Kango sunroof

Entrapman

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2006 kangom var sunrooflu..geçen sunroof dişlisi sıyırmış yenisini aldım taktım sorun halloldu..çalışıyor..fakat kapanış sonunda sunroofun sağındaki sürgü kitleniyor ama solundaki sürgü kitlenmiyor bu sebeple suroofun bezi sol tarafta gerilmiyor...kitlenmeme sebebi ne olabilir..?hımm Bu arada sunroof webastonun hollandia 400 modeli gibi aynı bez sunroof komple açılanlardan...

Bana tamamen yabancı bir konu, aracını ve sunroof sistemini merak ettim, görseller varsa paylaşsan iyi olurdu...

Dişlinin ayarı mutlaka vardır,sol tarafı 1 tık az gerdiği belli, servis bu işi zor çözer, sanayideki sunroof tamircilerinden ayrdım alsan mutlaka yapılır, su almasa bile ses yapar mutlaka...

Yok bikaç tık ileri de aldım geride aldım olmadı sanırım mekanizmasında bi sıkıntı var..ama üzerindeki kaplamayı açamadığım için mekanizma görünmüyor...

sorunu çözdüm ilerde sorun yaşayan olursa bunun gibi faydalı olması maksadıyla sizinle paylaşayım...sunroofun en son kapanma anında yaptığı yaklaşık 7-8 mm gibi bir aşşağı doğru basma haraketi var...bu hareketi benim aracımda sağ taraf yapıyordu ama sol taraf yapmadan kalıyordu..buda sunroof bezinin gerilmesini engelliyordu...sebebi ise sol taraftaki 7-8 mm lik aşşağıya doğru haraketi sağlayan mekanizmanın pimi yerinden çıkmış..bu sebeple motor hareketi mekanizmaya aktaramadığı için sol tarafta haraket yarım kalıyormuş...pimi yerine takınca sistem on numara çalışmaya başladı...bilgi olsun bu sıkıntıyı yaşayacaklara...sunroof modeli webastonun hollandia 400 modeliyle aynı tipte...twingolardada bu sunrooftan var...

Geri