• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

Clio 5 bakımları hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ser-i
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ser-i

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Merhaba, 2020 Clio 1.0 Tce satın aldım. 100000 km de, rutin bakımlar harici değişen parçası yok.
Arıza ya da şikayetim yok ama devridaim, aksesuar kayışını değişmek mantıklı olur gibime geliyor. 25 Bine malolacak sanıyorum.
Triger zincir ve ses yok, şu an için ona girmek de istemiyorum. Ama 1 yıl sonra Triger bir problem yaşatırsa sanırım bu değişenleri de etkileyecek anlıyorum.

Fikirlerinize ve önerilerinize açığım.

Öncelikle merhaba sadece bir düşüncemi paylaşmak istiyorum bu tavsiye değildir ancak aracın bujilerini ve devirdaimi degiştirmemek gibi bir yanlışa düşmeni istemem çünkü buji tırnakları kopar subabın arasına girer sonuç komple motor devirdaim v kayışa bağlı dönmesi bı şekilde durursa yine komple motor zincir olayına gelirsek de bu zamana kadar koparanı görmedim maksimum ses yaparsa da değişim vakti geldi demektir kavramlar gayet net zorundasın kesinlikle riske değmez ve bu bakımda eğer yeni değişmediyse kesin şarj dinamo kasnağınıda değişmeni tavsiye ederim.

Tamamdır, buji ve kasnağı da listeye aldım. Teşekkür ederim.

Öncelikle merhaba sadece bir düşüncemi paylaşmak istiyorum bu tavsiye değildir ancak aracın bujilerini ve devirdaimi degiştirmemek gibi bir yanlışa düşmeni istemem çünkü buji tırnakları kopar subabın arasına girer sonuç komple motor devirdaim v kayışa bağlı dönmesi bı şekilde durursa yine komple motor zincir olayına gelirsek de bu zamana kadar koparanı görmedim maksimum ses yaparsa da değişim vakti geldi demektir kavramlar gayet net zorundasın kesinlikle riske değmez ve bu bakımda eğer yeni değişmediyse kesin şarj dinamo kasnağınıda değişmeni tavsiye ederim.
şarj dinamo kasnağı kronik midir? ağır bakımları yaptırdım ama şarj dinamosuna ellenmedi. değiştirmek gerekir mi? yada en fazla bi kere yolda bırakır sonra mı değiştirmek gerekir?
not: bagajda akü takviye var yolda kalmam bi şekilde ustaya giderim :)

Geri