A180 K9K ama hangisi?

darkmek06

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Merhaba aracım Mercedes 2013 A180 CDI Model Düz Vites(255k km-Adblue YOK-80kw-110hp) neden burdayım derseniz bildiğiniz üzere benim motor ailem Renault K9K yüksek hararet nedenli(benden kaynaklı mı mekanik mi anlamadım) motoru tükettim yeni sandık motor alma kararı verdim fakat hangi K9K ailesinin motorunu alacam muallakta kaldım yedek parcacısı bi alem usta bi alem bu konuda tecrübesi olan bilgisi olan var mı? Artık düşünüyorum düşene bir tekmede biz vuralım diye vicdanlı yol gösteren birini arıyorum

Motor Kodum : 607951 00 063869

Geçmiş olsun. Ruhsatta yazan motor numarası mı yukarıda paylaştığınız? Ruhsatta yazanı paylaşır mısınız?

Geçmiş olsun. Ruhsatta yazan motor numarası mı yukarıda paylaştığınız? Ruhsatta yazanı paylaşır mısınız?
Allah razı olsun sizden bu aydınlatmayı sağlayan ilk siz oldunuz usta yedek parçacı arasında kaldım durdum K9KF452D018870 yazıyor.

• Beğen
Tepkiler: Befe
Rica ederim. Kontrol ettim, Sizin aracın motor kodu Renault kendi araçlarına koyduklarından farklı. Siz motoru ararken 607951 kodu üzerinden gitmelisiniz. Sandık motoru bulunca k9k ve 452 kodunu mutlaka kontrol ettirin. Ben birkaç ilan buldum. Emin olmak için mutlaka çift kontrol yapın.
Parçaçılara bu 2 kod ile sorarsanız aradığınız motoru bulma şansınız artar.

Rica ederim. Kontrol ettim, Sizin aracın motor kodu Renault kendi araçlarına koyduklarından farklı. Siz motoru ararken 607951 kodu üzerinden gitmelisiniz. Sandık motoru bulunca k9k ve 452 kodunu mutlaka kontrol ettirin. Ben birkaç ilan buldum. Emin olmak için mutlaka çift kontrol yapın.
Parçaçılara bu 2 kod ile sorarsanız aradığınız motoru bulma şansınız artar.
Teşekkürler bu işin net doğru bir cevabı yok mu onu çözemedim çünkü basit bir parça değil alıp olmadı geri götürüyüm yedek parçacı ile usta arasında kaldım durdum muallak olmayan bir durum var. 100010458R aldım parçacıdan usta diyor bu olmuyor 8201708460 parça kodlu olucak kime inancağımı şaşırdım

Ben de profesyonel ve lisanslı bosch yazılım ve cihaz var. Oradan kontrol ettiğimde motor kodunuz OM 607.951 .
Yukarıya da bu kod ile satılan sandık motor linklerini ekledim. Motoru renault üretiyor anacak, 2008'den, 2016'ya kadar olan tüm motor kodlarını taradığımda, sizin ruhsatta yazan motor bloğunu ve ekipmanlarının hiç bir renault otomobil 1.5 dci motorunda kullanılmadığını gördüm. Yani bu motor mercedes'e özel üretildiği için 452 kodu k9k için hiç bir renault modelinde kullanılmamış. Eşidi ya da muadili Renault araçlarda kullanıldıysa da bunu Fransa'ya sorun derim ben, çünkü sadece onlar size bir şey söyleyebilir. Mais ya da sanayi ustalarından tam olarak şu renault motoru size uyar diye arayışınızın sonu boşa harcanan para ve sinirlerin yıpranması ile sonuçlanır. Ama ben olsam OM 607.951 motor ve blok kodu ile arar, fiyatı 100 bin TL renault motorlarından fazlaya satılıyor olsa da doğru motoru taktırırdım. Parçacılar ve tamirci size söyler, sorun çıkınca da kenara çekilir ve elinizde fazladan bir renault sandık motorunuz olabilir. Bu anlamda riski azaltmanın en iyi yolu Mercedes motor parça kodu ile ilerlemek bana göre. Son karar tabii ki sizin. Ben kendi şahsi fikrimi belirttim.

Son düzenleme:
Geri