Volkswagen Markasının Tarihi

car_club22

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30


Volkswagen 1938 yılında Almanya da halk şekli araba üretimi için Alman İşçi Partisi tarafından Alman Otomotiv Birliğine Kurdurulan bir araba firmasıdır. Firmanın Adı Almanca dilinde " Halkın Arabası" anlamına geliyor.

Firma Güney Afrikada Volksbus isimiyle otobüs, Brezilyada VW Titan Tractor ismiylede kamyon üretmektedir. Volkswagen AG firmasının sahip olduğu diğer otomobil markaları sırasıyla Audi, Skoda, Seat, Bentley, Bugatti, LamborgHini, Şubat 2008 Tarihinden bu yana da Scaina ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Volkswagen Almanya'nın Wolsburg şehrinin en önemli geçim kaynağı olarak bilinmektedir.

Volkswagen otomobilleri bilindiği üzere Türkiyede Doğuş Grubu tarafından yapılmaktadır. Doğuş grubunun medya gücü sayesinde Volkswagen otomobilleri Türkiye de çok satılmıştır ve kalitesi bakımından çoğu insanın gözdesidir.

Son olarak Volkswagenin VW logosu Porsche mühendisi olan Franz Xaver bulmuştur. Amblemin anlamı ise Wolsburg kentini simgelemektedir. Firmanın sloganı ise Almanca "Das Auto" yani Türkçe de " Araba Bu " anlamına geliyor. Firmanın sloganı "Aus Liebe Zum Automobil" Yani "Otomobil Aşkına" anlamına gelir.
 

ÖzgürYaşam

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepki puanı
0
Puanları
0
vw eski sağlamlığını kaybetti bence yeni teknolojide ...
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,517
Tepki puanı
1,672
Puanları
113
Yaş
55
​Nerede o eski WV ler...
 
Üst