merhaba ben doruk yıllardır renault kullancısıyım ancak yeni aldığım araç beni renaulttan soğuttu araçı ilk sahibinden 1999 model aldım aracın silindir kapak contası yağ kaçırıyodu değiştirdim sonra elektronik bir arıza olduğu düşündüğüm araç rolantide calışırken bi anda tekleme yapmaya başlıyor devir sahati 1000 ile 500 arasında gezme yapıyor motor saçma çalışıyor bunun üstüne bende araçın ateşleme bobinleri değiştirdim acaba alternaördenmı diyerek onuda değiştirdim sonra fark ettim aracım ecu beyninin aradaki sokete dokundum arac direk stop etti sonra soketleri fln temizledim yerine geri taktm tekrar o kabloya dokundum vs oynadım stop etmedi aracı yeni aldığım için araza onceden varmıydı bilmiyorum ancak sislere xenon taktım aracımın farları kapalıda olsa bunu yapıyor yani sizin alıycağınız aldığım günden beri binemedim yardım istiyorum bu motorda bole arıza yaşıyan varmı aranızda iyi günler bu arıza özellikler aracı ilk calıştırp boşta gaza başınca olmaya başlıyor arac suan yetkili serviste onlarda cozemedi arac cunku bu arızayı devamlı yapmıyor ara sıra yapıyor