Demir Tozu.

Riquelme1907

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar 17 model clio4 aracimda uzun zamandir kaporta uzerindeki beyaz minicik noktalar halinde pas lekeleri vardi biraz arastirma sonucu bunlarin dis etkenler yoluyla boyaya tutunan demir tozlari oldugunu ogrendim , dun aracima fiyat olarak uygun olan iron coat carwax in demir tozu sokucusunu kullandim arac ta beyaz olunca gercekten fazla bir sekilde aracta koyu kirmizi sekilde demir tozlari cozunerek akti gozlemlerime gore %70 gibi azaldi kaportadaki lekeler uygun bir zamanda yeniden uygulayacagim.
Belki birisine yardimci olur diye bu deneyimi paylasmak istetim iyi gunler.

Bilgilendirme icin tesekkurler, işlem anina ait öncesi ve sonrası olsaydı daha da yararlı olurdu

aslında bu işin en doğrusu kil uygulaması yapmak ardına ince bir pasta akabinde bir daha temizlik ve sonunda cila uygulamak olur,
her ne kadar aşırı bir tutar olacakmış gibi görünsede inanın kendi yıkamacımki 3M bayisi tanıdık olduğum,sık müşterisi olduğum vede ürünlerin rakamlarını bildiğim için bana bunu komple 250tlye yapıyor ve 6 ay gayetde güzel idare ettiriyor/koruyor.

tabi yıkamalar sırasında bu ciladan sonra oto şampuan kullanan adam akıllı yerde yıkatmak lazım.

şöyle izah edeyim size çevredeki insanların %99u gibi ayda bir yıkatan,en yakın kasaba arabasını yıkamaya veren asla boya koruma/cila yapmayan meslekdaşımda benim ile aynı araba vardı 3 sene ort 90bin km sonrasında araçları geri verdiğimizde 2 aracın temizlenmiş/yıkanmış halleri arasında dağlar denizler vardı oda topu topu 3 senede

onun aracı hareler doluydu, mat duruyordu benimkisi yaldır yaldır sıfır araba gibi parlıyordu ve yılda bunun adına harcadığım rakam bugün tutarı ile topu topu 500tldi

maalesef çevre faktörler, oto yıkamacılardaki endüstriyel (ultra agresif) sabun, petroldeki fırçalar,işi bilmeyen oto yıkamacılardaki kir dolu basit bezler bu iş için resmen tecavüz oluyor

Geri