Clio 4 0.9 Kalkışta Titreme

Metallicali

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Mrb arkadaşlar,
Geçenlerde ikinci el 2012 Clio 4 0.9 satın aldım. Araç kalkışta titreyerek kalkıyor. Gaza biraz daha basarak bu titremeyi azaltabiliyorum ama bu durumda 2 şey aklıma geliyor.

1. 3 silindirin etkisiyle düşük kalan güç, biraz gaz istiyor ve 1 tonluk aracı öyle kaldırıyor.
2. Baskı balata bitti veya bitmek üzere.

Sizce hangisi? veya fikirleriniz nelerdir?

Ayrıca; el frenini kaldırıp aracı hareket ettirmek istediğimde stop etmiyor ve bayağı dirençli bir şekilde araba gitmeye çalışıyor haliyle el frenini indiriyorum. Kısacası baskı balata kontrolü yapıyorum. Bu konuda da fikriniz varsa sevinirim :)

Benim araçta 0.9 13 model benim araçta bu sorun oluyor ama sürekli değil ayrıca sıkışık trafikte sürekli 1. Vites dur kalkta denriyaj işlevini bir an için kaynediyordu servis ısındığından oluyor demişti bu ilk sorun için forum da debriyaj üst takım arızası sorunu diye bişey okumuştum

Arif bey, ilginize tşkler. Merak ettiğim tüm clio 4 0.9 lar kalkışta gaza çok az basıldığında titreyerek kalkıyorsa sorun yok. O an ki güç titremeyi gerektirebilir anlarım ve gaza basarak gücü arttırarak bu titremeyi engelleriz ama işte kafamda ki soru bujilerden mi, baskı balatadan mı merak ettim. Tecrübe edinen vardır belki diyerek konu açtım :D
Ayrıca buji aldım 3 tane pazartesi gelicek. Bakalım araçta ne değişecek. Bilgileri resimli olarak paylaşıcam. İstanbul'a gidip gelicem buji değişimi sonrası yakıt tüketimini de merak ediyorum.

Son düzenleme:
Benim araç 45 bin kmde bu titreyerek kalkma işi yeni türedi benim araçta daha önce yoktu dediğin gb bujilerden olabilir gerçi servis veya usta 60 bini rahat görür orjinal bujiler dedi ama gerçi siz zaten değiştirecekmiş siniz ozaman belli olur zaten ben şu baskı balata üst merkez sistemi olayını bi araştıracam sanayi veya servisten bu arada sizin araç km de ne yakıyor benim araç 6,5 lt civarı yakıyor bu aralar ankarada

Kayseri şehir içi şuan 6.0, ortalama hız 32. Ben Ankaralıyım ve trafiğin eski halini de bilerek şuan ki tüketiminizin Ankara için iyi olduğunu düşünüyorum.

Eyvallah hayırlı akşamlar kazasız sürüşler

Geri