1.6 8 V megane cabrio sorun 1999

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mgncabrio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mgncabrio

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba ben doruk yıllardır renault kullancısıyım ancak yeni aldığım araç beni renaulttan soğuttu araçı ilk sahibinden 1999 model aldım aracın silindir kapak contası yağ kaçırıyodu değiştirdim sonra elektronik bir arıza olduğu düşündüğüm araç rolantide calışırken bi anda tekleme yapmaya başlıyor devir sahati 1000 ile 500 arasında gezme yapıyor motor saçma çalışıyor bunun üstüne bende araçın ateşleme bobinleri değiştirdim acaba alternaördenmı diyerek onuda değiştirdim sonra fark ettim aracım ecu beyninin aradaki sokete dokundum arac direk stop etti sonra soketleri fln temizledim yerine geri taktm tekrar o kabloya dokundum vs oynadım stop etmedi aracı yeni aldığım için araza onceden varmıydı bilmiyorum ancak sislere xenon taktım aracımın farları kapalıda olsa bunu yapıyor yani sizin alıycağınız aldığım günden beri binemedim yardım istiyorum bu motorda bole arıza yaşıyan varmı aranızda iyi günler bu arıza özellikler aracı ilk calıştırp boşta gaza başınca olmaya başlıyor arac suan yetkili serviste onlarda cozemedi arac cunku bu arızayı devamlı yapmıyor ara sıra yapıyor

en iyi cotech cevap verecektir buralada ise tabi...

Foruma hoşgeldiniz kendinizi ÜYE TANITIMLARI bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz ...

Aracınız kafamı çok karıştırdı .. Geçmiş olsun Ben hiç anlayamadım sis lambası beyin stop derken her şey çorba oldu ..

Aracın ecusuylan ilgili bir sorun olabilir
Motor bir yerden hava alıyor olabilir
Tek tek bakılıp incelenmesi lazım

devir saatinin gezmesi k4m lerde kronik.. sebebi ise rolanti düzenleme vanası arızası ve kelebekdeki pislikler ama sizinki k7m sanırım tam olarak ney bilmiyorum ama detaylı bi inceleme vede zaman isteyen bir iş...

Geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda sorun giderilir.

bence arabadan soğumanıza araba değil kötü usta ve kötü binici sebep olmuş ( sizden öncekiler ),arızayı giderene kadar bir sürü parça değişeceğe benziyor deneme yanılma usulü ile,isterseniz size bir telefon numarası vereyim danışın bir....

Sizin Rolanti mi dalgalanıyor ?
Rolanti Valfini bir kontrol ettrin , birde araç acaba chip tuning yapıldı mı ? Yazılımıyla oynanmış olabilir ...

LPG varsa o da ECU'yu bozuyor diye duydum..

aracımda gaz yok ancak orjinal hava filtresi ve katalizörde yok bende önce iptal edilmiş aracta değişmeyen birtek ateşleme kabloları kaldı acaba onlar atlamamı yapıyor chip varmı bilmiyor varsa nasıl anlarım iyi günler

sole soliyim aracın bole bı sıkıntısı varmı bilmiyorum ben noter satışı yapıp arabayı aldktan sonra direk xenon taktım acaba bumu sebeb oldu diyorum aracta yakıt hava ateşleme ile kontrol edilmedik nokta kalmadı ama ara sıra bole sorun yapıyor . aracı calıştırıyorm araç normal calışıyor rolentide sıkntı yok ancak gaza basıyor devir 3000 olur sonra gazdan ayagımı cekiyorum devir 750 düşüyor normal olarak sonra bi tekleme başlıyor araba titriyor sanki ateşmele 3 silindere düşüyomuş gibi bunu tekleme 10 - 15 sanayi suruyor sonra stop ediyor bu arada aracın tüm şase kabloları temizlenip yerine tekrar takıldı ancak sorun halen devam ediyor

Geri