arkadaşlar bildiğiniz üzere aracımın motorundan motor çalışırken şık şık şık bi ses geliyor subab ayarı olduğunu sanıyordum ben hep bu gün kardeşim aracı bi yere göstermiş subab sesi değil bu demiş eleman yağ pompasından gelebiliceğini söylemiş :S :S şimdi sorum şu sizlere bu şık şık sesi motor soğukken gelmiyen bi ses motor soğukken gelen tek ses enjeksiyonun çıt çıt sesi.. motor normal ısısına ulaştığında başlıyor ve aracı kullandıkça artıyor :S araçta şu anda gözle görülen tek şey 4 pistonun eksoz manifoltunda büyük bir çatlak ama patlama yapmıyor.. sesi dinlediğimde kaputu açtığımda sol taraftan geliyor gibi egsoz manifoltundaki çatlak sağ tarafta kalıyor. bide ben araçtan lpg söktürdüm bildiğiniz gibi lpgde hiç bir koşulda bu şık şık şık sesi gelmiyordu eminim benzine geçtiğimde yapıyodu yağ pompası olsa o zamanlardada bu sesi oluşabiliceğini düşünüyorum doğrumuyum yanlışmıyım? bu gün bujileri söktüm. dördünede baktım hiç birinde yağlanma ıslanma yok..ama bu ses baya kafamı kurcalar oldu düşüncelerinizi yazarsanız yada böyle bir tecrübe edinen arkadaşın tavsiyelerini istiyorum
yardımınız için teşekkürler 

Son düzenleme: