Kış Lastiği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sendoma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sendoma

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar bu aralar kış lastiği almayı düşünüyorum. lassa diye düşünüyorum sizce nasıl ?

lastik ölçülerim 195/55r 16r yazıyor. bu 55r yerine 65 takılabilirmi acaba ?

en uygun fiyatı nerden alabilirim?

şimdiden teşekkürler

Merhaba...

Ben lassa snoways 3 kullaniyorum. Gayet memnunum. Benim lastik ölçüleride 195/55/16 ancak ben onun yerine 205/55/16 taktim.

Önce lastik ebat hesaplayicidan hesaplayin. En doğru cevabi verecektir :)

http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

ben olsam michelin crossclimate alırım. aynı ebatta (195/55 r16 ) AB lastik etiketine göre yaz ve kış lastiklerini kıyasladım bence mevsime göre lastik değiştirmek, saklamak ve ekonomi gibi konular v.s bana mantıksız geldi. tabloyu gönderiyorum ama yine de siz bilirsiniz.

http://hizliresim.com/VXyynr

Benim lastiklerim de aynı ölçülerde. HB internet sitesinden aynı ölçülerde Nokian WR D4 aldım. Geçen gün de Ankara 'daki ciddi kar yağışında kullandım ve çok memnun kaldım.

daha önceki aracımda petlas 205 55 16 kullanıp çok memnun kalmıştım, bu arabam için yine petlas 195 55 16 aldım sonuç şaşırtıcı lastik taze olduğu halde bana göre 205 55 16 ya göre performansı gözle görülür ölçüde düşük

SYRON markası nasıl arkadaşlar

205 olanını 175 buldum iyimi sizce

Benim arkadaşta lassa kullanıyor cok memnunmuş dediğine göre

En baba lastik nokian kardesim,kullananlar cok memnun,ben mishelin alpin 4 kullaniyorum eskiyince hemen nokian wr 4d alacagim.

55 yerine 65 olmaz

Fiyatı uygun diye Petlas aldım fakat çok güvendiğim lastikler değil, kar performansından memnun kalmadım.... Eskiden kullanmış olduğum Ultragrip8 ve pirelli lastiklerinden çok memnun kalmıştım fakat bu jant ölçüsünde fiyatları göreceli olarak yüksek.

Clio 4 ün orjinal lastik ebadı olan 195 55 16 için alternatif

235/40/17 fark ---->% 0.2
215/45/17 fark ---->% 0.7
204/40/18 fark ---->% 0 ( fiyat farkı çok ,kullanışsız )

17 " e geçme çabalarım başka bahara kaldı... jantları da düşünürsek maliyeti fazla... orjinale devam:eyv

Geri