişi


GENELKURMAY
Başkanlığı’nca Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla iki farklı afiş hazırlandı. Genelkurmay Başkanlığı, afişlere internet sitesinden yer verdi. Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve asker fotoğraflarının bulunduğu afişlerde, Atatürk’ün “Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir” ve “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır” sözleri yer aldı. Anıtkabir’in görüldüğü afişlerde ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşların fotoğraflarına da yer verildi.

21951160.jpg



http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25000696.asp
 
Üst