Volkswagen’in Satışları Yüzde 3.5 Düştü

selim_ugur

Selim Uğur ŞAHİNTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
4,686
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
[h=2]Emisyon skandalıyla dünyanın gündemine oturan VW Grubu’nun satışları da Ekim ayında yüzde 3.5 oranında düştü.[/h]Geçtiğimiz aylarda ABD'de patlak veren emisyon skandalının ardından dünya gündemine oturan VW'nin satışları da ekim ayında düştü. Geçtiğimiz yıl ekim ayında gerçekleştirilen satışların yüzde 3.5 gerisinde kalan VW Grubu, bu yıl ise toplamda 8.26 milyon araç satışı yaparak, yine geçen yılın ilk 10 aylık döneminde satışlarını yüzde 1.7 oranında düşürdü.

VW Grubu'nda en dikkat çekici düşüş VW logolu otomobillerde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl ekim ayına oranla yüzde 5.3'lük bir satış gerilemesi yaşayan markaya nazaran Porsche ise satışlarını yüzde 18.2 oranında yükseltti. Geçtiğimiz yıl ekim ayına oranla grup içinde satışlarını yükselten diğer marka ise yüzde 2'lik oranla Audi oldu. Skoda yüzde 2.7, SEAT ise yüzde 3.1 oranında geriledi.
Volkswagen Grubu'nun Avrupa pazarında yüzde 1.5 lik oranda düşüşü göze çarparken, Çin pazarında ise yüzde 1.6'lik bir artışa rastlandı.
 

EcemB.

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Kas 2015
Mesajlar
44
Tepki puanı
0
Puanları
0
Olması gerektiği gibi... Ben Clio almadan tam önce poloya bakıyordum tam baktım karar vericem hangisini alçağımda bu olay patladı
 
Üst