Benzer konular muhakkak açılmıştır şimdiden biraz uzun bir yazı olacak Forum yöneticilerinin affınıza sığınıyorum, aracım Clio 4 1.5 dizel 2017 model, daha 70 binde, klima ile ilgili sorunu öncelikle şöyle başladı,
Aylardan temmuzda memlekete giderken, uzun yol sonuçta hava da malumunuz sıcak klima kullanmaya itiyor sizi, neyse klimayı açtık, en düşük modda manuel kullanıyorum bu arada klimayı, soğutmuyor, klimada ac modu kapalı olurya öyle üflüyor sogukluktan eser yok, üfleme şiddetini sonuna kadar çevirdim nafile, işin ilginci orta izgarlarin hava çıkış menfezinin sağında hava akışı iyi solunda hava akışı üflemesi azdi çok şaşırmıştım, neyse memleke vardık, klimaciya gittim, durumu anlattım, cihaza bağlantı gaz bitti dedi, neyse gaz doldurdu kaçak testide yaptı, 20-30 dakka cihaza bağlıydı araç, o esnada aracı çalıştırdık klimayı açtık, hemen devreye girdi soğutmaya başladı, hava çıkış yerlerini kontrol ettim soldan az üfleyerek gelen hava düzelmişti, oh tamamdır düzeldi dedim, bir kaç hafta sonra istanbula dönüş yaptık, melekette klima gazını doldurdurdugumun üzerinden sorunsuz 3 hafta geçmişti ki, daha 1 ay olmadan tekrardan aynı sorun baş gösterdi, yine soğutmuyordu, bugün kendi ustama gittim, gösterdim, gazı kontrolü etti, ilginçtir yine gaz azalmıştı, klima gazinin doldurulduğu başlıklar var içlerinde ignecikleri değiştirdi, gazını doldurdurdu tam tamına 430 Gr
kaçak varmı yokmu diye uv ışığıyla belli olsun diye klima gazına bişi karıştırdı, 15 - 20 dakka sonra karanlık ortamda uv ışığıyla birlikte kaçak varmı yok mu diye kontrol etti, kaçak gozlemlemedi, ha belki kaçak için yeterli bir süre değildir bilemeyecegim, sonuç itibariyle kaçak yoktu, ama yine soğutmuyordu, fan çalışıyor, ama kompresör yinedevreye girmiyordu, hani klimayı açınca tık sesi gelirya kompresörden gelmiyordu, o sesi alamıyordum, gazı doldurmamizq rağmen yine devreye girmiyordu soğutmuyordu, bunun üzerine ustanın tanıdığı yönlendirdiği bir klimaci vardı ona götürdük, yaklasik yarım saat kontrol etti, klima kompresör bobini mi ne arızalı dedi, revizyon yapılması lazım yada yenisi dedi, ciddi bir maliyet çıktı, internette biraz araştırma yaptım, benzer sorunu olan varmı diye, bu sorunla ila alakali kimisi kompresör arizalandi diyenlere inanmayın diyorlar, sağlam parçayı bozuk diye alıp revizyonlu parca takıyorlar diyorlar, sağlamıda başka araca yani sizden aldı sorunsuz parçayı sıfır niyetine başka kişiye satıp kar sağlıyorlar diyorlar, beni ciddi şekilde kuşkulandirdi, kimisi de sorunun klima kompresör valfinin yani klimanin soğutmamasiyla alakalı sorunlarin %80'inin bu klima kompresör vakfi arizasindan ve bunun değişimiyle sorunun kesin çözüleceğinden bahsediyor ve maliyetli bir iş değil bu valf parçası ama ariza buysa tabi, bir diğeri ise eveparator sondası arızası olduğu yazıyor ortam sıcaklığını ayarlayamadigi o yüzden devreye girmedigi söyleniyor, yani bir kaç sorun silsilesi ve sorun yumağı mevcut, benzer sorunu yaşayan vardır muhakkak, çözümü ve bu sorunun çözüme kavuturacağım kişilere yönlendirebilmeleri beni ziyadeysiyle memnun edecektir, iyi forumlar
Aylardan temmuzda memlekete giderken, uzun yol sonuçta hava da malumunuz sıcak klima kullanmaya itiyor sizi, neyse klimayı açtık, en düşük modda manuel kullanıyorum bu arada klimayı, soğutmuyor, klimada ac modu kapalı olurya öyle üflüyor sogukluktan eser yok, üfleme şiddetini sonuna kadar çevirdim nafile, işin ilginci orta izgarlarin hava çıkış menfezinin sağında hava akışı iyi solunda hava akışı üflemesi azdi çok şaşırmıştım, neyse memleke vardık, klimaciya gittim, durumu anlattım, cihaza bağlantı gaz bitti dedi, neyse gaz doldurdu kaçak testide yaptı, 20-30 dakka cihaza bağlıydı araç, o esnada aracı çalıştırdık klimayı açtık, hemen devreye girdi soğutmaya başladı, hava çıkış yerlerini kontrol ettim soldan az üfleyerek gelen hava düzelmişti, oh tamamdır düzeldi dedim, bir kaç hafta sonra istanbula dönüş yaptık, melekette klima gazını doldurdurdugumun üzerinden sorunsuz 3 hafta geçmişti ki, daha 1 ay olmadan tekrardan aynı sorun baş gösterdi, yine soğutmuyordu, bugün kendi ustama gittim, gösterdim, gazı kontrolü etti, ilginçtir yine gaz azalmıştı, klima gazinin doldurulduğu başlıklar var içlerinde ignecikleri değiştirdi, gazını doldurdurdu tam tamına 430 Gr

Son düzenleme: