Renault araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
https://chat.whatsapp.com/JNd6g64cBVo65BaOkKvczx
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Fikrimi belirtmek gerekirse katlanır ayna yapmanın en kolay yolu herkesinde tahmin edeceği üzere kazalı pert bir megane 2 nin katlanabilen aynalarını almak daha kolay bir yol , birde katnabilir ayna kumandası lazım gerisi size kalmış .
Bu aynaların fiyatları uçuk olduğundan dolayı normal elektrikli çıkma ayna alıp girişerek projeye başlamak zorunda kalırsınız . Proje uğraştırıcı ama keyifli olur ben uğraşırdım açıkcası İki adet 12v küçük elektrik motorları lazım güçlü olmalı tanesi 14 15 lira felan karaköyde bu proje için kullanabilceğiniz . Daha sonra dişli ölçüleri çıkartmanız gerekicek aynanın iç yapısına göre ve sonra bunu cnc makinesinde bi ustaya çıkarttırmalısınız . Aynanın içindeki katlanmasını sağlaytan yaylar iptal edilip motor yerleştirilcek , dişlilerle doğru açıyı buldukdan sonra motor aynayı rahat açıp kapatabilicek , motorun iç ve dış ölü noktaları dişliden sabitlenip o noktaya geldiğinde aynanın durması sağlanıcak . Bunu küçük bi vida yardımıyla doğru yerden delerekte sağlanabilir diye düşünüyorum . Daha sonra usulüne uygun olarak toplanır ve montajı yapılır . Soketlerde değişiklik olmıycak bunun için . Ayna ayarlama paneli değişirse sokette uyuşmazlık yaşanabilir belki , değişmezse extra bi düğme ile rahatca açılıp kapanıcak şekilde yine yapılır
Fikirlerim bunlar zamanınız varsa denemeye değer bence
Kardeşim Bugün Elektrikçimin Yanina Gittim , Ona Açtim Konuyu Oda Renault Servisteki Elektrikçiyi Arayip Böyle Bir Şeyin Olup Olmayacağini Sordu.. Ama Aldiğimiz Yanit Olumsuzdu Maalesef Böyle Bir Sistem Olmuyomuş.. Bilgin Olsun.. :berbat:berbat
Kardeşim Bugün Elektrikçimin Yanina Gittim , Ona Açtim Konuyu Oda Renault Servisteki Elektrikçiyi Arayip Böyle Bir Şeyin Olup Olmayacağini Sordu.. Ama Aldiğimiz Yanit Olumsuzdu Maalesef Böyle Bir Sistem Olmuyomuş.. Bilgin Olsun.. :berbat:berbat
çok artistik oluyor ama hakkını vermek lazım aracı çalıştırınca kendini açıyor aynalar kitleyince kapatıyor hatta dedem gördü bu ne biçim araba oğlum dedi