Clio 4 Gizli Özellik Açma Serüveni

mecityilmaz

Kayıtlı Üye
16-Bursa
Selam arkadaşlar,
Benim araç 2012 model, Clio 4'ün ilk çıkan versiyonlarından. Bir süredir canım sıkıldıkça gizli özellikleri kurcalıyorum, neler var neler yok derken gittim cihazı aldım ve baya bir şey açtım. Belki faydalanmak isteyen olur diye hem neleri açtım yazayım, hem de başıma gelen ufak(!) bir krizi anlatayım dedim.

Açtığım Gizli Özellikler:

• Göstergede saat artık var, sürekli multimedyaya bakmaktan kurtuldum.
  • Ekonometre ışığı aktif oldu, gazı nasıl köklüyorum artık ışıklarıyla gösteriyor.
  • Yakıt göstergesi 37 litreye ayarlıydı, 45 litreye çektim. Depo zaten 45, niye hatalı göstersin değil mi?
  • Viraj aydınlatmaları aktif. Sis farları artık dönüşte aydınlatma yapıyor, gece köy yollarında işe yarıyor.
  • Park sensörü ses tonunu değiştirdim. Eskisi çok kısık geliyordu en azından biraz daha yükseldi.
  • Vites geçişi için göstergede çıkan vites ikonu artık sabit. Sürekli yanıp sönmesin dedim, sabitledim. Yükseltme düşürme olduğunda sadece ok işareti yanıyor sönüyor.

Buraya kadar her şey güzeldi. Ama dedim ki “Hadi bir de şu Follow Me Home özelliğini açayım, farlar kontak kapattıktan sonra yaksın azıcık aydınlatsın.”

Ama bir anda... pat! Farlar gitti.

Yani komple gitti. Kısa, uzun, gündüz… hiçbir şey çalışmıyor. Deli gibi DDT4All tarıyorum, geri alıyorum, başka ayar deniyorum… yok. Meğer bizim 2012 model araçlarda bu özellik desteklenmiyormuş. Far kontrol ünitesi buna hazır değilmiş. Ustaya götürdüm, kimisi “body ECU bozulmuş” dedi, kimisi “yazılım çökmüş” dedi. En düşüğü 2000 TL, en yükseği 10.000 TL fiyat verdi.

Tabii ben pes etmedim. Günlerce araştırma, forum forum gezme, ECU loglarını karşılaştırma derken sonunda farları geri getirmeyi başardım.

Şu an farlar mis gibi çalışıyor, Follow Me ise artık sonsuza dek blacklist'imde. :)

Sonuç olarak;
Gizli özellikleri açmak keyifli ama Clio 4’ün ilk nesilleri bu işlerde biraz nazlı. Özellikle farlar ve aydınlatma ayarlarıyla uğraşırken dikkat edin, yoksa gece ışık tutarak eve dönersiniz. Ben çözdüm ama Allah düşürmesin diyeyim.

Herkese kazasız belasız sürüşler!

Geçmiş olsun, sorunu bulup düzeltebilmeniz sevindirici. Yazılım işi iyi güzel hoş ama sıkıntı çıktı mı da tam bir baş belası olabiliyor.

Geri