100 km de 10.6 lt

m.gokceoglu

Denizli , T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
öncelikle merhabalar
aracım 2003 megane1 otantik motoru ise 1.4 16v yakıt olarak ise lpg kullanmaktayım
cumartesi günü köye gezmeye giderken depoyu fulledim ve km yi sıfırladım. toplamda 100 km yol yaptıktan sonra depoyu tekrar fulledim bugün ve 10.6 lt lpg ile fullendi. şehir içi ve dışı karışık kullanıldı. şehir dışında ise ortalama 100 km hız ile 3000 3500 devir arası kullanıldı sizce yakıt tüketimi fazla mı?

benzinli bir araca göre iyi bir değer sayılır yaklaşık olarak 31 kuruş felan :) bizim dizel motor ş. içi 30 kuruş yakıyor bence çok fazla değil :eyv

yazın 280 km yol yaptım 55 tl lpg ile fullenmişti aynı şekillerde ancak o zaman kaç litre olduğuna bakmadığım için yorum yapamıyorum malum o zamanlar akar yakıt şuan ki gibi pahalı değildi. yeni araçların ortalama 4 5 litre yaktıklarını duyunca 10.6 lt baya fazla gelmişti ama şuan moralimi düzelttiniz diyebilirim hehe

4.5 litre rüzgarsız, duz yolda.
bunun yağmuru var, yokuşu var, patikası var, lastiği var, dur kalkı var. varoğluvar :)

<strong>Lpg için 10 litre gibi rakamlar gayet güzel rakamlar.Benzin için 6.5 - 7.5 lt gibi rakamlara tekabül eder. Araçlar lpg yi litre olarak yoğunluğundan dolayı daha fazla tüketir , litre fiyatı daha ucuz olduğu için benzine göre daha ekonomik olur.Bence yakıt tüketiminiz gayet güzel.</strong>

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim :-)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yazın 280 km yol yaptım 55 tl lpg ile fullenmişti aynı şekillerde ancak o zaman kaç litre olduğuna bakmadığım için yorum yapamıyorum malum o zamanlar akar yakıt şuan ki gibi pahalı değildi. yeni araçların ortalama 4 5 litre yaktıklarını duyunca 10.6 lt baya fazla gelmişti ama şuan moralimi düzelttiniz diyebilirim hehe

veriler doğruysa 19 kuruş yakmış o zamanda o zamanın parasıyla gayet güzel :eyv :eyv maşallah biz aldığımızda ş.içi 28 kuruş yakıyordu 4.30 felandı motorin şimdi 4.70 30 kuruş yakıyor :S sıkıştırsak kim bilir kaç yakıcak :D

veriler doğruysa 19 kuruş yakmış o zamanda o zamanın parasıyla gayet güzel :eyv :eyv maşallah biz aldığımızda ş.içi 28 kuruş yakıyordu 4.30 felandı motorin şimdi 4.70 30 kuruş yakıyor :S sıkıştırsak kim bilir kaç yakıcak :D
veriler doğru ve uzun yolda 2 kişi ile klima sürekli açık olarak gitti. aracı aldığım ilk zamanlar olduğu için sabit 2500 3000 devir arası ve 90 km/s hızda kullandım belki devirin faydası olmuştur:D o zamanın lpg fiyatı daha uygundu tabi. akşamda 10.6 litreyi görünce moralim bozulmuştu açıkcası

veriler doğru ve uzun yolda 2 kişi ile klima sürekli açık olarak gitti. aracı aldığım ilk zamanlar olduğu için sabit 2500 3000 devir arası ve 90 km/s hızda kullandım belki devirin faydası olmuştur:D o zamanın lpg fiyatı daha uygundu tabi. akşamda 10.6 litreyi görünce moralim bozulmuştu açıkcası

yok kardeşim tüketimin bence gayet iyi tabi sabit hız ve devirde kullanmanın faydası olmuştur tabiki o zaman :) 19 kuruş lpg için çook fazlasıyla iyi bir değer :eyv :masallah

bilgilendirmen için teşekkür ederim kardeşim, tekrar aşık oldum aracıma :D

Geri