Benzinde gaz yememe sorunu

yusuf___42

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar, bir hafta önce 2000 model 1.6 16 v rxt araç alarak aranıza katıldım. Araba sabahları tüpe geçene kadar zorlanıyor. Gaz yemiyor, stop ediyor, tüpe geçince normale dönüyor. Eski sahibi tanıdığımız biri benzin pompasını yeni değiştirdiğini söyledi. Sorun ne olabilir acaba?

Bir de kontağı açınca göstergede yanan ışıklardan servis ışığı diğerlerinden birkaç saniye geç sönüyor. Normal midir?

Tanıdıktan tavsiye ile baktırmadan aldım.Arabadan pek anlamam Tüm bakımları yeni denildi.Görünürde de sorun yok gibi, yine de kontrol ettirmem gereken önemli bir şeyler var mıdır?
Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
hocam gaz kelebeınden kaynaklı olabılır yada sensorunden gaz kelebegını temızletırsenız sorun cozulur buyuk ıhtımal

Merhaba arkadaşlar, bir hafta önce 2000 model 1.6 16 v rxt araç alarak aranıza katıldım. Araba sabahları tüpe geçene kadar zorlanıyor. Gaz yemiyor, stop ediyor, tüpe geçince normale dönüyor. Eski sahibi tanıdığımız biri benzin pompasını yeni değiştirdiğini söyledi. Sorun ne olabilir acaba?

Bir de kontağı açınca göstergede yanan ışıklardan servis ışığı diğerlerinden birkaç saniye geç sönüyor. Normal midir?

Tanıdıktan tavsiye ile baktırmadan aldım.Arabadan pek anlamam Tüm bakımları yeni denildi.Görünürde de sorun yok gibi, yine de kontrol ettirmem gereken önemli bir şeyler var mıdır?
Cevaplarınız için teşekkürler.
kardeş servis ışığı her zaman en geç söner. O konuda problem yok.
Benzinde çalışmada zorlanma konusuna gelince bir çok neden var.
İlk olarak benzin pompası kontrolü yapıtırın sağlamsa eğer;
Enjektör kontrolü (benzin enjektörleri) kontrolü.
Bana benzin pompası gibi geliyor ama hayırlısı...

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Sorunu çözmek için bir ustaya gittim bana 100-150 km benzinde kullan sonra bakalım dedi. Bana aslında mantıklı geldi ama sabredemedim. Tanıdığım başka bir ustaya sordum. Rolanti valfindendir basit iş dedi yapalım o zaman dedim. Tüm işlemleri de izledim. Rolanti valfini söktü, kararmıştı ve alt tarafındaki küçük oring kopmuştu. Temizlendi oring değişti. Kelebek boğazını sökemedi, daha doğrusu yerinden çıkaramadı, motor üstündeki plastik kapağı söktü. 5 tane elips şeklinde lastik etrafı yağlanmış ve ezilmiş gibiydi onları değiştirdik. Rolanti valfinin ortasında biraz daha büyükçe olan oring de gevşemiş gibiydi, onu da değiştirdik.Topladık. Arabaya binince sanki güçlenmiş gibi geldi bana. Özellikle kopan, gevşeyen lastikleri değiştirince sorunun kesin çözüleceğini düşünüyordum. Lakin sonuç hüsran. Sabah sorun aynen devam ediyor hatta birkaç defa stop ediyor ısınana kadar. Yaz tatilini bekleyip servise götürmeye karar verdim.
Benzin pompası ve enjektörlerin kontrolü bilgisayar vb bir şeye bağlayarak mı yapılır acaba? Veya bu işin ayrı ustası mı olur, enjektörcü falan gibi

Son düzenleme:
Hocam sorunu çözebildiniz mi?

Hocam sorunu çözebildiniz mi?

Hocam sorun çözülmedi ama sabah ilk çalıştırmada bir iki dakika uğraştırma dışında bana bir zararı olmadığı için idare ediyorum. İlçedeyim, arabayı yeni aldım, tanıdığım bildiğim usta da yok burada. Temmuzda Konya'ya gidince baktıracağım. Sonucu burada paylaşırım.

Hocam sorun çözülmedi ama sabah ilk çalıştırmada bir iki dakika uğraştırma dışında bana bir zararı olmadığı için idare ediyorum. İlçedeyim, arabayı yeni aldım, tanıdığım bildiğim usta da yok burada. Temmuzda Konya'ya gidince baktıracağım. Sonucu burada paylaşırım.
Baktırmışken Krank sensörüne de baktırın.

Sorun kendi kendine çözüldü sanki.Ya da yapılan işlemler zamanla fayda gösterdi belki de. Epeydir maşallahı var sorun çıkmıyor.

Geri