Elektriği Bitti

SinanSoylu

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Şub 2013
Mesajlar
1,384
Tepkime puanı
58
Puanları
0
erdogan_1959.webp

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen ve Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili olan Renault Fluence ZE'nin şarjı bitti. Başbakanlık garajında bekletilen ve arada bir dışarı çıkarılan otomobilin, normalde aküsü tam dolu halde 200 kilometre yol yapabilmesi gerekiyor, ancak araç, aküsü tam doldurulduğunda bile en fazla 71 kilometre yol yapabiliyor. "Akıllı aracın" yol bilgisayarında, yapabileceği en fazla kilometre, "71" olarak gösteriliyor.


BÜROKRATLAR, KISA MESAFE İÇİN BİLE ARACI KULLANMIYOR
Bu durumda risk almak istemeyen bürokratlar, yakın mesafede bile aracı kullanmak istemiyor. Renault, Başbakan Erdoğan'ın test ettiği bu aracı kendisine hediye ederek, kamu kurumlarının aracı görüp çok sayıda sipariş vereceğini hesaplamıştı, ancak hesaplar tutmadı.


8 SAAT ŞARJ ET, 71 KİLOMETRE YOL GİT
Başbakan Tayyip Erdoğan'a hediye edilen Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili Renault Flunce ZE için Başbakanlık'ın garajında bir şarj istasyonu da kurulmuştu. Araca tanımlı özel bir kartın okutulmasıyla aracın şarj kablosunun takılacağı prizin kapağı açılarak şarj istasyonu devreye giriyor.


HIZLI ŞARJ ÜNİTESİ SIKINTILI
Yetkililer, otomobilin satışa çıkmasıyla şarj istasyonlarının yaygınlaştırılmaya başlandığını belirtirken, istasyonlarda akü şarj etmenin yanı sıra; boş aküyle dolu akünün değişimi de söz konusu olacağını açıklamıştı. 250 kilogram ağırlığındaki aküler bir lift yardımıyla araçtan çıkarılacak ve dolu olan aküyle değiştirilecek. Ankara'da şu anda yalnızca Renault servisinde hızlı şarj ünitesi bulunuyor. İstasyonlarda akülerin tam dolumu, 2 saatte, evlerde ise 6-8 saat arasında yapılabiliyor. Elektrikli otomobiller, normal şartlarda, dolu aküyle 200 kilometre yol yapabiliyor.
 
Arabayı kullanmadan devamlı şarzda tutmuşlardır,akü bu yüzden işlevini kaybeder,burada hemen suçlu reno olmuş nedense...
Lafım sana değil Sinan...:eyv
 
Allahalla valla rezillik inş bi çözüm yolu bulurlar..
 
Aküler yapısı gereği çok fazla bekledimi ve çok fazla şarz akımına maruz kaldımı ömrünü tamamlar.Bu aracıda garajda sürekli şarz'da tutmuş olabilirler(Şarz devresinde kesici yoksa) Sürekli kullanılırsa bir sorun olacağını zannetmiyorum.Aküleri dip bitirmemek ve aşırı şarz akımına maruz bırakmamak gerek
 
71 km çok az değilmi ya :)
 
71 km çok az değilmi ya :)
Çok çok az bir değer.Bazen işte yüksek yerde çalışmak için jlg dediğimiz akülü yükselteçler getirtiyoduk onlar bile tam şarzda full fonksiyon kullanınca(ileri geri,yukarı aşağı,sağa sola 1,5 gün yetiyodu.Bu aracın ya akülerinde yada şarz devresinde sıkıntı olabilir.Sürekli hızlı şarzda kalırsa akü ömrü kısalır.Hızlı şarz demek akünün ihtiyaç duyduğu voltajın akımın daha fazla verilmesi demek.Tabi biraz bu haberde ülkemiz medyasınında abartılmış,kabartılmış süsleme püsleme yazıları var :o
 
olabilir evet güvenemiyoruz :)
 
gereksiz bence o kdr para ver 200km bile çok az ve şarj süresi çok fazla :S
 
Sıkıntı Akudede değil Arabadada değil renodada değil.. Aslında cok basit bi sıkıntı.............................................. Araba haklı beyler ıslık
 
aynen araba haklı :D
 
Geri
Üst