Hiç kullanılmamış sıfır lastik değişimi hk.

asipoyraz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Sağ ön tekerdeki çok hafif balon yapmadan dolayı hiç kullanılmamış 2001 model aracıma ait lastik ile değiştirmek istedim servis uygun görmedi.bu lastik üretim tarihi 2000 yılı hiç kullanılmamış olsa bile de ömrü bitmiş takılmaz dedi. kenarlarındaki tırtıkları bile duran michelin lastiği çöpe mi atacağım şimdi. :(

Lastiklerin depolanma şartları önemli.uygun şartlarda depolanan lastikler kullanılabilir diye düşünüyorum

Araç lastikleri kauçuktan imal edildiğindn dolayı ömürleri yaklaşık 50bin yada 3-4yıl kadardır.Bu süreleri aşmış lastiklerde diş olsa daha sertleştiğinden yada çatladığından kullanmak doğru değildir.

ömrü 5 yıl.zor karr sıfır diyorsunuz stepneden mi bahsediyorsunuz.

Dış ortam şartlarından etkilenmemiş lastik için, ben çürüme olayına katılmıyorum

ömrü 5 yıl.zor karr sıfır diyorsunuz stepneden mi bahsediyorsunuz.

stepne olarak kullanılmış. benim cope zaten sac jant. bu ömrü biten de sac. stepne ile normal arasında ne fark var.

Dış ortam şartlarından etkilenmemiş lastik için, ben çürüme olayına katılmıyorum

yürü be solenza :)) değiştirt bana bu lastiği. gıcır ayarında bi şey. jant daha fabrika çıkışı gibi simsiyah. toz yok üstünde.

İstediği kadar stepne havuzundada dursa 11yıl olmuş o lastiğin üretiminden bu yana bu yüzdende o lastik kesinlikle taş gibi olmuştur takın araca basın frene plastik gibi kayar araba :D bir aracın yere tutunmasındaki en önemli etken lastiktir buda unutulmamalıqw

​Lastiklerde zamanla kılcal çatlamalar oluşur,yüksek hızlarda lastiğin yarılma riski var,servisin lafını dinle bence...

üretim tarihi 2000 olan bi lastikten uzak durmak iyidir :D

Geri