Arabam zor calisiyor...

conqerant

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arabam ilk start esnasinda 6-7 saniye kadar calusayim mi calismayim mi gubu marsa basiliyor ondan sonra stop edecek derecede calisiyor ve tam stop edecek derken rolanti duzeliyor isiklar o esnada yaniyor ve hicbirsey olmamis gibi duzeliyor. Arac isindikran sonraki startlarda ise olmasi gerektigi gibi calisiyor. Daha once bu sikinti ile karsilasan var mi? Not bir sure once benzin pompasi tamir gordu icini komple sifurladik. Benzin basinci vs kontrol edildi normal. Elektriksel bir sorun olabilir mi? Aku de normal olcturdum. Yardimlarinizi bejliyorum saygilar.

Yokmu cvp

4,5 senedir kullanıyorum Laguna 3 ilk defa böyle sorun yaşayan duydum :kahve

bizde de 2007 megane 2 var aynı sorun var galıba renault larda kronık sorun

Dogukan ben sikintiyi cozdum...daha dogrusu ustam cozdu saolsun yoksa 1000 lira verip yeni motor alacaktim. Benzin pompasinin uzerinde contaya benzeyen ve adi olinks olan ufak plastik birsey ozelligini kaybettigi icin benzin geri geliyordu 25 kurus degerindeki o contayi buldum degistik masaallah simdi sikintisiz. Bilgin olsun.

Dogukan ben sikintiyi cozdum...daha dogrusu ustam cozdu saolsun yoksa 1000 lira verip yeni motor alacaktim. Benzin pompasinin uzerinde contaya benzeyen ve adi olinks olan ufak plastik birsey ozelligini kaybettigi icin benzin geri geliyordu 25 kurus degerindeki o contayi buldum degistik masaallah simdi sikintisiz. Bilgin olsun.

ama benım arabam dızel son 1 aydır oyle bı sorun yokdu sadece bugun oldu sonra duzeldı

pompayı değiştim

maalesef pompayı değiştim :((

Geçmiş olsun kardeşim, ne kadara mal oldu bu işlem...

Abi bende kısmet yok yaa :).. 1000 liraya değiştim pompayı iki aydır sıkıntısız dertsiz yaşıyordum taki 17/08/2014 te Abanta gidene kadar :) Abanta gittim park ettim sıkıntı yok, arabamı çalıştırmak istediğimde arkadan bi uğultu geldi hemen anladım pompada bir sıkıntı var stop ettim çalıştırdım aynı sonra abanttan boluya geçiyordum seyir halinde benzine geçiş yapayım dedim arabanın hızı yavaş yavaş düştü gaza baastım hiç yemedi ve anladım o an itibarı ile arabamı durdursam birdaha çalıştıramayacaktım ( tüp düğmesine basılı tutup marşa bassamda çalışmıyor arabam) hiç stop etmeden abanttaki arkadaşım ile vedalaştım çoluk çocukla çıktım yola Sakarya Akyazıya geldim 3 yere uğradım stop etmeden işimi halledip en son ailemi eve bıraktım hiç durmadan 30 km uzaklıktaki özel reno servisine gittim güzelce parkettim ve stop etim. sıra geldi bu kadar sıkıntıyı boşuna mı çektim diye arabayı çalıştırmaya ::)) ve 3 kere çalıştırmayı denedim araba maalesef dedi :)) şuan araba servisin önünde...Soru: eski pompamı da tamir ettirip kullanıyordum iki ay gidiyor sonra bozuluyordu, sıfır pompanın da bunu yapması "acaba pompanın bozulmasına sebep olan başka bir şey mi?" sorusunu akıla getiriyor... var mı yorumu olan akıl verecek olan..saygılar.

Geçmiş olsun kardeşim. İnşallah bu sıkıntıyı tekrar yaşamazsın ve sorunun tam olarak çözülmüş olur.

Geri