Gürül gürül çalışan ama az üfleyen klima-kalorifer sistemi

unicorn64

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar,
6 aylık aracımda, ısınabilmek için klimayı son ayarına almama rağmen gürül gürül sesler duysam da yeterli üfleme yapmıyor,
daha doğrusu duyduğum sese göre olmasını beklediğim hava çıkışını alamıyorum,
ve yeterince ısıtmadığını düşünüyorum,
sizlerde de durum böyle mi, captur un standardı bu mu yoksa benim araçta mı sıkıntı var acaba

Araç eko modda ise ondan dolayı yeterli üfleme yapmıyordur.

Polen filtresini kontrol ettiniz mi? Genellikle aracın polen fitresi ve filtresinin önü komple yaprak v.b. şeylerle dolduğunda bahsettiğiniz sorunu yaşarız. EkoMod klima çalışmasını olumsuz etkilese de kaloriferin çalışmasını fazla etkilemiyor. İlk önce polen filtresi kontrol, ardından kalorifer fan motoru ve diğerleri derim.

Bende de captur 1.5 var ancak polen filtresinin yerinden emin değilim, bizim araçlardaki gibiyse ya gaz pedalı yanında bir kapakla açılışıyordur (nadirdir), ya da torpido gözünün arkasında kalorifer fan motorunun oradadır. Araç bende değil, yoksa kontrol edip resim atardım :(

Motor soğutma sıvısında hava olabilir, polen filtresi tıkanmış olabilir, serviste baktırman da fayda var...

Hava sartlarinida goz onune almak lazim. Motor yeteri kadar isinmismi isinmamismi..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hava sartlarinida goz onune almak lazim. Motor yeteri kadar isinmismi isinmamismi..

Sent from my iPhone using Tapatalk
yeterli ısıyı alamamak konusunda haklısın.

marşa bastım hadi sıcak hava ver gibi bir beklenti içinde olmayın. heleki araç dizelse sıcak hava üflemesi benzinliye göre daha geç olacaktır. üfleme kuvvetine de aracın hava girişlerinin tıkalı olmadığına emin olun.

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, iş yoğunluğu nedeniyle cevap yazamadım, ilk fırsatta servise gideceğim

Arkadaşlar selamlar benim aracımda sürücü tarafında hava akışı var havalandirma kapalıyken ayaklarım donuyo sürekli bu sorunu yaşayan varmı

servise götür. her bakımda söyledim sonunda havalandırma motorunu değiştirler

Garanti de iken yetkiliserviste değiştirim oldu. Çok şükür ses yok.

Geri