• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

CLİO4 KAPUTUN OEM VEYA YAN SANAYİ OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aupqua
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aupqua

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Arkadaşlar merhaba. Yakın zamanda ufak bir kaza yaptım ve aracımı sanayiye bıraktım. Aracım kazadan önce hatasız değişensiz tramersiz bir araçtı. Yani kaputumun orijinal olduğunu düşünüyorum. Kaput değişir diye düşünüyordum fakat 5-6 gün sonra aracı teslim almaya gittiğimde usta üzerinde düzeltip boyadım satarken sadece boyalı dersin falan dedi. Şaşırdım ''gerçekten mi?'' gibi tepkiler verdim ve cıvataları kontrol ettim. Herhangi bir anahtar izi ya da boya atma durumu yoktu. Birkaç gün sonra aklıma takıldı ve kaputtaki koda bakmak istedim çünkü kazadan sonra kaputun içinde hafif bir boya atması vardı fakat yeni kaputta izi bile kalmamış. Boyandığına dair bir işaret de yok kaput hala kirli :) Kaputu değiştirdi de söylemiyor mu diye işkillendim yarın satarken boyalı diyeceğim parçanın değişen çıkmasını istemem.​

Her neyse kaputta okuduğum kod şu: 651223518R .
İnternetten Clio4 oem kaput kodu diye arattığımda 651009833R kodu çıkıyor.

Fakat Chatgpt bendeki kod ile ilgili:

Fotoğraftaki kabartma kodu dikkatli bakınca şöyle okunuyor:

651223518R
Bu kod Renault Clio IV (Clio 4) için kullanılan motor kaputu iç sacı / kaput paneli üretim kodlarından biridir.
Bu kod neyi ifade eder?

• 6512 → Renault’da genelde motor kaputu parça grubu
  • 23518 → üretim/kalıp numarası
  • R → Renault parça kodu son eki

Önemli nokta

Bu tarz kabartma kodlar çoğu zaman gerçek satış OEM kodu değil, pres kalıp veya üretim referansı olur.
Yani:

• Orijinal Renault kaputlarda da bu tip kabartma kod bulunur.
  • Yan sanayi kaputlarda da bazen benzer kalıp numaraları olur.

Orijinal mi yan sanayi mi nasıl anlaşılır?

Kaputun iç tarafında şunlara bakılır:
  1. Renault elmas logosu olur.
  2. Etiket (MADE IN / Renault / Mais) bulunur.
  3. Punta kaynakları çok düzenli olur.
  4. Kaput iç iskeletinin kenar kesimleri temiz olur.

Müsait olan arkadaşlar kendi kaputlarında yazan kodları ve şu chatgpt'nin bahsettiği elmas logosu ve made in mais yazısı nerede bulunuyor fotoğraf atarak yardımcı olabilir mi?

Benim aracımın fotoğrafı bu şekilde:

Ekli dosyalar

• kaput kodu.webp
    kaput kodu.webp
    32.5 KB · Görüntüleme: 3
  • kaput1.webp
    kaput1.webp
    254.2 KB · Görüntüleme: 3
Geri