Akü muhafazası ve bilmediğim kablo (Motor sesi izolasyonu)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vefa

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Motor sesi için izolasyon yapıyorum. Motorun arka tarafında iki parça keçe veya elyaf var.

*Şoför tarafındakini söktüm temizledim, titreşimi engellemek için saca bitümlü bant yapıştırdım. Bondex sünger elime geçince bunu üzerine yapıştırıp keçeyi tekrar takacağım.
Sol taraftaki parça biraz daha büyük. Burada yalıtımı güçlendirmek ve keçeyi çıkarmak için hava filtresi hortumunu ve resimde gösterdiğim kabloyu sökmek lazım.

1. resimde gösterdiğim kablo ne işe yarar? Sökmemin ne zararı olabilir? Bana şase gibi geldi. Bu kablo sökülü halde iken aracı çalıştırmayı düşünmüyorum. Keçe ile saç arasına izolasyon malzemesini yerleştirip tekrar monte edeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 13971

* İkinci resimde akünün üstünde herhangi bir muhafaza kapağı yok. Görünüş normal midir? İzolasyon için oraya da el atacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 13972

Ayrıca klima borularına da kabaca ısı izolasyonu yaptım. Fotoğraf çekince yüklerim.

Kabloyu aynı şekilde yerine taktıktan sonra sıkıntı olmaz.
Akünün üzerinde plastik koruyucu olmalı diye biliyorum...

Bitümlü bant ile kaplama fikri güzel . O kablo şase değil ama sökmenizden zarar gelmez .Sökerken komple akü kutup başlarını sökün ve geri toplarken düzgün toplayın hiç bişey olmaz . O kabloyu tek sökerseniz sıkıntı olabilir.

Geri