Öncelikle geçmiş olsun tarafıma da bu konuda yardımcı olunmamıştı diyebilirim aslında bende olmayacaktım kimseye ama şimdi üyelik silme talebinde bulunacağım sizin yazdığınızı gördüm dedim cevap vereyim
maalesef bu serilerde kuru tip çift kavrama tam bir baş belasıdır. Beyin akü kavrama üçlüsü birbirine entegre çalışır ve birindeki sorun vites kutusunu kontrol ettiriniz arızasını yakar.
Kim ne derse desin
Sorun küçük ihtimal Akü
Büyük ihtimal beyin yada kavramada
Parçaları bizzat değiştirdiğim için söylüyorum bı hatayı bi kere aldıysanız mutlaka bu 3 parçadan birini yada 3 ünü de değişmek zorunda kalacaksınız birgün.
3 ünü de değiştirseniz tekrar aynı hatayı almayacağınızın hiç bir garantisi de yoktur.
Bazı alçak namussuz satıcılar bu hatayı sildirip sözde kalibrasyon yaptırıp araçlarını satıyorlar.
Kavramayı nerde nasıl değiştiniz bilmiyorum ancak şanzıman beyni kuvvetle muhtemel sorunlu ve tamiri yok değişeceksiniz
Beyin değişince mutlaka akünüzü de dğişin çok ziktit boktan bi sistem, akü zayifsa beyni dw yakıyor
her ikisini de değişseniz yada akü beyin kavrama da değişseniz aynı hatayı eninde sonunda tekrar alacaksınız maalesef bu araçlar böyle.
Kavrama sanayide revizyonlı yada yurt dışı parçası geçtiğimiz bayram 45 bin( şanzıman içi yağlanmıştı tanbur keçe bilya vs değişti)
geçen temmuz beyin değişti 35 bin
akü değiştim 3 bin 500
Alllah bin belasını versin bu arabayı yapanın deyip sattım neticede bu hataları tekrar alacaktım.
Hiç bi sorun yokken bu hatayı alırsın kontak kapatıp açarsın hata gider ama aslında seni uyarmıştır sistem. hiç ummmadık yerde
gümler
1 3 5 nolu vitesler yada 2 4 6 nolu vitesler calısır sadece
gidersin 3 bin verirsin sözde kalibrasyon yaptım sıkıntı gitti derler ama o iş hiçte öyle değildir o kavrama gitmek üzeredir yada beyin gitmiştir
kavrama sökükken yapısını gördüm inceledim bu böyledir kavramanın iyi durumda oldugunu söyleyen cihazlara ragmen söküldüğünde bitmek üzere oldugunu gördüm.
Edc uzmanı etti bu megane 3 fluence arabaları. Kalan ömrümde renonun sadece manuelini alırım
yeni megane clio falan filan sorunsuz derler ama ben tamir ettirirken yeni model sayısı eski model sayısından fazlaydı
geçmiş olsun tekrar
(Ek olarak 2 adet debriyaj motoru var 1 3 5 2 4 6 viteslerini çalıştıran. bunlar kolay bozulmaz ama bunlara da baktırın. bir tüyo; 1 3 5 kullanıyorsanız tork hatası 1 diyorsa 1. motoru 2. nin yerine takın tork hatası 2 derse o motor bozuktur ama yine tork hatası 1 derse bilin ki beyin yâda kavrama, yada her ikisi de güm. )