Aracın gücü Fabrika değerinden düşük çıkıyor!!!

bbaysal

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
2010 model 1.6 BVA 106 hp daha 40.000 kmde bir fluence aldım. aracı teste soktuğumda araç 89 hp çıktı. aradaki bu 17 hp fark neden kaynaklanır. araç benzinliydi şimdi LPG taktırdım sanki araba gitmiyor çekmiyor (benzindede aynı). otomatik olmasından mı bu şekilde olur acaba. yoksa bizim arabanın motorunda mı bir sıkıntı var. cevaplar için teşekkürler.

Şimdi şöyle bir durum 89 KW diye çıkmış olabilir 89 KW 115 HP tekabül ediyor bence yanlış görmüş olabilirsiniz.

1.6 16 v motorlar 106 hp değil 115 hp gelir, Ahmet'in dediği gibi sen kw cinsinden yazılanı görmüşsündür...

yok ustam şu an test sonuç kağıdı elimde ruhsatta 78 kw olarak yazıyor bunu hp çevirince 106 çıkıyor. test sonucu ise 89.1Hp yazıyor. araç otomatik BVA.
ben araba 1.6 olmasına rağmen çekişinden memnun değilim şöyle basınca bi açılmıyor. bütün otomatik araçlar mı böyle yoksa benim arabada bir sorun mu var. yoksa güç düşüklüğünün sonucu mu bunu merak ettim.

Farklı yerde Dynoya çıkarmanızı tavsiye ederim . Her yerin bir olmuyor.

dyno teker gücünü ölçüyor olabilir.

filtreleri değiştir baskı balata yenile gaz ayarlarını yaptır bujileri değiştir görbak aslana dönmüyor mu

Buji + Filtreler + gaz ayarı bunlar cok fark ettiriyor. En son care Baskı balata . Ama 40 bınde arabada baskı balatadan yapacagını sanmıyorum. İlk sahıbı hor ve devrinde kullanmadıysa motorda yorulma olmus olabilir. ve Farklı biyerde teste de sokturman da diğer bi tavsiye tabi .

araba otomatik vites. baskı balata var mı bunlarda varsa düz vitesle aynı mıdır. filtreler ve bujiler yeni değişti çünkü.

Geri