akü şarj

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan danny79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

danny79

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar havaların soğuması ile aküde zayıflamalar meydana geliyor .bugün 75 tl ye akü şarj cihazı alıp şarj edecektim .üzerindeki yazıda bakımsız akülere uygun değildir yazıyordu.bende vazgeçtim .siz ne tavsiye edersiniz .birde akünün üstünde tapalar var buradan saf su konur mu.

aküye su konulması eskide kaldı. daha doğrusu açık sistemlere su konuyor kamyon otobüs gibi araçların aküsüne. yeni nesil aküler kapalı sistem olduğundan böyle bir işleme gerek kalmıyor.

arkadaşlar havaların soğuması ile aküde zayıflamalar meydana geliyor .bugün 75 tl ye akü şarj cihazı alıp şarj edecektim .üzerindeki yazıda bakımsız akülere uygun değildir yazıyordu.bende vazgeçtim .siz ne tavsiye edersiniz .birde akünün üstünde tapalar var buradan saf su konur mu.

Anladığım kadarıyla akünüz eski tip bakım yapılabilir akü.Herhangi bir oto tamircisinde akü asit yoğunluğunu ölçtürün.Sıkıntı yok ise gözleri saf su ile tamamlayarak kapatın.Aracınızın şarj sisteminde bir sıkıntı yoksa aracınızı kullanarak şarj etmeniz daha iyidir.Kışın aracı uzun süre çalıştırmadan yatırmak akü için iyi birşey değildir,ömrü kısalacaktır.Tavsiyeyem rutin aralıklarla aracınızı çalıştırın.

Geri