Bugün Öğretmenlerimizin Günü...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ByTyFn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
– Öğretmenler Günü’nün Anlam ve Önemi

Öğretmenin, toplumda önemli bir yeri vardır. Çocuk ve geçlerimizin bedensel, bilişsel, duygusal ve toplumsal yönden sağlıklı gelişim göstermelerinde anne ve babalarından sonra en etkili kişi, öğretmendir. Her bireyin bilinçli bir yurttaş haline gelmesini, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun bir işe ya da mesleğe hazırlanmasını, özellikle öğretmen sağlamaktadır. Çocuklar ve gençler, kendilerini, dünü ve bugünü, öğretmenin yardımıyla tanıyarak geleceğe hazırlamaktadırlar. Kendilerini, ülkemizin ve öteki ülkelerin insanlarını sevmeyi; herkesin her türlü hakkına saygı göstermeyi de öğretmenin etki ve katkılarıyla öğrenmektedirler.

Öğretmenin, bu zor görevi tam anlamıyla yerine getirecek biçimde yetiştirilmesi ve sürekli geliştirilmesi gerekmektedir. Öğretmenler Günü de bu amaca katkıda bulunmaktadır. Gerçekleştirilen etkinliklerle günün öneminin kavranmasına ve amaçlarına ulaşılmaya çalışılmaktadır.

Kaynak: İlköğretim ve Ortaokullar için Hazırlanmış Belirli Günler ve Haftalar Kitabı.

Basta Gökhan Kardeşim Olmak Üzere , Bütün Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü En İçten Dileklerimle Kutlarim... İyiki Varsiniz... :bravo:bravo

Hayatımızda Anne, Babamızdan sonra bize en güzel model olan, örnek aldığımız, geleceğimize yön veren değerli öğretmenlerimizin bu özel günlerini kutlar, ellerinden öperim..:eyv

Kıymetli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım

10387676_10152840623787622_8252637585825794387_n.jpg

Tüm Saygı Değer Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun! Sizler Birer Devrimsiniz.

Gününüz kutlu olsun öğretmenlerimiz.

Açıkçası bu gün hafta vb. işlerini pek sevmiyorum ama, ben de tüm meslektaşlarımın her gününü kutlarım :)

Bu önemli günde aramıza da da bulunan öğretmen arkadaşlarımızın kardeşlerimizin abilerimizin öğretmenler gününü olması gereken şartlara gelmesini ve hak ettikleri imkanlara gelmelerini allah dan niyaz eder ve kutlarım :eyv

Bizleri yetiştiren Tüm hocalarımızın elerinden, genç öğretmenlerimizin yanaklarından öpüyorum. Gününüz kutlu, Allah yar ve yardımcınız olsun.

Geri