Hava yastiği ikaz işiği yandi 2011 kangoo extreme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alfa-xxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alfa-xxx

F1 Bölüm Sorumlusu,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce hava yastığı ışığı yolda seyir halinde yandı.Halada yanıyor yanında servis ışığıda yanıyor.Araç 2011 yeni kangoo extreme 110hp 27000km de.

Forumlardan araştırdım koltuk altındaki soketi söküp taktım durum değişmedi hala yanıyor.Hatta bu halde muayeneden hafif kusurlu geçti.

Döner kontaktör denilen yere, hava yastığının sökülecek kısmını göremediğim için bakamadım.

Sorun nerede olabilir ? Hava yastığı nasıl sökülüyor yastığın arka tarafında yuvarlak delikten çubukla mandalı ittim ancak yukarda da tutan bir şey var sanki , çıkmadı??

Emniyet kemeri soketlerinde sorun yok gibi takılı sağlam.

Aküyü söküp bekleyip taksam düzelir mi??

Son düzenleme:
Servise uğra 2 dakikada silerler kardeşim, büyük ihtimalle geçici bir hatayı hafızaya almıştır.
Direksiyon göbeğini o deliğe ince tornavida sokup yukarı doğru ittiriyorlar...

Büyük ihtimal servise gidicem galiba.Bu arıza garanti kapsamında mı olur , süre doldu ama ??

Aküyü sökmek arıza kodlarını siler mi ,yapılan güncellemeleri siler mi??

İzmir de mais ten randevu al araca baksınlar en az yarım gün gider :(

Aküyü sökmek arıza kayıtlarını ve güncellemeleri silmez, OBD den bağlayıp silmeleri lazım...

Büyük ihtimal servise gidicem galiba.Bu arıza garanti kapsamında mı olur , süre doldu ama ??

Aküyü sökmek arıza kodlarını siler mi ,yapılan güncellemeleri siler mi??

İzmir de mais ten randevu al araca baksınlar en az yarım gün gider :(
Ne gibi güncelleme yapıldı aracınıza

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Direksiyon güncellemesi yapılmıştı sanırım.İlk direksiyon daha hisli daha direktti sonra direksiyon şikayetleri üzerine direksiyon hissiyatı azaltıldı.Elektrik takviyeli olduğundan yürüyen aksamda sıkıntılar çıkıyordu bende olmamıştı ancak tüm kangoolara uygulanmıştı diye hatırlıyorum ancak 2009 olana kesin uygulandı.

Direksiyon güncellemesi yapılmıştı sanırım.İlk direksiyon daha hisli daha direktti sonra direksiyon şikayetleri üzerine direksiyon hissiyatı azaltıldı.Elektrik takviyeli olduğundan yürüyen aksamda sıkıntılar çıkıyordu bende olmamıştı ancak tüm kangoolara uygulanmıştı diye hatırlıyorum ancak 2009 olana kesin uygulandı.
Benim araç 2011 Extreme hafif egik lik var sağa rotta sıkıntı yok güncelleme yaptirsammi diye sordum

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri