- Katılım
- 13 Nis 2012
- Mesajlar
- 2,477
- Tepkime puanı
- 7
- Puanları
- 0
Efendim, konu açık: bekarlar dediğimize bakmayın; yemek yapmaya vakti olmayan, hanımı,annesi evde olmayan, iş başa düşünce en hızlı şeklinde karnını doyurmak zorunda olanlar hafızayı çalıştırsınlar bakalım neler çıkacak!
Not: "erkek üyeler fazla, ne anlar" demeyin, en pratik yemekleri en güzel erkekler yapar, hatta tüm yemekleri aşçıların çoğunun erkek olduğunu unutmayalım! :aytuğ
İlk fikir: Menemen
1. hazır menemen harcı- konserve
2. 1-2 yumurta
Menemen harcından isteğe göre ( bir kavanoz 3 yumurtalık menemene yeterli) tavaya alınır. Daha iyi sonuç için biraz oda ısısından su damlatılır, yani bir kaşık kadar... 1-2 dakikada harç ısınıp, kaynamaya başlar. Altı kısılır.
Bir kasede biraz tuzla çıprtığınız yumurtayı, altı kısık tavaya koyup devamlı karıştırarak istediğiniz kıvama gelmesi sağlanır.
Benim gibi sevenler kişi başı 1 yumurta, yumurtası bol sevenler kişi başı 2 yumurtayla yapabilir.
Afiyetle yenir.
Not: eğer sünger gibi yiyorsanız bu güzelliği, bilen birine yaptırıp deneyin bir kere de bir daha hep bu şekilde yersiniz. Menemenin özelliği, güzelliği bol domates, az yumurtadır, diğeri domatesli yumurta olur. :aytuğ
Not: "erkek üyeler fazla, ne anlar" demeyin, en pratik yemekleri en güzel erkekler yapar, hatta tüm yemekleri aşçıların çoğunun erkek olduğunu unutmayalım! :aytuğ
İlk fikir: Menemen

1. hazır menemen harcı- konserve
2. 1-2 yumurta
Menemen harcından isteğe göre ( bir kavanoz 3 yumurtalık menemene yeterli) tavaya alınır. Daha iyi sonuç için biraz oda ısısından su damlatılır, yani bir kaşık kadar... 1-2 dakikada harç ısınıp, kaynamaya başlar. Altı kısılır.
Bir kasede biraz tuzla çıprtığınız yumurtayı, altı kısık tavaya koyup devamlı karıştırarak istediğiniz kıvama gelmesi sağlanır.
Benim gibi sevenler kişi başı 1 yumurta, yumurtası bol sevenler kişi başı 2 yumurtayla yapabilir.
Afiyetle yenir.
Not: eğer sünger gibi yiyorsanız bu güzelliği, bilen birine yaptırıp deneyin bir kere de bir daha hep bu şekilde yersiniz. Menemenin özelliği, güzelliği bol domates, az yumurtadır, diğeri domatesli yumurta olur. :aytuğ