BF Coupe'ye ana ünite tavsiyesi

tahtelbahir

Evren MERCAN,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Evet sonunda direksiyondan kumandadan vazgeçmem, yok efendim cd changer'ım bağlı zaten geyikleri son bulduğu için baştan ana ünite almaya karar verdim. Özellikle kapıdaki kolonların patlamasıyla bu olay doruğa çıkmıştı. Aklımda Alpine yada Pioneer almak var. Amfi bağlatmadan olabildiğince kaliteli ses almak istiyorum. Ayrıca fiyat performans aralığında olabilecek ürün tercihimdir. Coupe'de hangi markayı önerirsiniz? kapıdaki kolonlar ne olabilir? Teşekkürler

abi kolon olarak ucuz focal bulursan tavsiye ederim :eyv uygun fiyatlı olarak vatanda sony ( 17 cm ) var 2 kolon 80 tl'ye çok aşırı iyi değil ama fenada değil :):eyv
ana ünite'de fiyat/performans en iyisini bulup alıcağına eminim yaz sonu bende değişicem aynısından alırım memnun kalırsan :D

Son düzenleme:
amfi neden düşünmüyorsun abi

ana ünite alpine hoparlörlerde jbl olsun bence

ana ünite alpine hoparlörlerde jbl olsun bence

Hayret ya, her konuda bu kadar anlaştığım adam...Bende aynı şeyi düşünüyorum. Electro World'den alıcam Alpine'i...Başka önerin var mı?

Typhoon, amfi akü düşmanıdır. Şu anlık gereksiz...

jbl in kolonları gayet performanslı ama ufakta olsa bi amfi gerekebilir çok tatlı vede net ses için.

aynen alpine markasının teypleri hem kalite olarak iyi hem görünüş olarak 4 kolon bağlicaksan amfi gerekebilir.

Anfi den korkmana gerek yok,kapasitör bağladınmı akün zarar görmez.
Anfisiz kullanacaksan Coax hopr.
Anfili ise Comp. hopr. tercih etmelisin.

Benim araçta ufak bir sistem vardı ben bir boy ileri götürdüm. 4 adet JBL mid koydum. 4 adet yine JBL tiz var. Teyp JVC nin avx 33 modeli. Bass amfisi sierra (modelini bilmiyorum) sony xpload 30 cm beşgen şeklinde 400 rms bass ve midler içinde digiline marka bir amfi var. Bunların bir kısmı vardı bir kısmını ben ilave ettim. Şu an amfiler normal çıkışlardan besleniyor. Sebebide teybin esas işe yarayacak soketinin bir şekilde kaybolması.

Bunları bilgi olsun diye yazdım şu halinden çok memnunum çok berrak güzel bir ses var. Ama amfi illada bağlatmam dersen mid kullanma derim çünkü teybin çıkışı ne kadar iyi olursa olsun tam randıman alamıyorsun. Arka orjinal hoparlörlerin olduğu kısım çıkıntılı olmasa bu arabalara en güzel gidecek hoparlörler pioneer ın efsane 6985 modeli. Ne amfi ister ne de bass. Ön kapılara 16cm kolon koydurabilirsin arka kısım orjinalden biraz daha dar sanıyorum 13cm.

amfi işi olırsa sonuçta ana ünite sadece bir araç oluyor dimi? Bu sefer amfi ve kolonları kaliteli, ana ünite orta karar bir şeyler olabilir...

Geri