VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Amanoslar bölgesinde düştüğü belirtilen askeri uçakla ilgili enkazın henüz bulunamadığını, ekiplerin bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Cerrah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın Amanos Dağları'ndaki Yarpuz bölgesinin Hatay yönüne doğru olan civarda düştüğü yönünde bilgi aldıklarını belirtti.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Amasya'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına ait bir F-16 uçağı ile görev uçuşu esnasında, uçağın pilotunun "Atlıyorum" mesajını müteakip irtibat kesildiği açıklandı. Kısa bir süre sonra ise pilotun sağ olarak kurtulduğu bildirildi.
VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Amanoslar bölgesinde düştüğü belirtilen askeri uçakla ilgili enkazın henüz bulunamadığını, ekiplerin bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Cerrah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın Amanos Dağları'ndaki Yarpuz bölgesinin Hatay yönüne doğru olan civarda düştüğü yönünde bilgi aldıklarını belirtti.
PİLOTUN SON MESAJI: ''ATLIYORUM''
TSK'nın internet sitesinde yaptığı açıklamada ''5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına (Merzifon / AMASYA) ait bir adet F-16/C uçağı ile 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 14:15'te Osmaniye civarında Amanoslar Bölgesindeki görev uçuşu esnasında, uçağın pilotunun "Atlıyorum!" mesajını müteakip irtibat kesilmiştir. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sürdürülmektedir.'' denildi.