Lokurtuuuuuu :@

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SmtAkyL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SmtAkyL

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Saygı değer RFC üyeleri :) sizlere harika bir haberim var çıldırıyorum artık :) bundan 2-3 hafta kadar önce kafamızda soru işareti kalmaması için ASİL'in alt takımını komple yeniledik sayılır. Bütün amortisörler, rot kolu-rot başları, debriyaj seti, debriyaj çatalı, komple akslar, fren balataları, alt tablalar rotilleriyle beraber, şanzuman takozu, viraj demir lastikleri, şanzuman yağı vs vs kimisi aklıma gelmiyo :) fakat bu işlemleri yapmadan önce pek duymadığım lokur lokur bi sesle karşı karşıyayım evimin aşırı bozuk olan stabilize yolunda kendini iyice belli eden bu sesin nedeni sizce ne olabilir ? henüz vaktim olup servise götüremedim ASİL'i sizlerin düşüncesi nedir ?

yapılan-ellenen yerlerden birşey gevşek-açık kalmış olmalı...:slc

fren balatalarını tutan tellere bak bence ...onlarda gevşeklik varsa balataların sallanmasından kaynaklanabilir.

Peki ya direksiyon kutusu ihtimali nedir sizce ?

sesin nerden geldiğine bağlı, benim söylediğimle ayırt edersin direksiyon kutusunu..

valla eve gelip giderken arabada kimseyi konuşturmuyorum sesi duyabilmek için bi çözemedik inşallah çözücez ;)

Bizim suzuki carry'dede var böyle bir problem frenlerden yapıyordur büyük ihtimal..

balatalar değiştikten sonra hala kesilmeyen bi ses var frenlerde aslında şimdi bağlantıyı çözdük :) yarın sabah gündüz gözüyle bi görünelim bakalım :)

Bizimde aynı frenlerden bulamamışlar tornada şekil verip başka fren takmışlar oda uymadığı için hem frene basınca çat diye bi ses yapıyor hemde çukura girince lokurtu tarzında ses yapıyor..

Geri