Boya Garantisi (Hukuki Sürece Gidecek)

emrhn

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Herkese Merhaba,

2022 Model 1.3TCE Joy Comfort Titanyum Gri aracım mevcut. Eklediğim resimlerde görünen aracın sol arka çamurlukta ve bagaj kapağında yavaş yavaş oluşan beneklenmeler mevcut. Yakından detaylı bakıldığında vernik altında olduğu gayet net belli oluyor. Ayrıca aracın tavanında 3 yerinde kuş pisliğinden kaynaklı yanma mevcut. Özellikle de bunları suda bekleterek ve yumuşatarak temizlerim. Ama gene de oldu. Hadi buna dış etken diyorum. Ancak beneklenmeler vernik altı ve yavaşça çoğalan bir sorun. Araçta ne pasta, ne cila, ne de seramik var. Fabrikadan çıktığı gibi. Zaten araç 15.000 km de şuan.
Bununla ilgili Renault'a başvurdum, yetkili serviste aracın her yerinin mikron değerlerine baktılar. Sonra başka bir gün bir ekip geldi beni de çağırdılar. Araçta incelemeler yapıp resimlediler. Sonrasında da tekrar arayıp dış etkenden kaynaklı diyip konuyu kapattılar. Kendi garajım var. Diğer araçlarımızı ve kendi aracımı garajımızda kendimiz yıkıyoruz. Yani dışarda herhangi bir yıkamacının şampuanına bile maruz kalmadı aracım. Diğer araçlarımızda bir sorun yok zaten. Yani bunun da etkilemediği ortada.

Çok merak ediyorum bu boya garantisi nedir ? Ne işe yarar ? Sadece var diye mi var ?
Avukat ile görüştük, emsal kararlar var, sıfır araç değişimine gidilmiş. Ben araç değişikliği değil sadece telafi beklerken sağolsun Renault işi zorlaştırıyor. Bende o yüzden evrakları toplamaya başladım ve mahkeme sürecine gidiyoruz. Renault genel merkezden araçta inceleme sonuç raporunu bekliyorum. Bu hafta sanırım gönderecekler.

IMG_2826.webp
IMG_2830.webp

Geri