son 1 hafta içerisinde 2 konuda ses yalıtımı konusunda mesajlar görüyorum. özelliklemi 2 konuda birden alevlendirilmeye çalışıyor bu durum bilemedim. o yüzden bu konuyu açma ihtiyacı hissettim. burada vereceğim örnekler genel manada bir sonuç teşkil etmeyecektir. benim kendi ölçümlerim olacaktır. o yüzden kimse gösterilen sonuçları genele yaymaya kalkışmasın lütfen, zira diğer konularda bu işlem yapılıyor. belgesiz,örneksiz 1 aracın sonucuyla genele yayma veya kendi hissettiklerini dile getirme mevzusu var! bana göre sessiz sana göre sesli, bu tamamen beklentiyle alakalı bir durum. o yüzden kişisel görüşler değil önemli olan verilerle konuşmaktır. paylaşım yapmak isteyen olursa araçlarının model yılını da mutlaka belirtmelidirler mesajlarının başında.
örnek olması açısından 2015 model olan araçta önce dış ortam ses seviyesini db olarak göreceğiz sonra aynı mekanda iç ortam ses seviyesini db olarak göreceğiz. ölçümler min. 30 saniye olarak yapılmıştır.
dış ortam ölçümü;
ölçüm 3 şeritli gidiş yönü olan ana bulvar üzerinde her türlü aracın geçtiği (otomobil-otobüs-kamyon-tır) akıcı trafiğin kenarında yapılmıştır.

iç ortam ölçümü;
motor kapalı,4 cam ve kapılar kapalı şekilde gerçekleşmiştir. hız=0

DEVAMI GELECEK...
örnek olması açısından 2015 model olan araçta önce dış ortam ses seviyesini db olarak göreceğiz sonra aynı mekanda iç ortam ses seviyesini db olarak göreceğiz. ölçümler min. 30 saniye olarak yapılmıştır.
dış ortam ölçümü;
ölçüm 3 şeritli gidiş yönü olan ana bulvar üzerinde her türlü aracın geçtiği (otomobil-otobüs-kamyon-tır) akıcı trafiğin kenarında yapılmıştır.

iç ortam ölçümü;
motor kapalı,4 cam ve kapılar kapalı şekilde gerçekleşmiştir. hız=0

DEVAMI GELECEK...