marş basarken gelen ses

asipoyraz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Kas 2011
Mesajlar
117
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Arkadaşlar arabamda bu zamana kadar hiç yaşamadığım bir sorunla karşılaştım.
Sorun şu şekilde başladı. sabah araba marş basmasına rağmen çalışmadı baya bi zorladım viteste falan çalıştırmayı denedim olmadı sonra akü zayıfladı bıraktım akşam geldim araba çalıştı.5 dakika falan turladım aracı durdurdum sonra geri çalıştırmak için kontağı çevirdiğimde araçtan sadece silecek su motorunun sesine benzer "vıjjjj" şeklinde ses geldi ve marş basmadı motor hiç bir tepki vermedi çalışmak için. bir kaç kez bu şekilde denedikten sonra araç şans eseri çalıştı ve çalıştığı esnada da motor kısmından bip sesine benzer bir ses geldi. Anlam veremedim servis ışığı da yanmıyor. araç megane1 coupe 1.6 16 v.
 
Sadece tahmiin yürütüyorum seslerden. Belki dişli atmıştır. Belkide aşırı yüklenmeden araç kitlemiş olabilir. Tamamen tahmin sanayi yolu gözükmüş :/
 
Marş motoru kömürlerini kontrol etirin. Bendede olmuştu bir ara.
 
Marşa bastığınızda motor dönüyor mu?

Enjektörlere benzin geldiğinden eminmisiniz?
 
motor dönmüyor. araçta hiç bir kıpırtı yok sadece dediğim gibi vıjjjj şeklinde ses geliyor ve tepki vermiyor.
 
bence araç çalışmıyor diye defalarca marşa basınca marş motorunda ya da marş kömüründe bir sorun oldu. umarım büyük bir sorun değildir
 
Marş motoru bi kere iptal.Diş sıyırmış da olabilir kitlemiş de. Araçta lpg varmı? Varsa benzin az çok geziyormusunuz? Öyleyse pompada da skıntı olabilir.
 
o vıjj sesi bir süre sonra gidiyo demi marş motoruyla alakalı bişi değil adını unuttum ama kalrferle alaklıydı ısıyı ayaklara aldıgınzda yüze gelen bolgedende bir miktar hava geliyormu kapakları açık oldugunda

marş motorunn elktriğinde yada içinde bi parça zorlanmadan zarr gördüyse kitlenmiştir belki (olasılık)
 
Son düzenleme:
Marş motoru bi kere iptal.Diş sıyırmış da olabilir kitlemiş de. Araçta lpg varmı? Varsa benzin az çok geziyormusunuz? Öyleyse pompada da skıntı olabilir.

eskiden benzin ışıgı yanıyo vaziyetteyken çok zor çalısıyordu. aracım lpg li. o gün bugündür yarım depoya yakın benzin var. araç neredeyse 3 aydır lpg de çalışıyor. yani sürekl idepoa eski benzin var. benzin yanma özelliğini yitirir mi. acaba uzun bi süre benzinde kullanarak depoyu boşaltsammı. marş motoru çok mu pahalı.
 
benzin yanma özelligini kaybetmez hatta dinlenmiş benzin iyidir ama depoda nasıl dinlenir bilmiyorum ilk çalışmada benzinde çalışmıyormu?
 
Geri
Üst