Kayıştan ses geliyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eroll06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eroll06

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracı çalıştırdığımda motordan çok rahatsız edici bir ses geliyor. kayıştan geliyor sanırım. ustaya götürüyorum kayışa sprey sıkıyor bırakıyor. bunun sebebi ne olabilir birde çözümü için ne yapmam gerekiyor.

Kayışı değiştirmek, gergi bilyasını değiştirmek ya da mevsime göre kayışı germek çözüm olabilir. Daha detaylı bir sıkıntı varsa iyi anlayan birine göstermekte fayda var. Genelde kayış eskidiğinden veya gevşediğinden yapar ses.

Gergi Yamuk Takılmış Olabilir, Bu Sebep İle Kayış Zig Zag Çizerek Etrafta'ki Plastik Parçalara Sürtüyor Olabilir, Çıplak Gözle Dönüşünü İncelemek Gerek :eyv

Triger ayarında sente kaçıklığı olmuş olabilir .
Çift egzantirikli motorlarda triger değişimi önemlidir.

aracın trigeri ne zaman değişti bilmiyorum. gevşek olma ihtimali benimde aklıma geldi ama usta gerginliği iyi dedi. ankarada ideci bir usta varmıdır bayramda gelicem çünkü bi göstereyim

araç ne bu arada :D

aracın trigeri ne zaman değişti bilmiyorum. gevşek olma ihtimali benimde aklıma geldi ama usta gerginliği iyi dedi. ankarada ideci bir usta varmıdır bayramda gelicem çünkü bi göstereyim
Triger kayışı ses yapmaz diye biliyorum. Sizin dediğiniz diğer kayış olmasın hani hidrolik direksiyona klimaya vs güç veren kayış.

aksesuar tahrik kayışlarını değiştirirseniz sorununuz çözülecektir. Çünkü kayışların dış kısmında ince bir tabaka mevcuttur. Bu zamanla aşınır ve sese neden olur. Kayış sağlam görünse bile sizi rahatsız etmeye başlar.

aracım megane coupe 2.0 ide. klimalaya falan güç veren kayış olmaması lazım. aracı ben çok çalıştırmıyorum aslında ısındıktan sonra ses kesiliyor.

aracım megane coupe 2.0 ide. klimalaya falan güç veren kayış olmaması lazım. aracı ben çok çalıştırmıyorum aslında ısındıktan sonra ses kesiliyor.

Hidrolik direksiyon, şarj dinamosu ?

Geri