Merhabalar yaklaşık 3 ay önce 2012 model Clio 3 1.5 Dci Euro 5 araç aldım.Aldığımda 111.000 kilometredeydi ve alır almaz tanıdık bir serviste 10.000 bakımını yaptırdım.İlk aracım ve ilk sanayi deneyimi olduğu için ne yazıkki yan sanayi kalitesiz parçalar kullanıldı.Benden önceki sahibi ağır bakımını yaptırmış ve triger dahil değişmiş demişti.Aracın balataları yeni değişmiş ama balataları acayip ötüyor aldığımdan beri ve 10.000 bakımına götürdüğümde balatalar normal sıkıntı yok demişlerdi markasına bir baktım şuan aklımda değil ama takılabilecek en ucuz marka takılmış.Şimdi 7000 km civarı yaptım ve 3000 km sonra bakıma götürücem bu sefer parçaları kendim almak istiyorum.Zaten polen filtresi çok dandik diye mann marka ile geçenlerde değiştirdim.İnternetten yaptığım araştırmalara göre 50.000 kmde bir Termostat,Şarj kayış ve geri bilyası,yağ soğutucu ve devirdaim pompasını değiştiricem.Çok araçlardan anlamıyorum izleidğim videolar ve yorumlardan gördüğüm kadarıyla bu çıkarımı yaptım ve eski sahibi bunları değiştirmiş olsa bile yan sanayi kullanmış olma ihtimalinden dolayı işime şansa atmamak için bu 4 parçayı renault mais olarak değiştiricem.Bunun yanında balatalar için trw marka önerdiler onu düşünüyorum.Mazot,hava,yağ filtresi renault mais polen filtresi mann olarak almayı düşünüyorum.Yağ konusundada Rn720 onaylı elf veya aradaki farka kıyıp Liqui moly düşünüyorum.Sizlerin bildiği bu kmdeki araçta değişmesi gereken başka birşey varmı ? Triger kayışınıda bir sonraki bakım değiştiririm içim rahat etmezse.İstanbul içinde usta arıyorum bu araçtan iyi anlayan çünkü ilk çalışmalarda geç marş alıyor bir türlü bu durumu çözemedi götürdüğüm yer daha doğrusu dizel araç normaldir diye geçiştirildim.Sizlerin önerebileceği fiyatı çok uçuk olmayan ve kendi götürdüğüm parçalarla iş yapmayı kabul edecek usta varmı ?