Fluence çocuk kilidi arızası yazılım problemi (DDT4ALL ile)

AliYahyaSay

Kayıtlı Üye
38-Kayseri
Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 9,10 yıldır extreme paket fluence sahibiyim, aracımı bakım günü gelmeden bakıma götüren dizel kueallarına uyarak kullanan biriyim, ve arıza lambası vs görünce kıl olanlardanım, bir süre önce aracımda çocuk kilidi arızası yandı, çocuk kilidi ve kapı kilitleri tamamen çalışmasına rağmen ekranda turuncu anahtar işareti çıkıyor ve turuncu şekilde çocuk kilidi arızası yetkili servise görünün gibi bir yazı yazıyordu, sanayide gitmediğim yer kalmadı, en son biryer kapı kilitlerinin değişmesi gerekiyor dedi, ben de dedim ki sorum yazılımla ilgili, kapı kilidinin tanesine geçen sene 10k dediler ve hangi kapıda olduğunu bilemediğimiz için 4 ü de değişecek dedi, ben de yaptırmadım böyle saçmalık olur mu diye, aracıma hakim bi insanım ki defalarca eski araçlarımın motorunu indirip bindirmiş biri olarak kendim hallederim dedim, ddt4all ile daha önce aracımın paketini yükseltmiştim, (yeni nesil tampon takıp gündüz ledi aktivasyonu, hız sabitleyici aktivasyonu vs) dedim belki buradan çözüm bulabilirim, obd aletimle birlikte indim araca bağlandım bilgisayara ddt4all programından UCH/BCM beynine bağlandım (bu beyin body control module yani aracın camını kapısını depo kapağını, lambaları vs kontrol ediyor), bu beynin içerisinde doorlock va gibi sekmeler de mevcut zaten, biraz kurcaladım, peoblemimi çözemedim fakat yazılımdan çocuk kilidini iptal ettim, çocuk kilidi çalışmıyor fakat arıza lambası da yakmıyordu, bu şekilde bir süre kullandım sonra bi gün sağ arka cam açılıp kapanmaz oldu, bende problemin bu kapıdan olduğunu düşündüm, kontrol ettim muhtemelen arıza sebebi sağ arka kapı çünkü sağ arka kapıyı açtığımda ekranda sağ arka kapı kapalı görünüyor, araç tüm kapıların durumunu görüyor fakat sağ arka kapıyı görmüyordu, ben de aracı orijinal haline getireyim, yazılımdan çocuk kilidini tekrar aktif edeyim, kapının soketini kablolarını vs kontrol edeyim dedim, tekrar bilgisayara bağladım, çocuk kilidini açtım ekrana arıza lambası geldi, bu sefer tuşu iptal etmişim tuşu açamadım, yazılım ile tuşu boşa çıkarmışıö yani tuşa bastığımda araca bi komut göndermiyor, araç o şekilde kaldı yaptığım işlemleri tamamen tekrar yapmayı denedim yine olmadı, tuşu without konumunda, yani aktif değil, with konumuna alıyorum bilgisayardan düzelmiyor, bu sebeple arka kapı çocuk kilidi yarım açık durumda kaldı, kapılar açılıyor camlar arkadan açılmıyor, camı sürücü kısmından açabiliyorum fakat arkadan açılmıyor, bunu nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varmı, veya yazılımı tamamen orijinal hale nasıl getirebilirim aydınlatırsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

Geri