• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

LED far yasakmı, model önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 1.5dci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1.5dci

Kayıtlı Üye
35-İzmir
97 Clio 1 aracımın bir far ampulü patladı diğerininde aydınlatmasından memnun değilim. H4 ampuller.
Almışken LED alıyım dedim ama led veya Xenon amluller yasaklandı diyorlardı o hangileri için geçerli ceza yemiyeyim.
Birde LED takarsa fardaki desenlerin zımparalanması lazım diyen birkaç kişi gördüm doğru mu?
Ayrıca marka model önerirseniz sevinirim

Led farlar ile ilgili hem ulaştıma bakanlığına hem tüvtürke yazdım bakanlık cimer üzerinden sorun dedi anlamadım ama tüvtürk aşağıdaki maili döndü

Sayın Müşterimiz,

Öncelikle tarafımızla iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Aracın üretim aşamasında tip onayı alınarak orijinal olarak takılan kısa far LED’leri için herhangi bir şekilde Ağır Kusur verilmez. Far ayarı yapıldığında ayarlar bozuk ise Hafif Kusur olarak değerlendirilir.
Orijinal olmayan sonradan takılan LED farlarla ilgili Ağır Kusur uygulaması sadece Kısa Farlar için geçerlidir.

Sonradan takılan her LED ampul için Ağır Kusur verilmez. Bir araçta sonradan takılan LED far olabilir. Muayenede far ayarı esnasında ölçüm cihazı üzerinden ilgili farın ışık şiddeti, ışık yoğunluğu, yükseklik ayarı ve sapma açıları kontrol edilerek Ağır Kusur verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir

Bilginize sunar, güvenli yolculuklar dileriz.

Saygılarımızla,
TÜVTÜRK
info@tuvturk.com.tr
✆ Çağrı Merkezi : 0850 222 88 88

• Beğen
Tepkiler: mcgc
Geri