• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Clio 4 Debriyaj boşluk ACİL YARDIM

Gnclio4

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Hocam selamlar,
Aracım 2013 model clio 4. Bitmeye yakınken baskı balata değiştirdik. Bunun yanında şanzıman yağı da değişti. Aracı alıp eve geldik ertesi gün debriyaj pedalında hava vardı vites geçmiyordu. Pompala geçer dediler. Pompalayınca 3-4 dk sonra geçti. Giderken herhangi bir problem yok çekişi vs iyi. Fakat araç 2-3 saat bekleyip tekrar çalıştırdığımda 4-5 gün boyunca aynı promlem devam edince ustaya geri götürdüm. Havasını aldı. Problem ertesi gün aynıydı yine götürdüm. Üst merkez değişecek dedi değiştirdik. Bugün yine aynı bu sefer de alt merkez diyor.
Buna benzer problem yaşayan var mı? Önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

dün bırakmıştım aracı alt merkrz değişecek diye sabah da kontrol etsinler tekrar temizse alayım demiştim. Aynı sorun devam ediyomuş. Ne yapacağımı şaşırdım, bir bilen çıkmaz mı

Üstad benim araçta sizin araçtaki sorunun birebir aynısı var. Baskı balata yeni değişti. Usta alt merkezden olmaz yeni yaptık. Üst merkez değişecek dedi. Bende müsait bir zaman getiririm dedim çıktım. Siz problemi giderdiniz mi? Nasıl yaptınız?

• Beğen
Tepkiler: Gnclio4
Geçmiş olsun. Ben en son zar zor götürdüm aracı sanayiye, debriyaj pedalı 1 cm kalmıştı. Bıraktım bir sürü parça değiştirdiler. Deneme yapa yapa buldu usta. debriyaj hortumu değişince halloldu problem.

• Beğen
Tepkiler: rasimkabaca
Teşekkür ederim cevabınız için. Debriyaj hortumu dediğimiz şey saate benzer bir parça var şanzımana giren. O mu değişti acaba?

Bizde şöyle bi problem oldu bence. Debriyajda biriken hava hortumda küçük bi kaçağa sebep olmuş. Ya da yağı koyarken vakumlu makineyle yapmadılar. Başında durmayınca bilemiyorsun nasıl yapıyorlar. Fotoğraf ekledim şöyle bi parçaydı araçtan çıkan gözle görünmesi zor bi patlak vardı.

Ekli dosyalar

• IMG_4028.webp
    IMG_4028.webp
    45.4 KB · Görüntüleme: 3
Geri