katalitik konvektör

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan resulsvs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

resulsvs

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar benim 2001 model megan 1 aracim in katalitik konvektorü elden çikti değişmesi gerekiyor fakat çok pahali bir parça orjinali 800 tl diğerleri 450 tl den başliyor bir usta arkadaşim onu söküp yerine boş bir susturucu takilabileceğini söyledi fakat araştirdim onu sökünce aracin çok yakar dediler gerçekten çok yakarmi veya araca başka zarari vermi sökersem yardimlarinizi bekliyorum teşekkürler

Bu konu hakkında en iyi bilgisi olan arkadaşımız metin gökdelidir yazıyı görünce mutlaka cevap verecektir.

Ayrıca o parçayı söktüğünüzde aracınızda az'da olsa güç artışı meydana gelecektir fazla yakıt konusunda ise ahım şahım bir etki etmez hatta hiç etmez diyebilirim.
100 kmde öyle 1-2 litre farketmez merak etmeyin yani etse etse 100 km de 0.2 belki oda zaten kullanımla alakalı durum

Teşekkür ediyorum kardeş inşallah metin bey cevaplar görüp biraz fazla gaz basinca çok yakar dedilr hiç bir bilgim yok

bu konuda anlaşılan kimsenin başına bişey gelmemişve ya bu konuda bilgisi olna yok hiç cevap veren yok yaaaaaaaa

Alt devirlerde performans düşer.
Yakıtta çok çok az bir artış olur.
Emisyon değerleri yükselir.
Fark edilirse muayeneden geçmez.
Üst devirlerde performans biraz yükselir.

Benim eksoz çürümüştü komple değiştirdim. Susturucu varmış eskisinde, muayneden çok zor hatta elemanın insafıyla geçmiştim. Konvektörler de hacme göre takılıyormuş, 2000 motor 520 tlydi komple 780 tl e mal oldu... Çekiş, yakıt farkı çok görmedim ama biraz var... Şu an lpg 9,5/100km ortalama görüyorum. 7-8 depoda bir de 100 tl lik benzin...

Geri