Filtre seti hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arifd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arifd

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamunaleyküm hayırlı günler 0.9 tce için filtre grubu hakkında bilgilerinizi rica ediyorum bakımı servis dışında yaptırmayı düşünüyorum sanayi ye gitmeden önce de sizden bilgi almak istedim filtreler için hangi marka almalıyım mais ürünü olması çok önemli mi marka tavsiye edermisiniz

Hocam her zaman kaliteli filtre kullanin ozellikle hava filtresi.. yan sanayi hava filtresi kullanip filtrenin araca takili iken basinctan paramparca olup parcalarinin motora dolmasi ve komple sandik motor degistirmeye varan sonuclari olabiliyor..

Ben bilinmedik markalari cok onermem. Ayrica polen filtrenizi de karbonlu alirsaniz sagliginiz acisindan daha faydali olacaktir.. havayi mikrobik duzeyde dahi temizlemiş olursunuz karbonlu filtre ile..

Kaliteli olduktan sonra yan sanayi filtre de kullanılabilir. Örneğin bosch yan sanayi üretir ama malzemesi maisten daha kalitelidir.

Ben bosch filtreyi yan sanayi olarak gormuyorum.. neticede fiyat bazinda dahi birbirne yakin fiyatlara sahipler.. daha kaliteli midir bilemem bosch maisten.. ama kalite konusu da gorecelidir elbette.. hava filtresi icin konusmuyorum ama ornek vermek gerekirse atiyorum a fren balatasi 20 binde biter kotu derler, b fren balatasi 40 bin km gider iyi derler.. halbuki fren performansi rezalettir. Ya da herhangi bir vatandasa sorsaniz en iyi lastik michelindir, ama taksiciye sorsaniz bridgestone dur.. halbuki bridgestone asiri serttir erimek bilmez taksicinin isine o gelir ama yol tutusu kotudur gibi seyler.. "tercih sebebi" olgusu kalite gibi algilanmamalidir. Ben bosch markasini sadece adi icin bile tercih ederim.. ama bu, piyasada daha kaliteli urunler oldugu veya olabilecegi gercegini de degistirmez. elimizden geldigince bilindik markalari tercih edelim. Mesela onceki aracim fiat idi. Fiat da selenia yaglari ile anlasmisti o zaman.. kitapciginda bile selenia yag kullanin yaziyordu.. garantisi bittigi gibi birdaha asla selenia koymadim araca. Mobil1 koydum hep o saatten sonra.

Geri