Acil yardim !!! antifriz kabında biriken yağ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan azizbekir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

azizbekir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhabalar. Aracim 2010 1.6 bva . kaputu acip suyuna bakayim dedim su kabinin ustunde bir tortu oldugunu gordum
. goturdum servise biriken seyin yag oldugunu anladik. su kabinda biriken yag gayet temiz. Motorda ust kapak contasinda falan hic bir sıkıntı yok kontrol ettik . aracta yag eksiltme falan da yok . motor suyunu komple bosalttik 3lt antifriz ekledik yeni su koyduk 1000 km sonra yine ayni sey oldu . servis hic bir anlam veremedi biri yanlislikla yag katmis olabilir dediler sadece . daha once basina gelen , konu hakkinda bilgisi olan yardimci olabilecek var mi ???

Üst kapağı sökmeden contanın tam sağlamlığını anlamanız mümkün değil. Ki zaten suya yağ karışıyorsa yağa da su karışıyordur. Contası yanık araç yağ eksiltmez aksine su karışacağı için yağ çoğalır yağıda kontrol edin büyük ihtimal contanız hasar görmüş diye tahmin ediyorum.

Servisten hiç bir şey bulamadıklarına dair kaşeli ve yazılı belge iste. Sonra bir sıkıntı olursa sizden kaynaklanıyor demesinler. Genellikle yaptıkları bu çünkü..

Gözünüz sürekli hararet göstergesinde olsun , ayrıca hareket halinde yine aynadan son susturucuyada bakın beyaz duman vs var mı diye.Yağın içinde su varsa hareketli aksam çok ısınacağından hararet yükselecektir.Erken önlem almak önemli yoksa büyük masraf çıkartır.Contada çok küçük bir bölümde kaçak varsa tam anlaşılmayabilir fakat o büyüyecektir gözlemlemek lazım.

3Lt antifiriz kullanılmaz ki .Çok antifiriz iyi değildir.Antifirizin aşındırıcı olduğunu unutmayın gereğinden fazla antifiriz kullanmayın ,

Muhtemelen fazla antifiriz kurumları söktüğünden siyahlık ondandır
:)

Ustalar eger conta yanik olsaydi yag bu kadar temiz olmazdi ayrica motor isininca antifriz kabinin kapagini bile acamazdik dediler . ven yine de gidip ust kapagi sokturup baktiracagim . teaekkurler cevaplar icin

arkadaşlar problemin kaynağını bulduk . termostat yuvasında plastik bir parça varmış zamanla kendini salıyormuş . yağı buradan kaçırıyor . yalnız parçanın ismini öğrenemedim . pahalı bir parçaymış . işçilikle 400 ü bulacak sanırım masrafı

arkadaşlar problemin kaynağını bulduk . termostat yuvasında plastik bir parça varmış zamanla kendini salıyormuş . yağı buradan kaçırıyor . yalnız parçanın ismini öğrenemedim . pahalı bir parçaymış . işçilikle 400 ü bulacak sanırım masrafı

zor bulunur pratik bi bilgiyi paylaştığınız için teşekkürler:eyv

zor bulunur pratik bi bilgiyi paylaştığınız için teşekkürler:eyv

rica ederim . bu arada sıkıntının sebebini tam olarak anlatayım :

termostatın içinde gri şerit halinde görünen kısım oradan yağ kaçmaması için konulmuş fitil . bu fitil aşınıyor ve aralardan yağ kaçırıyor . malesef bu fitil aşındığında termostat yuvasını komple değiştiriyoruz . fiyatı 200tl civarı .

benim de su kabında yağ var ama çamur gibi olmuş bugün fark ettim yağlı çamur gibi bisey bundan mıı kaynaklanıyor acaba

Geri