Clio 4 ün elektronik kliması otamatik mi değilmi?

bilo

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım bir konu hakkında beni aydınlatırsanız çok sevinirim clio4 icon modelindeki elektironik klima sı atıyorum dışarı ısısı 30 derece iken içeriyi 23 dereceye ayarladığınızda içeri ısısı 23 dereceye gelince stop edip sadece fanmı çalışıyor yoksa sıcak havayla soğuk havayı karıştırıp 23 dereceye getirip sürekli mi çalışıyor? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılar.!

O kadarını bilmiyorum hocam ama bildiğim kadarıyla clio 4 icon ve gt line daki tam otomatik dijital klima değil.
Tek noktalı dijital klima tarzı bir tabir kullanıyorlar.

net bilmemekle beraber aydınlatırsa şöyle cevap vereyim. biz dereceyi azalttıkça şiddet direk düşüyor. ortam ısısı düştükçe de şiddet azalıyor.

Ayarladığınız dereceyi 23 AUTO konumu olarak varsayarsak;
İç ısı 23 dereceye inene dek klima yüksek fan hızı ile üflemeye devam edecek, 23 derecelere yaklaştığında fan hızı yavaşlayacak ve stabil hale gelene dek fan hızı gittikçe azalarak devam edecektir.
Klima butonu kapanmadığı sürece(kapalı ise kırmızı yanar) sabit 23 derece ile klima çalışacaktır. Kendiliğinden devreden çıkmaz.

Auto konumu fan hizinin set degerine gore ayarlanmasinin otomatik yapilmasini saglar.

Geri